Rygestop bivirkninger

Posted af 301 comments

Bivirkninger ved rygestop

Der er bivirkninger ved rygestop fordi kroppen har vænnet sig til et vist indhold af nogle giftstoffer i blodet og cellerne, og dit immunforsvar har også tilpasset sig ret meget til den situation der er blevet til normen.

Rigtigt mange mennesker oplever at der sker ting hver gang de stopper, eller forsøger at stoppe med rygning. Det er dem jeg her kalder for rygestop bivirkninger, og jeg vil forsøge at samle dem sammen efterhånden som jeg finder dem.

Har du bivirkninger ved rygestop som ikke er nævnt i listen, så skriv dem endelig ind forneden i kommentarerne, så vi kan få dem med på listen, og jeg vil blot beskrive de oplysninger jeg finder om hvilke rygestop bivirkninger folk oplever, uden at forsøge at forklare hvorfor de opstår, det kan du læse om andetsteds.

Den ultimative liste over rygestop bivirkninger:

Blister i munden

Jeg har hørt flere der nævner at de får ret irriterende og smertende blister i munden efter en uges rygestop.

Søvnbesvær

Rigtigt mange mennesker klager over at de i den første tid af en periode med rygeafvænning har svært ved at falde i søvn om aftenen.

Uro i benene

Indtil flere gange har jeg hørt folk klage over uro i benene, alt fra mine ben summer, til jeg kan ikke ligge stille er rygestop bivirkninger de beretter om.

Forstoppelse

Når kroppens stofskifte reguleres som følge af dit rygestop, er det ikke unormalt at gå igennem en periode med forstoppelse, det går dog som regel over efter en tid.

Kløen i hovedbunden

Den er faktisk slet ikke så usædvanlig og underlig som man godt lige kunne tro, det er også et rimeligt normalt fænomen i forbindelse med rygestop.

Kløe i huden

Den kunne man godt tro var den samme som den ovenover, men hudkløe kan opleves som ekstremt generende, og her må jeg blot nævne at der desværre ikke er så meget at gøre ved det andet end at holde ud, og prøve at få tankerne hen på noget andet. Kløen er en helt naturlig udrensning, og er med til at rense din hud og de underliggende blodkar, så glæd dig over at det betyder at inden længe vil din hud blive kønnere og rarere at røre ved.

Røde prikker eller knopper

Flere har berettet om dette fænomen, og det virker nært beslægtet med ovenstående kløen, muligvis en følge af at man kløer tilbage når huden klør.

Depression

Den er selvfølgelig meget oplagt, og det er bestemt en rygestop bivirkning der er velkendt og værd at tage med her.

Blødning fra tandkødet

Helt klart en følge af at dine gummer bliver sundere, og dit blod lettere kommer rundt i kroppen end da du var ryger, denne teori bekræftes af at dette fænomen oftest først starter efter omkring en måneds rygestop, altså når blodet render friere og tandkødet samtidigt er blevet blødere, igen en normal reaktion på at vi ikke længere indånder røg og alle de ekstra kemikalier der er tilsat tobak.

Ømme gummer

Igen kunne den godt hænge sammen med den ovenover, og som en af dem der har det skriver kunne det være fordi man børster grundigere tænder oftere ved rygestop.

Luft i maven

Og her taler jeg ikke blot om oppustethed 🙂 Der er mange der beretter om øget gasudledning som deres værste rygestop bivirkninger.

Svimmelhed

Som Natascha beskriver i kommentarerne er svimmelhed faktisk noget en del mennesker oplever, og det kunne tilskrives at man indtager mere ilt end man har gjort imens man røg, lidt ligesom hvis man hyperventilerer, men det er nu blot en teori.

Luftvejsproblemer

Der er efterhånden en hel del der beskriver problemer med vejrtrækning, nærmest astmalignende, måske en følelse af at have hævede mandler. Jeg synes at i skal regne det som et godt tegn, det betyder at din krop kæmper med at justere til al den ekstra ilt den pludselig får adgang til. Det regulerer sig selv i langt der fleste tilfælde. Dog skal du ikke ignorere det hvis det er vedholdende, så gå hellere til lægen og bliv tjekket en gang for meget om nødvendigt. Brug din sunde fornuft.

Koncentrationsbesvær

Rigtigt mange rapporterer om problemer med at holde fokus og koncentrere sig, formentlig fordi deres abstinenser generer og distraherer dem. Sid stille et par minutter, luk dine øjne og prøv blot at følge dit åndedræt, samt at bemærke hvordan tyngdekraften får din kropå til at synke sammen på hver udånding, efter et par minutter eller 3 kan du åbne øjnene igen og som regel vil du have det bedre.

Metalsmag i munden

Helt klart en udrensning fra kroppens side, hvilket de fleste af disse punkter er. Kroppen renser ud efter gifttilstanden som den jo er i så længe vi ryger.

Humørsvingninger/Angst

En bivirkning af at stoppe er at humøret ofte svinger helt enormt, for nogle har det ligefrem karakter af angst, og for mig at se hænger det sammen med at for mange er rygning blevet en indgroet del af deres personlighed. Det der så sker når man stopper er at dit ego oplever at det er ved at miste en ven, ligesom ego ikke kan lide forandring generelt, så den del af dit sind vil protestere, og det kan opleves meget emotionelt, nogle gange som deciderede angstanfald.

Vægtøgning

Det er almindeligt kendt at mange tager på når de stopper, og stofskiftet hos en ryger kører også lidt hurtigere end hos en ikke ryger, så det er helt naturligt. Spis sundt, undgå især sukker hvilket du altid bør gøre, og udnyt din bedre kondi til at motionere mere. Så lidt som en daglig gåtur i rimeligt tempo, kan betyde enormt meget hvis du normalt er en sofakartoffel / har stillesiddende arbejde.

Åndedrætsbesvær

Som indberettet i kommentarsporet, en astmalignende følelse i hals og svælg.
Forekommer også som en eller anden vacuum lignende følelse i brystkassen…..

Bare fyr løs i kommentarfeltet herunder hvis du har flere bivirkninger der skal med på listen, jo flere des bedre.

Køb mp3 rygestop hypnose her

Jeg praktiserer ikke selv længere, men kan anbefale de følgende produkter med 100% tilfredshedsgaranti til rygestop med hypnose.

Normal hypnose til rygestop

Kunne du tænke dig at være ikke ryger om en time?

En anden hypnotisør ved navn Malte Lange har lavet et rygestop hypnose produkt han kalder ”Rygestop – Røgfri på 1 time” som du enten kan få tilsendt som en cd, eller med en god rabat kan downloade lige med det samme, og benytte når du ønsker det.

For de fleste mennesker vil denne metode kunne stå fuldkommen alene, med resultat på en time.

Du kan købe Maltes rygestop-cd her!

Rygestop Masterclass - For den tidligere Storryger

Herunder er et lidt mere omfattende rygestop produkt, som også kommer fra Maltes hånd, det henvender sig til dig der tror der skal lidt mere til fordi du har været stor ryger igennem en årrække.

Klik her for at købe/læse nærmere, eller klik på billedet af rygestop masterclass for rygestop med tilfredshedsgaranti.

Du kan købe Maltes rygestop-master cd her!
Category: Uncategorized

301 comments on “Rygestop bivirkninger

 1. svimmelhed og forvirring

  • Hej Natascha

   Tak for kommentaren, og ja, svimmelhed har jeg faktisk hørt omtalt før, så den ryger med på listen om et øjeblik. Men forvirring er derimod helt ny for mig, kan du uddybe hvad du mener.
   Under alle omstændigheder lader jeg den lige hænge lidt hernede i kommentarerne indtil den er lidt mere klar, og måske bekræftet af andre rygestoppere.

   Janno

   • hej jeg ville høe om det er nomalt at ens urin lugter fælt efter 5 dag på rygestop, buger nikotin tyggegummi og e cig, jeg ha ikke blære betændelse og det virker som en anden lugt, kan det være affalds stofferne de kommer ud. har ikke ondt eller noget andet.
    stoppede med og ryge den 2 marts kl 16 og det går fint.

  • Jeg har røget i næsten 50 år(!!!), heraf de sidste 15 år KUN pibe og ikke særligt meget. For ca.7 måneder siden besluttede jeg at nu måtte det være nok. Har haft blodprop for 7 år siden og mistede dermed synet totalt på venstre øje.
   Efter rygestoppet har jeg haft mange af de symptomer som jeg læser her på siden. Værst er det med hæshed, svimmelhed, manglende koncentration og trykken for brystet. Alle symptomer som jeg ikke har haft tidligere (da jeg var daglig ryger). Desuden sover jeg dårligt om natten og er dermed ret træt om dagen.
   Hvor længe skal jeg vente på bedring i omtale skavanker??

  • Nærmer mig dag 14 uden smøger (røg dog i sidste lørdag da jeg fandt en cigaret under oprydning, røg 5 hvæs og smed den så under vandhanen. Ser det mere som en lille “test” end et egentligt nederlag:-)
   Trækker vejret meget bedre i sær under løb og når jeg skal sove og står op. Meget dejligt! Og mine smagsløg er lige pludseligt blevet 5-10% bedre. Min ostemad og kaffe smager bare lige det bedre.
   Har dog nogle grimme abstinens reaktioner. I sær når jeg kommer i situationer, hvor jeg normalt ville ryge (eller sammenkæder med rygning). Undgår fester lige pt. Når jeg mærker de her vane-abstinenser prøver jeg at tælle inde i mig selv og ser hvor lang tid det holder, og efter fokuserer jeg på et eller andet.
   Har dog svært ved at “tolke” andre abstinenser da jeg tager CHAMPIX, det virker, men kan altså godt mærke flere af bivirkningerne. Men uden dem var jeg næppe stoppet.
   Ps. Har røget 20 år+ dog kun som aften/fest ryger de sidste 3 år.

 2. Åndedrætsbesvær – astmalignende følelse i hals og svælg. Forekommer også som en eller anden vacuum lignende følelse i brystkassen…..

  • Hej Sigvald

   Jeg har ikke hørt om dem fra andre, så indtil nogen bekræfter dem, lader jeg lige billedet stå lidt 🙂
   Men tak for dit input…

   Janno

   • Føler det præcis som Sigvald! Og så hoster jeg. Er røgfri på 3 uge.

   • Jeg vil godt tilslutte mig sigvalds bivirkning. Faktisk så slemt at det kan føles som man er ved at få er hjertetilfælde.
    Blev hentet i ambulance grundet disse symptomer!

    Tror ikke alle får de symptomer, men jeg gjorde og det er slemt. Denne gang har jeg har jeg haft samme symptom, dog kun i en milerede grad!

    Jeg vil beskrive det som en holder mig på halsen, lettere kvælnings fornemmelse, trykken i hovedet og brystkassen, trykken i kæberne!

    Men som sagt tror jeg ikke at alle får den birvirkning nødvendigvis. Men jeg kunne straks genkende det Sigvald snakkede om!

    Nu er jeg røgfri på 22 dag og har det nogenlunde! Dog syntes jeg ikke min respiration er blevet bedre endnu, glæder mig til det blir bedre!

    • Hej
     Tror at vi lider lidt af det samme, har nu været røgrfri i 3 Måneder. For Ca. 8-10 dage siden, er jeg begyndt at føle at der sidder en Tyr på min Bryst kasse, det er så kun Venstre side, vil jeg understrege..!

    • Det er helt rart at læse, at andre også har de problemer. Jeg stoppede for 8 måneder siden efter en ninjabeslutning og tog en kold tyrker med plastere i 2 dage. Jeg har ikke taget så meget som et hiv siden og er fast besluttet denne gang. Jeg har også astmalignede symptomer, føler en lettere kvælningsfornemmelse i halsen/svælget. Det der er mest bekymrende er, at det føles som om det kun bliver værre jo længere tid der går… Nogen som kan fortælle HVOR LÆNGE det kan vare, og om det nogensinde bliver bedre. Synes ikke der er så mange der skriver at det gik væk igen, hvornår osv. PLEASE…

  • Det kan jeg ihvertfald genkende helt vildt. Som ryger kunne jeg nemt løbe 2 – 3 km uden problemer, men nu 5 uger efter min sidste smøg har jeg dagligt astma lignende anfald. Havde troet jeg kunne holde til mere løb, me desværre nej. Meget meget anstrengengt vejrtrækning, trykken i brystkassen … meget ubehageligt … håber det er en del af udrenselsens processen … Mvh Louise

   • HEj Louise,
    Stort tillykke med rygestoppet – hvor er du sej!!!

    Jeg stoppede med at ryge den 8. april i år. Jeg tog en kold tyrker og har det rigtig godt med beslutningen. Dog har jeg også den trykken for brystet, hiven efter vejret, og det er meget ubehageligt…jeg kan blive helt bange for det….. Jeg hoster slet ikke.
    Hvordan går det med sin vejrtrækning nu hvor der snart er gået 2 mdr?

    Mange hilsner

    Signe

   • Jeg stoppede med at ryge d.1/9 2015
    Efter 40 år med cigaretter, jeg har haft snurren og sitren i fingrene og i ansigtet. Vejrtrækningen er allerede blevet bedre, og er blevet en bedre løber.
    Men lider en del af hovedpine, selvom jeg går flere ture om dagen.

    • Blodtryk for højt?

   • Til Janno !

    Jeg har nøjagtig de samme symptomer som Sigvald !

    Nu ved jeg jo ikke om denne her side er for gammel, men det var godt at læse ,at jeg ikke er alene om det !

    Med venlig hilsen
    Anne Regitze ( Gitte) Petersen

    • Er nu ikke ryger på 6 uge . Har haft de fleste gener angående rygestop . Mine største gener er , hævede ankler , så slemme at jeg faktisk ikke kan have andet end træsko på som fodtøj . Derudover har jeg brystspændinger , som er meget irriterende i liggende hvile . Med stærke smerter i ryggen , som kræver piller hver nat for at kunne få noget hvile . Har ikke kunnet finde andre med samme lidelser . Men jeg elsker mit røgfrie liv . Hilsen Eva

     • De smerter du taler om, Eva, har jeg også. Men havde dem også da jeg røg, og var egentlig primær årsag til at jeg stoppede. Jeg troede det var kræft, men lægen sagde, at lungerne var ved at finde deres elastisitet igen og det højst sansynligt ville gøre mere ondt efter, end før rygestoppet

  • Sådan en følelse har jeg også og igår var det 5 mrd siden jeg stoppede.

   • Ja det samme hos mig jeg stoppede med at ryge i marts måned jeg tog en ninja beslutning og har lidt angst og lidt vejtrækningproblemmer men det er normalt udrensning processen plus jeg også har pollen allergi så denne sommer har været hård ved mig.håber disse bivirkninger snart forsvinder nogle der ved hvornår de forsvinder ?

   • Anna, hvornår gik det væk?

    Jeg stoppede med at ryge d. 20. oktober 2014, og har stadig vejrtrækningsproblemer. Har været til lægen og fået tjekket ALT. Røntgenbilleder af lunger, blodprøver = ingen allergi, blodtryk, vejrtrækning generelt, astma. Lægen siger at alt er som det skal være, så det vi tror det er er stress, men jeg tænker at det kan være andet end bare stress.

    Er der andre der har oplevet disse gener i en lang periode? Lægen har INTET nævnt om disse bivirkninger og de ved jeg er stoppet med at ryge efter mange års rygning.

    Gad vide hvor mange der oplever dette?

    • Hej Bianca,

     HÅBER MIN HISTORIE KAN HJÆLPE DIG.

     Du skal huske at spise calsium og magnesium piller ved ryge stop det mindsker angs anfaldene i mellemgulvet , indtil videre når anfaldet kommer så slap af og lad det ske , når du har fyldt din krop op igen med mineralerne calsium og magnesium piller så forsvinder din angst og dine anfald. Du kan få din læge til at udskrive relaxine piller 2 piller dagligt til lige at hjælpe dig i en måned med at slappe af imens begynder du at spise dine calsium og magnesium piller.

     Jeg tog i Marts måned 2015 en Ninja Beslutning, jeg har været coach hos DHL express travl hverdag med sure kunder kaffe og smøger etc jeg har nog røget i 20 år , tog så en Ninja Beslutning i September 2015 tog min kone med til Portugal (ude af min normale hverdag i 2 uger) landede i Lisboa og nul cigaretter det var slut.

     Jeg havde det af H til jeg drak meget vand og gik 8 -9 km hverdag i Portugal spiste tyggegummi v6 og husk at rygning er kun en oral besættelse og vi kan jo ikke løbe rundt med en dildo i kæften så derfor v6 tyggehgummi for mit vedkommende.
     Jeg pruttede og havde ondt i lungerne og kunne ikke trække vejret ondt i brystkassen blev nervøs fordi jeg ikke kunne trække vejret og blev deprimeret og blev hurtig ked af det og lidt sur på min stakkels kone over ingenting.

     Jeg gik til min læge og han lyttede til mine lunger og sagde ingen problemmer men lad os fo et røngten billed af dine lunger det skete her i August måned 2015 , han ringede til mig og sagde du har været heldig nikola selvom du har røget i 20 år er dine lunger 99% i orden kun 1% har taget lidt skade men dette forsvinder med tiden hvis du fastholder dit rygestop og det har jeg gjort tænk gud har givet mig en ny chance i livet og hvor er jeg glad.

     Når 1-9 måneder er ca den periode hvor vi har disse bivirkninger ,også vil de forsvinde , tænk på at du vil hverdag få det bedre og tænk på når du har passeret de 6 måneder i dit rygestop så er du snart forbi de værste gener ved et rygestop igen er det jo forkelligt fra krop til krop men tænk positivt tænk på at du for det bedre hverdag.
     Drik vand meget vand vær varm og ryggen så du sveder mere , put massagecream på ryggen det kan hjælpe hvis dine lunger gør ondt og du skal ikke blive bange for at du nu kan mærke din krop at du kan mærke dit blod løber rundt i kroppen etc.

     Dit blod renses ændres hver 3 måned ,drik tea green tea det hjælper, har hjulpet mig måske kan det hjælpe dig også,
     stay strong og ha din læge med på sidelinien under hele forløbet, det gør også du er mere afslappet og du føler dig tryg ved at lægen er med dig og du ikke er alene i verden.

    • Mig…præcis det samme efter 8 måneder. Ingen bedring kun forværring.

     @Bianca Hvordan er det gået dig? Gik det væk og hvornår?

     På forhånd tak,

  • Det har jeg også, jeg holdt op med at ryge i uge 8 2015 Vil beskrive det som en vacum/ krampe i mellemgulvet, kan ikke slappe af i maven. Han vejrtrækningsproblemer efter rygestop.

   • Hej Jane, nu har vi marts 2016. Jeg kunne godt tænke mig at høre om symptomerne er forsvundet. Jeg er selv holdt op med at ryge oktober 2015

    • Jeg har også kramper i mellemgulvet…samt en hel masse andre problemer i/med maven som jeg slet ikke var forberedt på…det værste er, at den hjælp jeg har fået af lægen/på apoteket ikke hjælper og er svær at håndtere ift. min diabetes 1., virker pt. helt håbløst :/
     Når det så er sagt har jeg været heldig med at stoppet gik fint og ellers har holdt siden d.4/8 efter 40 års storforbrug af skidtet, bruger dog plaster og tyggegummi…gad vide om sidstnævnte er årsag til hele det invaliderende maveonde !? 😛

  • Helt klart en ting jeg har oplevet.
   Startede efter ca 2 uger.

  • Det har jeg også, her på 3. Dagen er jeg stakåndet..

  • Det er præcis sådan jeg føler det! Og så hoster jeg. Er røgfri på 3 uge.

  • jeg har nøjagtig det som Sigvald efter 12 dage uden cigaretter – i perioder så slemt at kroppen ikke bryder sig om dette rygestop, kun fornuften og det at vide det skal være skidt før det bliver godt holder mig fra at antænde en cigaret.

  • Sandt og SUPER BELASTENDE overvejer næsten at begynde igen
   Er 35 har røget siden jeg var 12 og Løb stadig 2985 meter på en Cuba test = 12 minutter i hæren

  • Jeg har skiftet smøger ud med e-cigaret efter 14 år med 20 smøger om dagen.
   Har ikke røget smøger i 14 dage nu.
   Men synes det føles som om jeg har fået astma, let trykkende i brystet og svært ved at trække vejret. Håber det bliver bedre ellers må man til lægen:)
   Men dejligt at slippe for stanken af smøger!

  • Enig.

 3. kvalme. føler kvalme af og til er på 5 dagen uden røg.

  • Det tror jeg nu mere er abstinenser end det er en bivirkning.
   Men nu er den da på siden 🙂

   Held og lykke med dit rygestop, det bliver lettere med tiden!

   • Kan det virkelig være rigtigt at min psoriasis gigt kommer helt vildt i udbrud, efter jeg har været stoppet med at ryge i en måned. Gigten har ellers været i ro i mange år, plus at min angst eskalerer helt vildt. Hvis det er hvad jeg skal forvente, så er det lige før at jeg hellere vil ryge.

    • Umiddelbart har jeg aldrig hørt om forværring/udbrud af psoriasis efter rygestop. Men jeg har hørt om angst udløst af rygestop, angst for at miste alle sine venner eller sådan noget, og angst kan jo få kroppen til at reagere på mange sjove måder.
     Men umiddelbart er det ikke direkte forbundet, så måske der er en anden trigger for din psoriasis?

     Under alle omstændigheder er jeg ikke læge, så jeg kan desværre ikke komme det nærmere…

    • Hej Ellen, et godt råd mod din psoriasisgigt er, at spise ren økologisk vegansk..prøv det 2-4 uger og hvad angår din angst, så er det ofte mere angsten for angst der er værst og samtidig en trigger i sig selv 🙂 Glem alt om at angst er “farligt” – når man ikke længere tager angsten alvorligt, så sygner den hen og forsvinder en dag 🙂

 4. Hej
  Jeg har nu været røgfri i 24 dage, og det har gået rigtigt godt, efter flere forsøg. Men tror at denne gang holder det. men det eneste problem at jeg i snart en uge har følt mig enormt oppustet i min mave… men ellers ikke haft nogen gener efter start af rygestop.

 5. hej
  jeg har været røgfri i 2 uger nu men jeg føler at jeg klør og får røde prikker på min hud altså på min arme og ryggen er det normalet?

  • Hej Rasmus

   Som du kan læse ovenover er kløende hud helt normalt, faktisk kan jeg vist også selv huske det, det bilder jeg mig i hvert fald ind… 🙂
   De røde prikker kan jeg ikke genkende, måske du skulle få din læge til at se på det, det kunne jo være totalt urelateret til rygestop.
   Tillykke med at du er blevet røgfri, og held og lykke med det fremover.

   Janno

  • Jeg har også fået røde prikker over alt på min overkrop og jeg har ikke røget i 3 mdr. nu. Jeg ledte efter bivirkninger ved nicotin tyggegummi, da jeg faldt over denne side 🙂 for jeg har mistanke om at tyggegummiet måske er ligeså fyldt med skidt som cigaretterne 🙂 men altså har jeg ikke fundet ud af det endnu 🙂

   • Alt omkring røgen forsvinder, så der er fordele, rigtigt store fordele.
    Men du giver stadig din krop gift, afhængighedsskabende gift.

 6. Hej … Jeg er stoppet med at ryge for 12 dage siden … Jeg har haft overdrevet luft i maven- skyldes at nekotinen kan forlade kroppen via tarmsystemet, metal smag i munde – skule eftersigende være nikotin rester og andre usunde stoffer der kommer ud af kirtlerne på kroppen blandt andet i munden. Jeg har haft blister på tungen … Jeg har været svingende i mit humør vred, rasende, glad og ked af det… Haft utrolig ondt af mig selv … Har følt mig svimmel og ukoncentreret blandt andet fordi kulilten forlader kroppen og erstattes af ilt, samtidig med at blodårene udvider sig, og kroppen gennemgår afgiftningsprocessen. Derfor kriblen i benene. Jeg er nu begyndt at hoste noget – eftersigende skulle det være pga at bronkierne udvider sig og “affaldet” kommer ud af lungerne hvilket giver en slimhoste. Fimrehårene kan begynde at røre på sig og dette giver en tør hoste… Lungerne er ved at rense ud og begynder langsomt at fungere bedre. Jeg har en rallen i halsen/lungerne.

 7. Glemte at fortælle at hjernens producere seotonin, dopamin og et andet stof jeg ikke husker. Disse stoffer er med til at regulere humør en slags glædedstoffer… Som ryger har smøgen været med til at udløse det stof hver gang man ryger … Og kroppen har vendet sig af med at udløse disse stoffer selv. Derfor man kan få følelsen af at få styr på tingene igen efter en smøg, at afstresse, m.m. Kroppen skal have lidt tid til at producere og udløse disse stoffer uden smøgens hjælp … Derfor humørsvingninger … 😉 mvh Janne

  • Hej Janne
   Hvordan så din tunge ud? Min er med en hvid belægning, efter at være stoppe i 5 dage. Har ca 20 små blænee foroven på tungen, samt ondt i halsen/svælg. Din beskrivelse passer meget godt med det jeg gennemgår
   Vh Marie

   • Hej Marie.
    Hvor længe gik der før disse blæner er forsvundet hos dig? Jeg er ved at blive vanvittig af de blæner.
    Mvh Sarah

 8. Hej,

  Har været røgfri i 3 uger i morgen. Det den bedste og dårligste tid jeg længe har haft. Er blevet afvænnet med noget Biomagnetisme eller sådan noget. Har også har humørsvingninger og det sgu ikke sjovt. Har haft lidt besvær med synet i dag, ved ikke om det har noget med ilt i blodet som går gennem øjnene??

 9. Jeg har utroligt ondt i begge mine arme. Det er som om at jeg har flyttet rundt på 1000 kasser øl. Ellers sover jeg dårligt og vågner mange gang pr. nat. Har været røgfri i 14 dage.

  • Hej Thomas

   At dine arme gør ondt kan have med dit kredsløb at gøre, så måske du skulle få det tjekket hos din læge for en sikkerheds skyld. Det kan dog også være psyken der spiller dig et puds, men jeg har ikke umiddelbart hørt om den bivirkning nogensinde, lad os håbe jeg tager fejl…
   Søvnproblemer er helt normale, og det handler om uro i kroppen grundet udrensningen af de giftstoffer vi indtager igennem røgen.
   Held og lykke med dit rygestop, og husk at for de fleste kræver det flere forsøg før det lykkes.

  • Hej Thomas
   Jeg har haft lignende oplevelse. Mine meget ømme muskler var i benene. Det var for halvanden uge siden – dvs da jeg var ca 18 dage inde i mit rygestop.

 10. Søvnløshed og kløen i huden har jeg også prøvet.
  Jeg har røget i 45 år og var oppe og ryge 40 smøger om dagen. Tog en kold tyrker og holdt op,
  har ikke røget i et havlt år – ikke for at tage modet fra nogen, men de første 3 uger var at gå igennem ild, vand og helvede – mareridt om natten og koldsved og hele tiden tanken om en smøg, men jeg havde en pakke i skuffen, og den fik mange blikke, men blev ikke lukket op. Så gør forsøget,
  det kan lade sig gør – om det er nemt – NEJ – men din krop har altså ikke godt af det. Hilsen en forhenværende storryger.

  • Hej Anne-Lise
   Du har helt ret, alle kan stoppe, og det er klart det bedste for kroppen.
   Tillykke med din succes, og lad os håbe der bliver rigtigt mange flere eks-rygere fremover.

 11. Hej alle her på sitet jeg er igang med rygestop
  efter ca 35 års langsomt selvmord som oven i købet
  har kostet en masse penge ..
  nå men min indgang til rygestop kom i forbindelse med at mine to små piger begyndte at kunne læse .
  Kan du ikke læse far?????hvad står der her på pakken spurgte di i munden på hindanden .
  så kom di med en lille remse som lyder sådan
  JO MERE DU RYGER JO KORTERRE LIV FOR MAN!
  Det var en af di ting der satte gang i min beslutning.
  så efter mange tilløb besluttede mig jeg til at dagen for mit rygestop skulle være til min 50 års dag.

  beslutningen blev traf jeg ca 3mdr inden dagen
  så jeg rent mentalt kunne forberede mig til dagen uden røg .
  jeg bruger kun plaster 25mg
  har nu været røgfri i siden d 22-11-2010
  lige pt går det strygende
  mvh torben

 12. Iht Natascha’s kommentarer (nr 2) må jeg give hende ret. Her på trediedagen uden nikotin, har jeg stort besvær med træffe beslutninger (forvirret?), koncentrere mig, planlægge etc.

  Desuden føler jeg mig ikke sikker på hverken hænder eller fødder. Det i kombination med at også synet er nedsat betyder at jeg spilder vand fra gryder jeg troede var tomme, at jeg virkelig skal koncentrere mig på cykel i trafikken København.

  Selv madlavningen er afstattet af hurtigmad som toast, rugbrød, chips. Tanken om at skære grøntsager, koge, krydre maden, vaske op, ja bare det at stå op i mere end 10 min, er ikke tiltalende.

  Så jo, det er en sej kamp det her. Jeg er sengeliggende udelukkende pga bivirkninger / abstinenser. Trangen til cigaretten er det mindste af det, den forsvinder igen bare jeg tænker på noget andet.

  Har nogen erfaringer med varigheden af de rent fysiske bivirkninger / abstinenser jeg omtaler, vil jeg være glad for et bud på længden af dem.

  Håber det som nævnt i andre indlæg har relation til ilt / blodlegemer, og håber ikke det varer me har jeg faktisk problemer med

  • Jeg er på 3 uge og jeg kan sagtens følge dig. Man er uoplagt og meget træt eller har ikke energi. Før havde jeg et liv med Flow, elskede f.eks at lave mad og at tænke på hvordan jeg ville gøre, nu gider jeg ikke er for træt og hsr mest lyst til at springe madlavningen over eller bare at lave nem mad.
   Mit flow med tid til hæren og pauser til væren er forsvundet….?

 13. hey .er selv i fuld gang med en kold tyrker . og kan kun nikke ja til flere af de ting der står skrevet . især det hvad sigvald også oplever… det lige før det værre nu end da man røg for der vidste man hvorfor man var forpustet og havde åndenød . der mangler man at hører fra alle de såkaldte kloge hoveder der siger alt det der godt ved at stoppe med at ryge.at der sku også nogle bivirkninger der virkelig siger spar to i kroppen når man stopper med at ryge.. men det jo ikke god reklame for alle dem der tjener på rygestop. derfor rigtigt glad for der er denne blog… så jeg læser bare jeres oplevelser når det bliver for svært og hårdt.

 14. Jeg ´har nu været røgfri i 8 dage, og har oplevet hovedpine, svimmelhed, også ser jeg mærkelig ud i mit ansigt?? er det normalt??

  • Hej Sara

   Min erfaring er at bivirkninger og abstinenser ofte er ret individuelle, da de både er en følge af fysiske reaktioner såvel som psykiske reaktioner.
   Eller sagt på en anden måde, så “tænker” vi os selv til de bivirkninger vi oplever, ligesom vi tænker os til de fleste andre oplevelser vi har.

   Du kan læse en masse mere om det emne ved at browse lidt rundt på min side…

   Janno

 15. Hej til alle

  Jeg har været røgfri siden 18-11-10. Det er egenligt ok, men nok fordi jeg følte jeg ikke havde noget valg, idet jeg fik konstateret KOL i middelgrad, og vælger livet og ikke smøgerne.
  I den senere tid har jeg oplevet, at jeg lugter af sved under armene, på trods af almen daglig hygiejne, og det har jeg ALDRIG haft problemer med.
  Er der andre der har observeret det?

  • Jeg har været røgfri i 5 dage,og er netop ved at være halvvejs igennem endnu en lungebetændelse …..
   Jeg har også KOL men vidste ikke hvor voldsomt det ville blive for min krop at stoppe med at ryge !
   Jeg lider af svimmelhed og bliver hurtig stakåndet, men det jeg troede var lungebetændelse viser sig
   åbenbart kan jeg læse herinde, er bivirkninger på jeg valgte at stoppe med at ryge….
   Jeg vil ringe til min læge i morgen det er nødvendigt !

  • Hej Annie
   Er på min 10. dag uden røg nu. Og mhs.t. Svedlugten under armene, vil jeg også sige at netop denne lugt er ny for mig. Self har jeg før lugtet af sved, dog mest i mine homonelle perioder. Men denne lugt opleves stærkere. Måske er det bare lugtesansen der er blevet bedre👃 😊

 16. Har været røgfri i 3 uger og har utrolig meget luft i maven og føler mig oppustet og dårlig efter hvert måltid. Har pænt meget kvalme efter aftensmaden..ellers er det gået strygende med en kold tyrker – har ikke mærket de store abstinenser og håber det bliver ved sådan.

 17. Fik lungebetændelse og kunne ikke ryge.
  Har røget i 45 år, røg 40+ om dagen.
  Nu røgfri i en uge.
  Alt smager forfærdeligt, jeg har kvalme, er svimmel, alt lugter underligt.
  Underligt har slet ikke lyst til at ryge, vil bare gerne ha den grimme smag og lugt væk.
  Håber det kan holde, for vil da gerne være ikke ryger !!

 18. Er på 3. dag røgfri. Spiser lidt lakrids-nikotintyggegummi 2mg. som tager den værste trang. Har de sidste 3 dage har haft ekstrem kløe på hænder, underarme, fødder, skinneben og lår. Er ved at blive vanvittig af denne kløen. Er det normalt og hvordan dulmer man det? Kan det være bivirkning fra tyggegummi?

  • Hej Christine

   Kløen er et helt normalt fænomen, jeg husker det selv fra indtil flere rygestop forsøg, og har hørt mange berette om det samme.
   Hvad der helt præcist sker ved jeg ikke, men umiddelbart virker det som om at udrensningen af giftstoffer også foregår igennem huden, og deraf følger kløen.
   Tillykke med dit rygestop, bare hold fast når det bliver svært, for det bliver lettere igen…

   Janno

  • Har været røgfri i 5dage.det er helt OK for mig .Har røget i 48 plus minus.har været Langturschauffør i mange år så 60-70 smøger hver dag.men at gå og høre på dem som Har røgethold da hel kæft noget så dobbelt moralsk skal man lede langt efter.har altid synes tobak dufter godt.så fordi vi er holdt op skal man ikke nedgøre som ryger😋

 19. har røget i 20 år, 20 om dage og har nu ikke røget i ca. 45 dage.
  Bivirkkninger:
  0 – 10 dage: Abstinenser, svedeture, luft i maven og dårlig søvn.
  10-30 dage: svimmelhed, og forvirring, let kløen på huden og åndenød.
  30-45 dage: blødende, ømt tandkød, metalsmag.
  Bedre humør, tænker højst på smøger 1-2 gange om dagen, sover langt bedre, vejrtrækning er blevet langt bedre. Varmen tilbage i hænder og fødder. mad og vin smager langt bedre. har købt en el-smøg til når jeg er i byen – virker rigtigt godt.

  Fat mod! efter 2-3 uger er det ikke særligt svært. Hold evt. trangen stangen med tyggegummi og el-smøg.

 20. Hej,
  Tak Sigvald, at du nævnet det, med luftbesvære for jeg har de samme bivirkniner end dig, efter 6 dage uden cigaratter. Hvad kan vi gør ved det?

  Fatiha

 21. Blister i munden. Har selv haft problemet hver gang, jeg har forsøgt at holde op, og har også hørt mange andre klage over det.

 22. Hej.. Røgfri på 6 døgn (havde dog en´formiddag for 2 dage siden, hvor jeg lyn røg 5..grundet depri tendenser). Jeg er glad for at læse at humørsvingningerne er en del af processen.. Jeg tuder og ser sort på det meste de her dage.. vil bare ryge, men har besluttet at det skal være en løgn, så holder ved selv om det er virkelig hårdt lige pt. Men ja kløen i huden, rastløs, svært ved at koncentrer mig længere tid af gangen, bliver hurtig vred. Har meget trykken på brystet, især hvis jeg bliver ophidset.. Gid nogle havde fortalt mig det, så man var forberedt. Min mand skal til lægen i morgen, for han har nu så ondt i den ene lunge, at han må få det undersøgt.. Jeg er glad for vi er eninge om rygestoppet, ellers var jeg allerede faldet i haha.. Men hold fast derude og ellers læst lidt over siden, og vid du ikke er alene 🙂 Peace <3

 23. Hej Jeg har ikke røget i 8 dage, det er naturligvis ikke så længe endnu, men som en anden skriver, så har jeg også fået røde knopper. Det er som om, at giften skal ud af kroppen. Det klør som er en af bivirkninger, du har skrevet men altså røde knopper. Håber sandelig at de går væk igen…
  hilsen Dorthe

 24. Hej alle. Har nu været røgfri i en måned idag, hvem skulle have troet det. Er super stolt, men savner også mine cigaretter. Er stoppet ved hypnose og har intet brugt. Jeg syntes humøret har svinget men det værste er MEGET luft i maven enkelte dage indenfor den sidst uge, jeg bøvse også. Va ved at ære nervøs indtil jeg læste er. Ha også oplevet at søvnen er mindre god og enkelt dag e jeg bar træt. Mennn jeg hoster slet ikke mere , dejligt . Held og lykke til alle

 25. Helt vild krillerhoste…min hals føles som om den er ved at vågne op. Den der med vacum-fornemmelsen kan jeg også skrive under på, har haft den nogle dage. Jeg synes egentligt også at det er en bivirkning at jeg har svært ved at ramme tenor-lejet når jeg er til kor måske ender jeg med at gå en stemmegruppe op og jeg har det lige så sjovt hos tenorene….

 26. hyppig vandladning

 27. Hej. Har været røgfri siden 30.03 pga operation i næsen og har ikke røget siden. Fik de ondeste blister i munden og kunne kun holde det ud ved at spise is og skylle med Listerine i en uge.
  Kan godt tilslutte mig Sigvalds kommentar. Ved mit sidste rygestop oplevede jeg jævnligt en kraftig trykkende for brystet. Min læge sagde som det første at det var abstinenser fra mit rygestop. Det stoppede da jeg begyndte at ryge igen. Frygter at det begynder igen, nu hvor jeg er holdt op igen.

 28. Jeg har været stoppet seks uger, og har udover en del af ovenstående bivirkninger, oplevet problemer med mine slimhinder i næsen. Jeg har fået en del sår som ikke rigtig vil hele, og kæmper en del med næseblod. Jeg benytter saltvandsopløsning, som hjælper en smule. Herudover har jeg ret dårlig ånde, og oplever tit, at jeg har noget siddende i halsen. Har til tider oplavet små gule “klumper” som er voltsomt ildelugtende.

 29. Hej. Jeg har kvittet smøgerne for ca. 16 dage siden. 1. uge: Halsbrænd, svimmelhed, hovedpine, let søvnbesvær, manglende fokus/koncentration, let til forvirring.
  2. uge: Mindre halsbrænd, øget søvnbesvær, mærkbar nedtrykthed, manglende energi/fokus/koncentration.
  Nu begyndt på 3. uge: Fortsat meget søvnbesvær og nedtrykthed, irritabilitet, øget lyst til at ryge, manglende energi/fokus/koncentration og hudkløe.

 30. Ps. til ovennævnte: røg i ca. 10 år 20 cigaretter/dag. Har taget kold tyrker uden nikotin-erstatning eller lign. 🙂

 31. Hej, jeg vil gerne kvitte smøger, men nu har jeg kun røget i 7 år, vil jeg også have mange bivirkninger? eller er det kun for de ryger som har røget i en længere periode.

  • Hej Naomi
   Antallet af bivirkninger er meget individuelt, så det er svært at svare på.
   For det meste handler det om motivation, jo stærkere din motivation for at stoppe, des lettere er det.
   Janno

   • Jeg ved ikke, om du har ret i, at antallet af bivirkninger hænger sammen med graden af motivation. Måske har du; men det kunne også tænkes at hænge sammen med hvor meget, hvor længe og hvor intenst man har røget. Hvis vi godtager, at nikotinen overtager en del af centralnervesystemets styresystem, ville det jo være oplagt, at en person, der (som jeg selv) har røget i 47 år – de sidste 38 år over 20 cigaretter om dagen, og det sidste år inden rygestop 40 cigaretter om dagen – har langt stærkere abstinenser og voldsommere bivirkninger end de folk, der end ikke var født, da jeg begyndte. Bortset fra det, synes jeg det er godt, at der findes sider som denne, da sundhedsvæsenets brochure om rygestop tegner det hele alt for lyserødt. Jeg tror, det ville lykkes for flere at holde op med at ryge, hvis man var mere realistisk omkring det. Personligt har jeg ikke haft mange dage (ud af 296) hvor jeg bare tilnærmelsesvist har haft det så godt, som dengang jeg røg, men jeg håber da på, at det kommer til at ske på et eller andet tidspunkt.
    Hanne

    • Kære Hanne
     Hvis du læser mit svar igen, så bid mærke i at jeg skriver “som regel”
     Jeg vil give dig et svar der er sandheden. Du vil ikke tro mig, men du får dog chancen…

     Så længe du tror at det er svært at stoppe, lige så længe vil det være svært…
     Du kan slippe dine abstinenser lige nu og her, hvis du ubetinget kan glæde dig over at være stoppet, i stedet for det du gør…

     Jeg kan ikke præcist pinpointe hvad du gør, for det kan være mange ting, men du er 100% sikkert ikke ubetinget glad over at være stoppet.
     Glæd dig over at være stoppet, gør det med hele din sjæl, og dine abstinenser vil stoppe øjeblikkeligt.

     Det handler ikke længere om din krop efter de første 3 dage som ikke ryger.

     Et eksempel på det du gør, du skriver “Personligt har jeg ikke haft mange dage (ud af 296) hvor jeg bare tilnærmelsesvist har haft det så godt, som dengang jeg røg, men jeg håber da på, at det kommer til at ske på et eller andet tidspunkt.”
     Jeg vil vædde hvad som helst på at de dage hvor du havde det godt, var det nemt ikke at ryge… Tænk lidt over det… Du vil se at jeg har ret.

     Og ydermere, det dur ikke at håbe, du skal vide hvis du vil have det bedre med dit rygestop…
     Det hele foregår i dine følelser, ingen andre steder.

     Held og lykke med det
     Janno

     • Jeg troede at jeg skulle begraves en dag med mine smøger men en dag – helt umotiveret og uden at have overvejet muligheden overhovedet, hørte jeg min indre stemme fortælle mig, at nu var det slut – og slut var det fra dette øjeblik. Min omgangskreds og familie troede ikke deres egne øjne eller øre og ingen troede på mig… men jeg af alle var den som var allermest overrasket, for jeg havde slet ikke set det komme.
      Jeg er lykkelig og jeg har ikke savnet en smøg i mine vågne timer men… to gange har jeg drømt, at jeg har røget og begge gange da jeg vågnede, var jeg lykkelig over at det kun var en drøm 😀 Hvis jeg giver mig til at tænke over hvad der skete, så føles det som om, at jeg er en anden person.. en person jeg ikke rigtig kender endnu men som jeg glæder mig over at være blevet. Jeg har været ryger i 34 år og jeg er kun 47 år gammel… og tankens kraft er den stærkest af alle kræfter (tror jeg på). Så altså det vi tillader at ytre sig inde i vores hoveder, bliver også det vi kommer til at tro på.
      Jeg fik ikke en chance for at tænke over mulige ulemper ved rygestop og jeg tror at det er derfor jeg kun har haft positive oplevelser (+ røde pletter på overkroppen).
      Man kan sige, at ulempen ved at jeg ikke har oplevet noget negativt ved rygestop er, at jeg nu ikke helt forstår mine medmennesker, når de påstår at det er svært at stoppe. Jeg kan kun sige til dig Hanne – ændre dine tanker og du ændre dit liv og vigtigst af alt – du skal være overbevist om, at det er rigtigt <3

     • 100% enig
      Det er i tankerne du skaber din virkelighed…
      😃

    • Det var først 3-4 år efter mit rygestop at jeg synes jeg var ved at være “mig selv”
     Jeg har virkelig haft det SÅ skidt de første år efter rygestoppet
     Nu er det 5 år siden jeg røg 30 hjemmerullere om dagen, og jeg kan stadig savne roen og hyggen ved en smøg, men jeg begynder aldrig igen 🙂

     Så hæng i, der er lys forude trods alt.

   • Har ikke røget i to mdr er nu begyndt at hoste voldsomt med slim og har rallen og mine lunger skriger og piver hovedpine været hos lægen ingen lungebetændelse kan det være bivirkninger føles som om mine lunger er ved at stå af?

    • Jeg kan jo ikke sige mere end lægen, men jeg tror dine lunger renser ud, og det går væk over tid…
     Personligt ville jeg holde fast i mit rygestop, men lægen er nok mere kvalificeret til at råde dig.
     Håber du får det bedre snart, og for hvad det er værd, tror jeg næppe dine lunger står af over et rygestop… 🙂

 32. Jeg er stoppet med at ryge for 6 måneder siden. Det er det bedste jeg har gjort i mit liv. Har dov taget 15 kg på 🙁 men hellere det end at ryge. Jeg har besvær ved at trække vejret, asma ligene symtomer, luftbesvær. Det er virkelig ubehageligt. Min hovedbund klør, min hud klør, og har ondt i lungerne. Jeg røg 20 cigaretter om dagen, i ca 10 år. Men kunne ryge en hel cigaret på 1 minut af de lange cigaretter, ikke sundt. Da jeg røg led jeg meget af blærebetændelse, har jeg ik haft siden jeg begyndte på mit rygestop. 🙂 Er lykkelig over at ha stoppet med at ryge og begynder aldrig igen.

 33. Om 2 dage har jeg ikke røget i 4 uger 🙂 Jeg mærker her de seneste dage en størrer lyst til cigaretterne, men vil ikke ryge !
  det jeg syntes er det aller værste i forbindelse med mit rygestop er at jeg syntea alting jeg spiser smager mærkeligt, samt jeg har haft lidt betændelse i mit tandkød – 14 dage efter rygestoppet.

  • Hej Lajla

   Det er normalt for rigtigt mange at der kommer en periode hvor det føles som om de går baglæns, men hold fast alt hvad du kan, så skal du nok lykkes i den sidste ende.

   Janno

 34. jeg har nu været røgfri i 3 mdr.(fra 20 om dagen i 30 år), bruger 2mg`s tyggegummi, men ikke i store mængder. de første 14 dage gik over al forventning, men siden er jeg blevet træt som et helt alderdomshjem og har bare ondt i ryg,hofter,knæ,ankler og fødder. Kan det virkelig være rigtigt ?

 35. Hej,
  Har været røgfri i 3 uger i dag 23. juli 2011. Tog en kold tyrker 3. juli 2011. Kan nikke genkendende til bivirkninger som kvalme, svimmelhed, uro i benene, urolig søvn, alting smager anderledes ikke nødvendigvis bedre – bare anderledes. Om jeg har lyst til at tænde en smøg? NEJ! Better days ahead, det tror jeg på 🙂

 36. Har ikke røget i 3 mdr. Lider meget af oppustethed og luft i tarmene. Meget generende. Har depressionslignende symptomer i 2-3 dage af gangen med 2-3 dages mellemrum. Meget foruroligende. Spekulerer på hvor længe bivirkningerne varer. Er begyndt at overveje at ryge igen.

 37. Hold kæft i er seje!!!! Sådan godt gået, selvom det ikke lyder så godt med det efterfølgende rygestoppet.. Jeg er 20 år gammel og har røget i 5 år, jeg har de sidste 2 år tænkt jeg bare gerne ville stoppe hver gang jeg tændte en smøg, men alle i min omkreds er ryger , så det bliver hårdt, men det ser ud somom i kan, så kan jeg også!!! Tillykke til alle der er x-ryger .. Kliner snart jeres klub!!!

  Thomas

 38. Dejligt at læse at andre har det som mig. Lettere svimmel og til tider trykken for brystet og hjertebanken. Er nu røgfri på 5. døgn :-)og nægter at give op denne gang.

  En lille kommentar til 36. tsk: Det ildelugtende tror jeg ikke har noget med rygestoppet at gøre, men er gamle madrester mv, som har gemt sig i nogle huler i halsen, og kommer op når du hoster. Har selv fået mandler fjernet af samme grund. Fik at vide at den samme lugt kan komme fra maven. Prøv at snakke med en øre, næse og hals læge. Det er ubehageligt at gå rundt med dårlig ånde 🙁

 39. Jeg har den ledeste bivirkning, også efter 6 mdr uden røg. Jeg har ligesom tidligere beskrevet store problemer med slimhinder, næsen lukker til flere gange om dagen og har sejt spyt der lukker svælget til så jeg føler jeg bliver kvalt.. Møg møg møg ubehageligt men overskygges heldigvis af glæden ved at være fri for cigaretterne 🙂

  • Samme her og er også på ca et halvt år nu.

 40. Jeg stoppede for 2 måneder siden med at ryge – pyyh hvor jeg savner det hele tiden…det må mange kende til.

  Lige som Sigvald føler jeg også en vakuum agtig følelse i brystkassen, men det er når jeg løber…det er ikke dårlig form, for jeg kan mærke det bliver bedre og bedre nu hvor jeg begynder at kunne løbe i længere tid, så det er måske fordi lungerne bare skal renses og skal vænne sig til at kunne trække vejret ordenligt igen?

  De første tre uger jeg ikke røg, var de nemmeste. Siden er det kun blevet sværere og sværere. Det eneste jeg har brugt mod rygetrængen er alm. stimorol tyggegummi, da jeg ikke vil stoppe to gange med at vænne mig af med nikotinen. En af mine værste bivirkninger er at det bliver sværere og sværere for hver dag der går…den allerværste er at efter jeg er stoppet med at ryge, er jeg blevet mere og mere sur. Jeg bliver sur over småting og generelt hele tiden sur. Jeg bliver også hurtigt ked af det og kommer nemt til tåre. Efter jeg er stoppet med at ryge tænker jeg mere over en sund kost og er begyndt at løbe, så det er ikke fordi jeg propper mig med dårlig energi 🙁
  Er der nogen andre der oplever det?

  Og et stort tillykke til alle der er stoppet! :o)

  • Hej Anna,

   Jeg oplever desværre det samme som dig mht. dårligere humør, også her 8 måneder efter rygestop. Synes bestemt også den første måned var nemmest.

 41. (Sigvald’s Kommentar:
  Bivirkninger ved Rygestop
  Åndedrætsbesvær – astmalignende følelse i hals og svælg. Forekommer også som en eller anden vacuum lignende følelse i brystkassen…..)

  jeg er lige stoppet og har det som sigvald beskriver.. føles som om jeg har røget 70 cigaretter…

 42. kan det passe at efter jeg har været rygfri i 5 mån. føler ubehag i halsen maven og har broblemer med at bøvse, mvh tommy korsør

 43. vil godt give et råd til dem som tenker på at holde op med at ryge.jeg var ryger i 30 år trode jeg skulle ryge til min død og jeg var rigtig glad for at ryge. men fik så en gave til en gang hypnose syntes det var lattetlig og mens jeg var det tenkte jeg kun på at ryge. men da jeg var ferdig kørte jeg hjem og har ikke tenkt på at ryge hverken morgen midag eller aften efter mad sex.osv

 44. Hej
  Det er nu 4 uger siden jeg stoppede. Af bivirkninger har jeg svedeture. Det nærmest drypper af mig 3-4 gange i døgnet.
  Er der andre, der har prøvet det ?
  Og
  så kan jeg ikke tåle æbler mere, da jeg får sure opstød. Ellers har jeg det godt, bortset fra noget kvalme indimellem.

 45. Jeg stoppede med, at ryge d. 18 september, det vil sige for 3 uger siden 🙂 selve trangen, syntes jeg at jeg er kommet overraskende nemt over. Men min krop har reageret meget voldsolm 🙁 jeg er 34 år og har røget fra jeg var 17, de sidst 4 – 5 år har jeg røget omkring 20 stk. Om dagen. Men siden rygestoppet har jeg døjet med: søvnbesvær – nattesved – meget voldsom svimmelhed – og en forfærdelig trykken i hovedet 🙁 de to først nævnte symptomer er heldigvis ved at aftage 🙂 men jeg ville gerne hører om nogle andre har denne form for trykken i hovedet, den gør mig rigtig nervøs når den kommer også selvom jeg har været ved lægen 🙂

 46. Hej.
  Shit man det er næsten komisk hvor mange bivirkninger, der er forbundet med et rygestop. Er selv ved at forsøge at stoppe (røgfri på 3 dag.) efter at jeg fik en kæmpe pakke nicotinell tyggegummi i fødselsdags gave. 🙂 har ikke fået nogle fysiske bivirkninger endnu, men er irratabel og rastløs, selv med tyggegummi.. (har røget siden jeg var 17-18, er nu 25.) gl med stoppet til alle.

 47. Er nu på 3.dagen af en kold tyrker – puha ….
  Hvorfor kan vi ikke se hvilken dato vi befinder os omkring?

 48. triple coronar by-pass operation og kold tyrker på samme tid ! Gør det ikke !
  Hosteanfald og total gurglen i begge lunger med opklippet brystben, der ikke må belastes i min. 5 uger! Smertehelvede i mindst en uge. Perioder med nedsat lungefunktion(astma) i op til 4 uger efter.
  Væskeudtræden under og over diaphragma.

  Når “Riget” rådgiver:”Stop med at ryge ca. 8 uger før.” har det en årsag.

 49. Hej Alle

  4 1/2 måned inde i rygestoppet nu, og kan som en anden her bekræfte, at jeg har mange slimhinde problemer, har været mere forkølet, og næsen stopper til hver morgen/aften. Havde aha oplevelsen idag, hvor jeg til et møde opdager at der sidder en ryger ved siden af mig, og jeg tænker det lugter jo forfærdeligt, det var første gang den ramte.
  Så ligemeget hvad, så er det, det hele værd 🙂

 50. Hej Janno
  Jeg mener, at blødningen i tandkødet skyldes, at der ikke længere er nikotin i blodet. Nikotin får de små blodårer til at trække sig sammen, og når nikotinen mangler, kommer blodet i længere “ud” i tandkødet – og dermed opstår der lettere blødninger. Det er årsagen til, at tandlæger ikke helt kan bedømme tandkødets sundhed hos rygere.

  Når rygestop anbefales i forbindelse med operationer skyldes det, at helingsprocessen hæmmes af nikotinen.

  Slackie

  • Det giver jo god mening… Takker

 51. Først og fremmest STORT tillykke til alle I seje ex-rygere:)
  Jeg er røgfri på 4. uge (vi skriver nu 29/11-2011) De første 14 dage gik utroligt nemt, men det skyldes måske jeg røg ind i en gang kæbehulebetændelse. Jeg fik først penicillin, som ikke hjalp, så fik jeg antibiotika, det fik jeg en allergisk reaktion af med rødt udslet i hovedet + kløe over hele kroppen, dog mest arme og hovedbund, så fik jeg noget andet (citromax) en kur på 3 dage + noget “gå-vøk-allergi”.
  Men set i bakspejlet, så tror jeg egentlig, at det var abstinenser i forbindelse med rygestoppet. Især nu hvor jeg læser jeres indslag.
  Jeg har nu været feberfri en uge og føler mig ok, dog synes jeg stadig det klør + jeg sover ganske forfærdeligt, men det hører åbenbart med i rygestoppet. Jeg har her i uge 4 vildt meget lyst til at ryge, men jeg VIL holde ud, for de bivirkninger har jeg ikke mod på igen ved næste rygestop.
  God vind til jer alle.:)

 52. Jeg har også de selv samme symptomer som sigvald beskriver…meget ubehageligt. Har været til lægen, men de har intet kunne måle. Heldigvis har min læge udskrevet en Terbasmin Turbohaler til mig, der afhjælper problemet når det opstå.

 53. 5. decemner 2011
  Har røget i 25 år – siden jeg var 12 år gammel. Har vel røget 40 hjemmeruller med menthol om dagen – til fester måske flere!
  En kold tyrker (som for mig er det eneste der hjælper – piller og laser har ikke haft nogen effekt) – er røgfri i dag – dag 25!
  Det er fandme hårdt ja – men denne gang er man stædig!
  Bivirkninger…. rastløs om natten, hedeture hvor dynen er totalt gennemblødt flere gange… irritabel, rastløs i datimerne, fyldt med luft (til irritation for mine omgivelser) og en besynderlig følelse af dårligt syn – følelsen af at noget påvirker mit syn! Er der andre der kender til den irriterende følelse? Som om øjnene er trætte….!!! Mht. rygetrangen – jamen så er den her skam stadig – dog i mildere grad – ydermere er 7 kilo kommet ekstra på kontoen – ikke godt når der nu var lidt “rigeligt” i forvejen! Men den kamp tager jeg senere!
  Held og lykke til jer alle kommende eks-rygere!

 54. Hej
  Jeg har nu været røgfri i 2 uger. Jeg har ingen store bivirkninger ud over min koncentration. Min dalema jeg skal op til 3 store eksamer starten af januar og min hjerne fungere bare ikke på samme måde. Jeg kan simpelthen ikke komme videre med læsning på grund af tingene ikke fiser ind. Så jeg overvejer nu at starte igen med at ryge indtil min eksamer er overstået. Er det en god ide? Ved faktisk ikke hvad jeg skal gør??

  • Hej Millad

   Jeg synes du skal begynde at ryge igen, for selvom jeg mener det er dit sind der forsøger at overbevise dig om at indtage giften igen, synes jeg ikke det er fejlede eksamener værd.
   Når det er sagt er mit råd til dig at du tager en bestemt dag, måske første mandag efter sidste eksamen, og helliger den som din nye 1. rygestop dag, og husk at du nu ved at du kan stoppe, det har du allerede bevist.

   Held og lykke med begge dele.
   Janno

   • Iiiiiiiiihhhhhhh sikke en god side jeg fandt her, har siddet som stenet til sofaen i over en time nu og læst alle jeres indlæg. Og Janno, tusinde mange tak for overhovedet at oprette denne side, sikke en stor hjælp til alle ens spørgsmål og bekymringer.
    Er nu på min 6. dag uden cigaretter. Har egentlig altid nydt at ryge, selvom min mand og jeg ikke har røget indenfor i 8 år, så var det stadig “hyggeligt” at stå ude i stiv kuling og snestorm, og få sig en cigaret …….
    Men så blev min mor syg og så kom motivationen.
    Jeg er ekstrem viljefast med alt i mit liv, kan klare alt bortset fra at stoppe med rygningen – så jeg gik til min læge og fik nogle piller der hedder Champix, minmor holdt med at ryge på dem for 4 år siden, så hvis hun kunne kan jeg vel også!
    Jeg har sådan set ikke savnet cigaretterne så meget, men hver dag efter job får jeg en kæmpe trang til en, for jeg har vel brugt den som en form for belønning og så et par gange hen under aftenen går det også lidt galt, men jeg ignorerer det, og så går det væk.
    Mine to eneste store bivirkninger er at jeg sover ad H til, vågner efter kun et par timer, og så ligger jeg og vender og drejer resten af natten….. Det har jeg gjort i næsten 3 uger nu siden jeg startede på pillerne, men de skriver også at det er en af de mest alm. bivirkninger ved dem….. jeg er da bare så træt så træt efterhånden.
    Og så har jeg ondt i benene, specielt det venstre, har ikke sovet i nat og det gør stadig ondt, det er ikke snurren, det er tæt på smerte….. Er blevet undersøgt for nogle uger siden om der kunne være risiko for blodprop i benene (lidt paranoia i forb. en del sygdom i nærmeste familie) og fik at vide at mit blodomløb var fint…… Har andre haft deciderede smerter i benene?
    Nå jeg må hellere overlade IPad’en til min mand, så han kan gå igang med denne super side, for han holder idag, siger han

    • Hej Joane.

     Er selv på champix. Er lige startet på 5. ugen.
     Er nysgerrig på hvordan det står til med dig. Hvor langt er du i behandlingen? Flere bivirkninger?
     Synes det er forbavsende let og vil nu bare gerne stoppe med de piller igen, men bliver lidt øv over at læse om alle de bivirkninger der stadig er 5-6 mdr efter.
     Mvh. Anja

     • Hej Anja

      Hvis der er en ting jeg har lært i alle mine år med at arbejde med det her, så er det at symptomer/bivirkninger er individuelle, og for dig har det hidtil været let, så du vil opleve det samme med nedtrapningen…

      Tillykke med dit rygestop… nyd de nye muligheder du har skabt ved at stoppe…

      Janno

 55. Hej alle

  Jeg har nu været røgfri i over en måned og mærker ikke til andet end en smule humørsvingninger og dertil også uren hud i T-zonen i ansigtet. Det har jeg ellers aldrig haft problemer med tidligere. Spiser ikke mere slik eller andre usunde madprodukter. Til gengæld er smøgerne erstattet af mandariner, som vel ikke kan have nogen skyld i min urene hud. Har læst et sted, at røgen/giftstofferne i cigaretter skulle kunne have noget at gøre med den rene hud jeg tidligere har haft.
  Nogen der oplever samme problem?

  Mvh.

  • Hej Maria
   Nu ved jeg desværre ikke, hvornår dit indlæg er postet, så min bemærkning kan jo være fuldstændig forældet – men nu tager jeg chancen 😉

   Jeg er en glad 43 årig kvinde, som er på 5 uge, hvor jeg ikke ryger.
   Jeg har været på Champix, som jeg stoppede med for ca 2 uger siden og det har fungeret super fint – har haft mange af de nævnte bivirkninger det første stykke tid; astma, rastløshed, søvnbesvær, svimmelhed osv.
   Men alle disse er væk og har heldigvis på intet tidspunkt haft problemer med humøret, hvilket jeg blandt andet mener skyldes at jeg i den grad har skruet op for min træning!

   Den eneste malurt i bægeret er bumser!!! Jeg ligner grangiveligt en teenager i udbrud – og hare aldrig haft problemer med den slags tidligere. Min hals og bryst i særdeleshed. Enkelte vil jeg nærmest betegne som blister. Tænkte i starten, at det måske havde noget med det øgede mængde af frugtindtag, men har så netop i dag googlet mig frem til, at det hænger sammen med udrensningen. Det eneste jeg ikke har kunnet Google mig frem til er, hvor længe man mon skal beregne at fremstå teenageagtig? ;-)))

   /Anette

 56. Hej
  Hvis man blir svimmel pga. for megen ilt, kan man prøve at tage en plastikpose og puste ud i for derefter at trække vejret fra plastposen, ligesom hos folk der hyperventilerer. Træk vejret “i posen” 2-3 gange og træk så vejret normalt igen uden posen og sæt ellers tempoet ned nogle minutter. Er du fortsat svimmel gentag fra start.

 57. 19 december 2011

  Stoppede med at ryge den 18 nov 11 så der er gået en måned. Jeg elsker at ryge og den ultimative grund til at jeg er stoppet er at jeg med egne øjne har set hvor syg man kan blive ved rygning.
  Jeg spiser nikotin tyggegummi som hjælper mig rigtigt meget. Har ligesom valgt først at lægge vanen for derefter at tage afhængigheden.

  Mine værste bivirkninger er dårlig søvn, manglende koncentration / beslutsomhed, manglende glæde og livsgnist….

  Håber sørme at det snart bliver bedre.

  Dejligt at se hvor mange ikke rygere der er. Fin side.

 58. Hej,

  Stoppede med at ryge den 4. september (kl.11:30) efter at have røget 20-25 cigaretter om dagen i 30 år – altså 3½ måned nu. Gik efter utallige mislykkede kolde tyrkere til en hypnotisør, og jeg har ikke haft lyst til at ryge siden!
  Har følt følgende bivirkninger: Har fået varme i fingrene igen, smager maden meget bedre, har fået bedre vejrtrækning, har fået mere tid til at passe mit arbejde…
  Har i øvrigt også følt nogle af de ting, I skriver om, men det går jo over igen – der er ikke sundt at ryge, og derfor må det nødvendigvis være sundt at stoppe, selvom vores stof-afhængige hjerne i lang tid forsøger at overbevise os om at vi skal begynde at ryge igen….

 59. Kommentar til Dof-37-38. Har nøjagtig samme bivirkninger, men har bare været røgfri i noget længere tid 2½ måned. Så dine bivirkninger kan vare ved i nogen tid, så er du forberedt.
  Jeg føler udover søvnbesvær, halsbrand og kløe – utrolig meget modløshed – men kommer måske, fordi søvnen mangler. Dernæst har jeg de vildeste mareridt, når jeg endelig sover et øjeblik, netop om at jeg falder i og ryger igen. Det er for vildt. Kunne godt tænke mig at høre fra eks-rygere, der har holdt længere, om de har haft samme bivirkninger som jeg, og hvor længe, de havde dem. Min rygetrang er heldigvis væk, og det på trods af mine mareridt.

 60. Fed side – hjælper virkelig med tankerne. Tak til Janno…..

  • Glad for at du kan bruge det…

   Og Tak 🙂
   Janno

 61. Godt nytår år til alle jer derude der ligesom jeg kæmper for at få et sundere liv.
  jeg har nu været røgfri siden 28-11-11 altså 5 uger.. før det røg jeg o til 30 cigaretter om dagen og har næsten gjort det i 20 år, kun afbrudt af graviditeter og amning. så bortset fra min familie, er det mit længste forhold jeg har sagt farvel til.
  og Det har sørma været svært! og er stadig.. jeg savner faktisk ikke smøgerne.. har plaster på og det har virkelig gjort sin del af aftalen.. uge 1-3 brugte jeg 25mg 4-? 15mg..
  og det er jo meget godt. Meeeeeeen bivirkningerne har dog rystet mig en hel del!!
  deprimeret
  blødende tandkød
  angst- følelser
  søvn besvær
  koncentrations problemer
  irretation
  øget sved tendens..
  hovedpine
  træt
  kløende hud
  metal smag
  Jeg savner livet før.. og håber at min krop snart stabiliseres!!!

 62. Kære Veebee, du skal vænne dig til at flytte fokus fra at ryge, så du tænker på noget andet end at skulle ryge. Og abstinenserne, som jo er bivirkninger hænger jo stadig på 2 1/2 måned efter rygestop – og det var altså med en kold tyrker for mit vedkommende. Bare for at komme med et lille eksempel måtte jeg stemple ud i forhold til min lille familie idag, fordi jeg bare havde sovet skidt og efter halsbrands-kur, er begyndt at få halsbrand igen – rigtig meget ØV !!!! Men jeg har viljen i hjertet til at komme videre. Men guuuud, hvor har jeg været ved at ryge igen, bare for at slippe for bivirkningerne – ikke på grund af rygetrang. Det er jo rystende……..

 63. D 17 Januar er det et år siden jeg stoppede, efter 33 års rygning. Jeg har 2 gange før lykkes at komme så langt som 3 mdr, for så at falde i. Men nu ved jeg at det ikke sker igen 🙂 Desværre har jeg haft en del bivirkninger. Jeg brugte nikotin præparater, og efter 3 uger, der hvor der står i rygebogen ” Du begynder nu at kunne se på din hud at den bliver pænere”…Der sprang min hud ud med mindst 3 forskellige slags udslet. Et allergiskst der lignede akne, et atopisk som alm eksem, og et psoreasis. Jeg har aldrig før haft psoreasis. Jeg troede det var nikotin midlerne og trappede hurtigt ud af dem, men desværre, jeg må stadig tage antihistaminer hver dag. Til gengæld, har mine lunger det fantastiskt 🙂 Ingen hyleri, ingen hosten om morgenen. Og pengene jeg sparer sætter jeg fra til at købe lidt ekstra tøj eller et magasin af og til 🙂 Husk, at for hver gang du prøver, bliver din chance for at lykkes større 🙂

 64. Jeg er 21 år gammel og har vel røget siden jeg var 16, ca 10-15 cigaretter om dagen.
  Jeg stoppede for 5 dage siden, og i nat vågnede jeg pga svedture og ondt i tænderne (havde bidt hårdt sammen hele natten, fortalte min tandlæge) Plus jeg har fået enormt ondt i ryggen og nakken, spænder hele tiden, og har svært ved at slappe af. Selv når jeg ligger ned, gør det ondt 🙁
  Nogle der har prøvet det med spændingerne?

 65. 30 år gammel, røget ca. 30 om dagen i 17år og røgfri i 14 dage. Uge 1: søvnbesvær,smerter i svælg og hals og ondt i hovedet. Uge 2: Sover bedre eller rettere en anderledes søvn, er begyndt at kunne sove meget længe hvilket resulterer i at jeg er helt smadret når jeg vågner og ligner en hængt kat langt op af dagen. Har stadig ondt i hovedet, og har fået når der minder om sår i munden hvilket gør varme måltider til en smertefuld oplevelse (Maden smager i forvejen meget mærkeligt for tiden). Har nogle gevaldige humørsvingninger for tiden, rammer bunden med dages mellemrum. Men det skal også siges at de positive sider er begyndt at dukke op f.eks. er energi nivauet steget især i aften timerne. Og ja kan heller ikke sige mig fri for en ornlig omgang luft i maven (Er høj eksplosiv for tiden). Syntes nok de fysiske bivirkninger er til at klare men håber snart på bedringer mht. humøret. Ps. Bruger 21mg plaster. Og go vind til jeg alle mht. rygestoppet 😀

 66. Til Christina 55.

  har været røgfri i ca. 20dage nu, døjer også med stoppet næse og trykken i hovedet/hovedpine..

  brian 35år

 67. Hey igen allesammen – alle os IKKE RYGERE

  Til Martin Kjær – luft i maven….
  Er du sindssyg jeg stadig lider, jeg stoppede den 10. november 2011 og lider desværre stadig af den extra form for explosivitet…. Ikke særlig hyggeligt må jeg sige!!

  Jeg har skrevet herinde tidligere – 19. december.
  Det er nu en måned siden – mine abstinenser er lidt ændret – blisterne i munden er væk – blodet fra tandkødet er mindre (nu bløder jeg da i det mindste ikke når jeg bare smiler til tandbørsten)!
  Trangen er ikke så slem så før, men til tider kan jeg dog føle det somom jeg har trangen til cigaretterne som DAG 2!!! Det er sgu hårdt og hvor har man bare lyst til at hoppe i igen!!!!
  Mine natlige svedeture er overstået – pyhhh – det er godt!
  Men drømmene om at jeg ryger er der stadig, og følelsen af dårlig samvittighed når man vågner er TOTAL SLEM – indtil man opdager det kun var en drøm!!!
  Trangen til at græde spontan er der desværre endnu – underligt!

  Min metalliske smag i munden er GUDSKELOV VÆK!!!
  Det er blevet en ren fornøjelse at pudse næse igen.
  Og nu oplever jeg lugten af folk der ryger – hvordan de lugter!!! – og sådan har man selv lugtet uden at kunne lugte det!!!!!

  Jeg holder ved endnu – og gennemfører en TOTAL RYGESTOP skal jeg nok også få klaret!
  – det er jeg overbevist om – eller rettere – DET OVERBEVISER JEG MIG SELV OM!

  Som hjælp har jeg en Nicorette Inhalator og Nicorette Mintpastil 1 mg.

  TAK TIL JANNO FOR DENNE BLOG – det er dejligt at søge trøst når trangen er værst – og sidde og læse, at man ikke er alene i verden med denne utrolige abstinens!

  Overvejer forøvrigt meget alvorligt en tur hos en hypnotisør – skal nok vende tilbage når jeg har været det!

  HOLD UD ALLESAMMEN DERUDE – VI SKAL NOK KLARE DET!

  Charlotte Sunde – røgfri siden 10. november 2011 kl. 13.45

 68. Charlotte: Åhhh nej det betyder altså at jeg godt kan forvente yderlige bombardementer :p Lad mig lige sige at jeg syntes det er rigtig flot at du har holdt i for det lyder da virkelig som om du har gået gennem ild og vand. Men tilbage til mig selv har nu rundet uge 3 og uden at blive al for hovmodig (for ved jo det kan vende igen) vil jeg sige at bordet er vendt. har de sidste jaaa 3-4 dage ikke mærket noget udover lidt svingende søvnrytme og det overnævnte problem med udstødningen 😉 Håber virkelig det fortsætter sådan. GODT GÅET FELLOW X-RYGERE!! 😀

 69. Det er fedt at være ikke-ryger! 🙂
  Jeg har været røgfri siden den 25. november 2011.
  Men hallo, hvornår ligner man ikke mere en pizza med pepperoni i ansigtet / stopper den urene hud??
  Ovenfor kan jeg se, at en Marie har haft samme problem, men hun skriver ikke noget om, hvorvidt det er stoppet.
  Jeg har læst mig til, at rygestop kan give uren hud, da ens stofskifte ændres radikalt.
  Men det må da stoppe på et tidspunkt?
  Det er temmeligt træls, når man stortset aldrig har haft uren hud og så pludselig skal kæmpe med det.

 70. Røgfri siden 25. november 2011.

  Ømme gummer, blødende tandkød og en fornemmelse af løse tænder er i følge min tandlæge helt normale bivirkninger ved rygestop. Ta’ og læs dette:

  “Rygere har mere end dobbelt så stor risiko for at udvikle paradentose (tændernes fæste-tab) som ikke-rygere. Nikotinen i tobakken får blodkarrene i tandkødet til at trække sig sammen, hvorved næring/ilten til vævet nedsættes. Derfor er tandkødsbetændelse eller paradentose vanskelig at diagnosticere hos rygere, da tandkødet næsten ikke bløder og umiddelbart ser sundt ud. Når så en ryger stopper med at ryge, stoppes tilførelsen af nikotin til blodbanen, og der kommer derfor en øget tilstrøming. På dette tidspunkt er tandkødsbetændelsen blevet så fremtræden, at den forhenværende ryger vil opleve ømt og blødende tandkød.”
  Citat slut.

  Da mit tandkød i perioder er meget rødt, sart og ømt ved fortænderne, har min tandlæge frarådt mig at bruge tandtråd og har givet mig sådan nogen specielle tandstikkere, som er flade på den ene side og som jeg skal bruge morgen og aften. De virker!
  Køb tillige en blød tandbørste og anvend den om morgenen. Masser dit tandkød længe.

 71. Mit indlæg er rettet mod DIG, der bare 1 sekund overvejer at starte igen og mod DIG, der overvejer et rygestop, men hvor smøgernes magt over din hjerne gør, at du konstant overbeviser dig selv om, at det nu også er rart, at det ikke er så slemt og at der er meget andet, der er værre.
  Sådan overbeviste min mand og jeg hele tiden os selv og hinanden om, at rygning var ok…
  Min mand og jeg har været røgfrie siden den 25. november 2011 kl. 14.45.
  Efter hhv. 30 og 27 år som rygere.
  Vi kvittede cigaretterne i samme sekund, at min mand fik konstateret KOL.
  KOL er uhelbredeligt, skaden er uoprettelig og bringer en meget smertefuld død med sig.
  Trods det, at min mand kun er 45 år, har han næsten mistet 50 % af sin lungekapacitet.
  Han vil skulle anvende onbrezz Breezhaler resten af sit liv og de 50 % kommer aldrig mere tilbage.
  Men vores rygestop gør, at hans tilstand ikke bliver værre 🙂
  Da vi mødte hinanden for 7 år siden, gav vi hinanden det løfte, at vi ville blive rigtig, rigtig gamle sammen med udsigt over Middelhavet.
  Det løfte har vi nu en chance for at indfri
  – i live og uden en iltmaske på.
  Antallet af KOL patienter er chokerende, stærkt stigende.
  Før det er for sent, kvit cigaretterne og bestemt selv over dit liv!
  Alle bivirkningerne er et bevis på, hvor meget lort, der er i tobak og hvor meget det skader din krop.

 72. Hej,
  har ikke røget siden 1. januar 2012…. men har problem med bumselignede knopper på halsen, kroppen hårbund klør – er det mon en del af udrensning, bruger for resten stadigvæk nicorette plaster

 73. Hej alle

  Jeg har nu ikke røget i 14 dage og jeg tager ingen former for nikotin. Jeg har røget i 40 år, ca. 20 om dagen. Jeg har rigtig mange af de samme symptomer som i andre, især søvnbesvær er slem. Men noget jeg ikke har set herinde, er mht. underlivet. Jeg oplever langt mindre følelse ved sex, mindre rejsning og ofte ingen udløsning. Er der andre som har oplevet dette? Det er ikke rart, især fordi jeg har fået ny kæreste og er i den meget sexuelle periode..:-) Jeg er iøvrigt stoppet ved hjælp af laser akupunktur, og det har været godt tror jeg. Kun 2 dage med meget voldsomme abstinenser, derefter er det bare blevet nemmere dag for dag.

 74. De 1. 14 dage efter rygestop hostede jeg meget mere end normalt – jeg hostede sejt brunt slim op – ret klamt.. men dette har jeg oplevet de 2 gange jeg er holdt op med at ryge.

 75. lå med 40 grader i feber med Lungebetændelse i mandags 13/2-2012,røget i 45 år valgte at tage en kold Tyrker,da jeg havde en god hjælp ikraft af kvamle,nu røgfri på 4.dag,mine bivirkninger, mine fødder er blevet dejlig varme,som om der er lagt varme i mine strømper,meget behageligt

 76. Hej!

  Jeg er stoppet med at ryge for snart 20 dage siden og jeg har haft nogle helt ulidelige bivirkninger!

  ikke nok med luft i maven men jeg har haft små dårlig mave de sidste 10 dage og det er bare ikke det fedeste, men jeg var i starten meget i tvivl om det var noget mavevirus men jeg havde ikke feber men jeg vågnede om nattet og frøs helt vildt og bagefter svedte jeg.

  Jeg håber snart det går over for hvis ikke så er det vel på tide at gå til lægen

 77. ja jeg er også blevet ex ryger men mine bivirkninger er hævet mandler og ondt i halsen synke besvær. jeg har været til læge og der er ikke noget galt men jeg glemte jo at fortælle at jeg var stoppet. og så så jeg denne side og bare tænkte yes. men der er ingen som har haft de symp. jeg har det er nu 4 uger siden jeg stoppede med en kold tyrker. og er stolt af det. er der nogen som har haft mine symp.

 78. rygestop siden nytår 2011/12 og største gene er klart luft i maven :o/ Derudover har jeg nu for anden gang propper i ørene. 1. gang lige 2 dage efter rygestop. Har faktisk ikke haft øre-problemer siden FØR jeg startede med at ryge for 26 år siden……og kan heller ikke med sikkerhed sige det har en sammenhæng…..dog var der en idag der sagde at det kunne have en sammenhæng med at jeg ikke “suger” mere – at jeg mangler det sug det giver at hive i en smøg (Fuck jeg savner det stadig :o( Any way det gir lidt mening eller hvad???

 79. Hej
  Har selv mange af de bivirkninger
  Venter nu svar på røntgen billeder og selvom lægen ik mente der var noget er jeg ved at gå til af bare skræk

 80. Utroligt at læse om så mange, der har det ligesom jeg, men én ting undrer mig – hvorfor er der ingen, der – som jeg – har været røgfri i længere tid, og som stadigvæk har de samme abstinenser for fuld udblæsning?!

  HVOR ER I HENNE???

  Jeg har været røgfri siden 1.8.11.
  Holdt kun op, fordi jeg fik at vide af min læge (efter flere gange “pusteri”), at jeg var tæt på at have KOL.
  Jeg har røget uden pause i 31 år, og i mange år har jeg røget ca. 20 om dagen.
  Trangen til cigaretter er ikke så konstant mere efter 8 måneder røgfri, men abstinenserne er hæslige.
  Især lider jeg af konstant at være sulten (dét er altoverskyggende, og hvad det angår, har jeg rygrad som en regnorm!!!), søvnløshed (kan godt falde i søvn, men vågner alt, alt for tidligt), trist humør (savner sådan at føle mig rigtig glad), rastløshed, hedeture mange gange i løbet af dagen (var ellers kommet over det kapitel, troede jeg)og kløen i hovedbund og hud.

  Er der virkelig ikke andre, der har det på samme måde efter længere tid som røgfri????

  Snakker jeg med andre, der er holdt op med at ryge for længe siden, er der ingen, der synes at have haft det ligeså slemt, som jeg har det.

  Øv altså, jeg vil så gerne kunne sige, at jeg er glad for at være røgfri, men jeg er desværre ikke nået dertil endnu.

  Held og lykke til jer alle sammen!!!!

  • Hej Birgitte
   Jeg tror at dit problem bunder i netop det du skriver på de sidste linier, det skinner igennem at du har ondt af dig selv fordi du måtte stoppe, og at du virkeligt savner at ryge.

   Jeg har en anden hjemmeside der beskriver en bog der hedder Endelig ikke ryger, og er skrevet af en tidligere storryger, der holdt op med at ryge fra den ene dag til den næste, fuldkommen uden abstinenser eller andre bivirkninger.
   For mig var mit rygestop helt på samme måde, jeg havde en stærk beslutning, og jeg havde nærmest lede ved at ryge til sidst, så det var ret nemt.
   Jeg kunne forestille mig at det kunne hjælpe dig at læse den bog, du kan finde hjemmesiden her: Endelig ikke ryger, alternativt kunne det måske også være en mental hjælp med en elektronisk cigaret der kan føles lidt som om man stadig ryger, men jeg vil anbefale at du først taler med din læge om den løsning, da jeg ikke er sikker på hvad det “sug” man tager på sådan en pind kan betyde for en begyndende KOL.
   Umiddelbart vil jeg varmest anbefale bogen, men det er lidt op til dig.
   Du kan købe bogen via min hjemmeside, hvorved jeg tjener en lille 5kr, eller låne den på biblioteket… du er ikke forpligtet på nogen måde. 🙂

   Jeg håber virkeligt for dig at du holder fast, og får styr på den mentale side, for det er hvad det er, hvilket jeg baserer på rigtigt mange års erfaring med selv at stoppe, hjælpe andre til at stoppe, samt det at drive denne hjemmeside.

   Mange hilsner
   Janno

 81. Jeg har været røgfri siden 19 januar 2012 Men har også et stort problem med blødende tandkød. Kan nogen fortælle mig om det bliver normalt igen og måske hvornår. Hilsen Jeannette

  • Hej Jeanette

   Desværre kan jeg ikke give et endegyldigt svar, da den slags afhænger af mange andre fysiske faktorer.
   Jeg kan kun love dig at det er et midlertidigt problem.

   Janno

 82. Hej,
  Nu ikke røget i 22 dage 🙂 heraf 20 dage i helvede rent ud sagt pga store mavesmerter og ligner en der har slugt en badebold. Senest hæshed og følelse af at der sidder noget i halsen.

  Tog en kold tyrker efter 26 år som ryger (pibe)

  Hader det, men holder fast i rygestoppet.

  • Hej Jens

   Det er dejligt at høre at du er stoppet med at ryge, og hvis jeg må foreslå en lille men afgørende handling, så skulle du arbejde med din indstilling (hader det, men holder fast) dit rygestop vil føles meget bedre og meget lettere at gennemføre, hvis du i stedet for at se på det svære og negative,glæder dig over alle de gode fordele der er ved at være ikke ryger.
   Bedre fungerende smagsløg
   Forbedret lugtesans
   Bedre blodcirkulation
   Din hud, dine tænder, lunger og stort set hele dig får et bedre liv, og du slipper for at være en slave af røgen. (husker tydeligt at absolut skulle ud og hente smøger selvom vejret ikke var et man ville sende en hund ud i)
   Du kan læse meget mere om hvordan din krop får det bedre undervejs i dit rygestop i min rygestop dag for dag artikel.

   Jeg håber inderligt det lykkes for dig at holde fast i rygestoppet.

   Mange røgfrie hilsener
   Janno

 83. Jeg er i gang med 4 dagen af mit rygestop. Har taget en kold tyrker, sidst klarede jeg over 6 mdr. inden jeg (dumt) besluttede mig for at starte igen.

  Denne gang skal det dog være “for good” da ejg simpelthen ikke gider det mere.

  Genkender mange af de ting der er skrevet ovenfor, især jeg plaget af en kvalme og lettere appetitløshed, men det gør jo så også at jeg ikke bare propper alt muligt ind i munden 🙂

  Min nattesøvn er noget urolig, har svært ved at komme i seng i ordentlig tid, og vågner ret tidligt. Derudover har jeg en del hovedpine og er rastlød. Sidstnævnte har resulteret i at jeg har pudset 10 par sko, fået gjort rent gange flere og ryddet op i diverse skabe, sat reoler og andet op osv. Dette kan dog næppe kaldes egentlig bivirkninger 🙂

  Til alle der er i gang med eller overvejer rygestop: Held og lykke, du/I kan godt klare det.

  Mvh

  Niko

 84. Er på 5. Dagen uden smøger nu. Har købt en el-smøg som jeg pulser lidt på engang imellem. Der er tilsat lidt nikotin i den som tager den værste trang. Det hjælper, kan jeg godt anbefale. Hvis en “rigtig” kold tyrker er for voldsom. Har dog stadig bivirkninger selvom jeg stadig får lidt nikotin. Hovedpine, lidt ondt i maven, luft i maven, general utilpashed.
  Hold ud…;) mvh.

 85. Jeg er sulten hele tiden, og så har jeg halsbrand….. virkelig slem halsbrand

 86. Jeg er ikke ryger på trejde dag… Og da jeg vågnede imorges føltes det som jeg har fået den værste astma, jeg kan ikke trække vejret ordenligt, mine lunger brænder, og jeg hoster ved den mindste anstrengelse…

 87. Ved rygestop kommer din lugtesans og smagssans tilbage til sit fulde, da sanserne bliver hæmmet røgen. det oplever man normalt efter 3 dage. vil ikke kalde det en bivirkning, men hvis folk syntes de pludselig lugter af sved, eller ting lugter anderledes, ja så er det sikkert årsagen!

 88. Hejsa

  Jeg har ikke røget i 1 måned nu, og jeg har heller ikke lysten til at ryge mere.

  Jeg har nogle bivirkninger, som er kløen, blødning i tandkødet, og så æder jeg rigtig meget.

 89. Hejsa.
  Jeg ville bare lige “sige” at grunden til at man bløder fra tandkødet er fordi man har tandkødsbetændelse og grunden til at man ikke blødte mens man røg er at blodårene trækker sig sammen når man ryger og derfor ikke kommer til at bløde. Det er i hvert fald hvad min tandlæge har sagt til mig. Og tandkødsbetændelse er forløberen for pardentose 🙁

 90. Jeg oplever stadig at føle mig utilpas uden at kunne præcisere, hvad det er, jeg mangler. Jeg har ikke røget i 9 uger og trænger til at få det bedre, hvor lang tid går der før jeg føler mig godt tilpas igen og hvad kan jeg evt. gøre ?

  • Hej Gitte

   Det er ikke let at svare på, for det er individuelt hvordan vi reagerer i den sidste ende.
   Det jeg kan sige, er at den sværeste del af et rygestop er den mentale del, det er dine egne tanker og følelser omkring rygning der er din værste fjende her.
   Grundlæggende handler den slags som regel om at du egentlig ikke rigtigt er klar til at leve uden smøgerne, eller sagt på en anden måde, så savner du dem, formentlig ubevidst.

   Mit bedste bud på det direkte spørgsmål er at du får det bedre når du virkeligt slipper rygningen, for mig handlede det om at jeg blev så træt af det, at jeg ikke kunne lade være med at stoppe, og jeg havde ingen som helst problemer da jeg først var nået dertil.
   Ofte kan det hjælpe at fokusere på hvad du ikke kan lide ved rygning, mange gange om dagen, og lær at glæde dig over at du slipper for alt det du finder ubehageligt ved rygning.

   Og hold så fast i din beslutning om at stoppe, tiden gør det også lettere, det er bare individuelt hvor meget tid der skal til.
   Janno

 91. oplevede den gang jeg holdt op med og ryge fik jeg racer røv (tynd skid) og det blev ved i 3 uger og så begyndte jeg at ryge igen og et par dage efter jeg var starte holdte mit tynd mave op om det hænger kan jeg ikk sige men for mig virker det som om det gør

  • Hej Mikkel

   Det er første gang jeg hører om tynd mave, men det betyder ikke at det ikke kan være tilfældet, da rygning også påvirker fordøjelsen er det så absolut en mulighed. Da de fleste bivirkninger er psykologisk betingede, og kan variere i styrke såvel som hvad man føler er der mange forskellige.

   Jeg håber at du finder overskud til at stoppe igen, og ønsker dig held og lykke med det.
   Janno

 92. jeg stoppede en søndag med af ryge og har klaret den indtil tirsdag og min dag er overstået skriver det her inden jeg vågner op til en ny dag som er onsdag. min dag idag som er tirsdag var den værste dag indtil videre jeg fik en mærkelig føelse for ondt i hovedet, og meget svímmelhed
  og ondt i maven oppustet mave og skulle på toilet flere gange og pruttede mange gange og det var nogen som virkelig lugtede 😮 og har været en del hyper og så har jeg ikke kunne sid i periode´s tid stille med mine ben og nu føles min krop total tung efter jeg ligger ned puha men er glad for jeg går igennem det her for efter langtid klar jeg den ved jeg af jeg gør(:

 93. Hejsa,
  Jeg slukkede min sidste smøg i fredags kl. 14.30 og idag er det onsdag. Fredag aften efter aftensmaden var et helvede for, at sige det lige ud. Jeg var grædefærdig. Gik en tur i haven og det hjalp så lidt på det. Lørdag var helt af helvedes til. Jeg tudede flere gange i løbet af dagen, manglede altså et eller andet. Men jeg kom igennem dagen trods alt, selvom den føltes som et ondt år. Jeg havde sovet utrolig dårligt om natten fra fredag til lørdag. Og jeg sover stadig rigtig dårligt. Falder fint nok i søvn om aftenen når jeg går i seng, men jeg vågner 3-5 gange i løbet af natten og det er helt nyt for mig for jeg er vant til, at “sove igennem” som et lille barn. Jeg falder hurtigt i søvn igen, men det er meget belastende, at vågne så mange gange i løbet af natten, også selvom jeg kun lige vågner op og kigger på uret og så sover igen.
  Jeg kan da lige sige, at jeg er 38 år og jeg røg første gang som 12 årig. De sidste mange år har jeg røget 25-30 (+/-) smøger om dagen, hvilket jo er vanvittigt ;o)) Jeg har et par e-cigaretter som jeg bruger i løbet af dagen, uden nikotin naturligvis, og de hjælper mig fint. Jeg har det dog stadig sådan, at jeg tænker, at nu kan jeg lige lave det og det og så kan jeg sætte mig ind og tage en smøg….nååhh nej, det kan/skal jeg jo ikke. Jeg har også været lidt svimmel her de sidste par dage. Men jeg klør stadig på, for det her skal holde. Specielt når jeg har regnet ud, at jeg alene ryger for godt 20.000 kr. pr. år…puha, det er altså mange penge!
  Held og lykke til Jer alle sammen derude ;o))

  • Hej Sally

   Lyder godt at du er kommet igennem de første dage, de er de værste, og efter små 2 uger, nogle gange en smule mere, vil du føle det meget lettere ikke at begynde igen.
   Og husk så lige, at der kun skal en smøg til for at hele mareridtet begynder forfra igen.
   Måske du kan finde lidt yderligere hjælp i at læse denne post: http://www.janno.dk/rygestop/rygestop-dag-for-dag.htm
   Held og lykke med det

   Janno

 94. Har røget i 25 år +20 om dagen. Stoppede med en kold tyrker.
  De første 3 dage var rigtigt slemme – og den følgende uge var heller ikke sjov.
  Sov rigtig dårligt. Vågnede flere gange i løbet af natten. I løbet af dagen havde jeg meget uro i kroppen og store koncentrationsproblemer.
  De følgende 10-12 dage blev alting gradvist bedre, men så startede forkølelsen og hosten. Det har jeg kæmpet med lige siden – og nu er der gået 50 dage.
  Jeg tænker stort set ikke på at ryge, men jeg er snottet og hoster som aldrig før (vi er i juni måned).
  Kan tilslutte mig at meget smager af metal – eller ikke af noget. Det med at man kan smage mere har jeg bestemt ikke oplevet…endnu.

  Plaget af irreterende forkølelse er det dog skønt at være tobaksfri 😉

 95. Jeg er kun på min 3.røgfrie dag og det er nemmere for mig end jeg troet det ville være. 😉 jeg har endnu ikke oplevet nogle af alle de bivirkninger der her bliver talt om. MEN jeg er frygtlig tør i munden, har en ualmindelig dårlig smag i munden og er sikker på at jeg STINKER ud af munden. Jeg har også noget hvid belægning på tungen. Andre der har haft det sådan? Og ved hvor længe det varer? Jeg kan næsten ikke holde ud at have det sådan i min mund.

 96. Jeg har været røgfri i 6 dage nu, og det er en kamp som kæmpes, ikke mindst pga bivirkningerne. Min krop ryster, summer, ja det føles lidt som vokseværk, især i leddene. Det er værst om natten, de sidste 4 dage har jeg sover 3 timer hver nat, og det er svært at holde til… Min krop skriger og sitre om natten! Åhhh gå nu væk:-)

  • Hej Camilla

   Har du overvejet et nikotin produkt til at hjælpe dig igennem de værste abstinenser?
   Rygestop plastre er i mine øjne en god ide, de er diskrete, og tager de værste abstinenser…

   Held og lykke med dit rygestop, og hold nu fast, lige meget hvad.
   Janno

 97. 31-07-12
  Dejlig side den her. Har læst meget på den under mine utallige rygestop forsøg.
  Jeg har nu stukket min rygestop rekord og er røgfri på 34. Dag ( har røget fast en 20 pak om dagen i 23 år ogvil gerne stoppe da jeg er bange for kræft og jeg var/er ked af at være totalt afhængig).
  Jeg har haft næsten alle de bivirkninger i skriver.
  Svimmelhed, træthed, raseri anfald og har den sidste uge døjet med kløe i håndfladerne, under fødderne, og nu nærmest over det hele.
  Jeg fik halsbetændelse lige efter rygestop. Penicilin hjalp ikke, og måtte bagefter få ny kur.
  Føler mine lunger gør ondt, og jeg er ved at blive vanvittig af den kløe her. Jeg synes også jeg døjer med oppustet mave, og hyppig vandladning….
  Jeg har stadig SÅ meget lyst til at ryge, men ved også jeg græder hvis jeg falder i igen.
  Held og lykke til jer andre

  • Hej Michelle

   Tak for rosen omkring siden, det er altid dejligt.
   Bare hold fast i dit rygestop, der er bedre tider på vej, hvor dine bivirkninger, som blot er kroppen der renser gift ud, aftager og til sidst helt forsvinder.
   Glem aldrig at der er lys for enden af tunnelen, og tillykke med dit liv, samt held og lykke med det.

   Janno

 98. Ondt i lungerne når jeg trækker vejret og masser af kløe på hele kroppen..

 99. Hej igen, glemte lige at sige, at jeg har også trykken for brystet, træt hele tiden og konstant sulten, humørsvinger og kan begynde at græde pludseligt.. jeg er nede og ryge 2 smøger om dagen nu er gået fra 25 smøger om dagen på små 3 uger til godt de 2 nu.. Håber inden ugen er omme at de er smidt helt.. =)

 100. Hej igen, først og fremmest: Så sejt at i har kvittet smøgerne -vildt flot!

  Skrev herinde ca. 3 uger efter mit rygestop (maj 2011 så vidt jeg husker). Jeg tog en kold tyrker efter ca. 10 år med 20 smøger om dagen. Det er nu ca. 1,5 år siden. Er stadig x-ryger og ikke faldet i (og gør det heller aldrig!). Elsker at være x-ryger.
  Kan se, at der efterspørges personer, der har oplevet birvirkningerne over længere tid…Kan fortælle, at jeg stadig døjer med maveproblemer og at min kæreste (som stoppede samtidig med mig) først for nyligt er begyndt at sove en hel nat uden afbrudt søvn. Og så stresser jeg meget nemt – mangler mine smøger til at håndtere stressen med og kan nemt falde i med at proppe mad i hovedet i stedet for (nærmest konstant)…Er derfor begyndt at dyrke en del motion, som faktisk giver mig samme kick som rygningen netop gav dengang (man oplever dette kick efter et stykke tid):)
  Kan derudover fortælle at rygetrangen kommer sjældnere og sjældnere…Det er en glæde at være ikke ryger nu – man føler sig sundere – nærmest “helt ny”, pengene “ryges” ikke op, man dufter i stedet for at lugte af røg, man ser friskere ud, huden er ikke længere grålig i sit skær, tænderne en anelse hvidere og det er dejligt ikke at være styret af den giftpind, som den jo er. Og så er min risiko for diverse sygdomme reduceret 🙂

  Tak for denne side Janno – rart at læse, at man ikke er den eneste der synes at rygestop er svært. Til jer derude – hæng i, I får det så meget bedre! 🙂

  • Hej Dot

   Tak for din kommentar, det er dejligt også at høre fra en der har været hele turen igennem for nyligt.
   Og tak fordi du synes om min side… det varmer at den kan bruges til noget!

   Til alle, det at være ex-ryger er det samme som en alkoholiker, du kan altid falde i igen, også efter lang tid… så glæd dig over de gode ting ved rygestoppet, og vær fast besluttet på aldrig at falde i igen – ikke engang så meget som et enkelt hvæs du højest sandsynligvis vil fortryde senere alligevel.

   Janno

 101. Puha….jeg synes bestemt at jeg oplever virkelig store svedeture om natten sammen med søvnbesværet, hvor jeg bare ligger og kejter rundt i min seng svedig og urolig…..håber det holder inden længe….

 102. Har nu passeret 5 måneder uden rygning og uden brug af hjælpemidler – fedt.

  Men men har også haft 5 måneder hvor jeg ligner en gravid og har kroniske mavesmerter. Været igennem undersøgelser uden resultat og lægen mener ikke det har noget at gøre med rygestop. (startede 1½ døgn efter jeg stoppede)

  Får faktisk lyst til at ryge igen for at se om det forsvinder men omvendt så er jeg ikke ryger nu og ønsker ikke at blive ryger igen.

  Så glæden ved rygestoppet forsvinder lidt pga de problemer man oplever.

  • Hej Carsten

   jeg har også svært ved at se at det hidrører fra dit rygestop, medmindre det er psykosomatisk, og så forsvinder det formentlig igen på et tidspunkt.
   Hvis det er psykisk betinget, så er en god metode at gøre noget ekstra ud af at glædes over at du er ikke ryger, så dit sind lærer at det er en god ting, og ikke noget du savner eller ønsker tilbage i dit liv.

   Held og lykke videre frem
   Janno

 103. Har røget siden jeg var 18 og var til laser behandling igår – føler ingen træng til en smøg men er enorm træt! … før jeg stoppede styrketrænede jeg 1,5 time hver dag og havde 4 spinning timer om ugen og masser og jeg mener MASSER af energi…nu jeg bare baldret og skiiie træt …men er glad for at være stoppet ….ku bare godt tænke mig at komme tilbage til min energi hvor jeg hver eneste morgen var frisk kl.05 og ku nærmest køre i døgndrift …er det normalt man blir så træt efter laser ???? ….anyone 🙂 ??? …snoooooooork…:0(

 104. Hej allesammen

  Er lige fyldt 17år i mandag har røget siden jeg var 12/13år og har været oppe og ryge 12-15 cigaretter om dagen har ikk røget næsten 5 dage vær aften fejrer jeg at der er endnu 24timer gået. har en del af de symptomer i beskriver trykken omkring bryst kassen lidt ondt omkring lungerne ellers er jeg bare svimmel og har kvalme og nogen gange sveder jeg helt sindsygt om natten ellers føler jeg bare at min muskler i både arme og ben er blevet overanstrengt min ryg går lidt ondt nogen gange det samme gør mine ben de føles nogen gange som at ha vokseværk:)
  Men jeg ville blive ved at holde fast i min beslutning bruger i øvrigt ingen hjælper midler nøjes bare med at holde forskellige bløde ting som skum bolde og andent:)

  Men ellers heller lykke til jer der over vejer rygestop gør det i bliver kun gladere og ellers stærkt gået af jer der allerede har været stoppet i lidt tid fortsæt med det:)

 105. Øm tunge, føles skoldet.
  Halsbrand, hele tiden.
  Sover dårligt, har svært ved at falde i søvn og vågner mange gange i løbet af natten

  Røgfri i 2 uger

 106. jeg aner ikke hvor lang tid siden den sidste har skrevet, men fantastisk side! Jeg har været røgfri siden d. 20/9 – 12 (plaster på første dag) og har det faktisk ok. Jeg begyndte at ryge da jeg var 13 år, og er i dag 26. Jeg kan ikke lade være med at tænke på, hvornår man skal tage sine symptomer eller bivirkninger alvorligt? har både haft ondt i lungerne, angstanfald, syn der rystede og trykken for brystet. Den første nat vågnede jeg ved at mit hjerte slog vildt langsomt, men til gengæld hamrede som en vanvittig! Det er sjovt nok hver anden aften jeg får forskellige ting at mærke, måske fordi jeg forventer det? I er alle super seje, og kan ikke vente til jeg har været røgfri længe nok til at kalde mig IKKE-RYGER!!

 107. Jeg har nu ikke røget en rigtig cigaret i 4 dage, og savner dem slet ikke, istedet bruger jeg min e-cigaret. det jeg vil vide er om andre har oplevet at de hoster mere slim og grønne klumper op efter de er sluttet med at ryge?
  Er det en del af udrensningen? ville det være en god ide at tage en udrensningskur sammen med ryge stop?
  Mange spørgsmål 🙂

  • Hej Maria

   Tillykke med dit rygestop, det er så dejligt at høre hvor nemt det kan være.
   Slim og grønne klumper er helt normalt, og kan godt vare ved et lille stykke tid, men bare rolig, det er udrensning…
   En udrensningskur? Jeg er ikke helt klar på hvad du mener den renser ud, men den kan sikkert ikke skade, selvom jeg heller ikke umiddelbart tror den hjælper meget…

   Janno

 108. Dælme rart, jeg lige faldt over denne side. Havde egentlig googlet “rygestop luft i maven” og så kom jeg altså her forbi. Jeg skal denundenlynemig love for at jeg har luft i maven. Tror jeg kan slå en død mand ihjel 2. gang. Føøøøøj! Min mand er ligefrem glad for at jeg arbejder om natten, for han kan slet ikke klare at være i nærheden af mig 😉 Jeg holdte med at ryge for 18 dage siden, og har – udover mega luft i maven – også metalsmag + blæner i munden, sover dårligt/for lidt, humørsvingninger og en underlig fornemmelse i halsen.
  Vil ønske pøj pøj til alle med Jeres rygestop.
  Tak for en god side! 🙂

 109. kold svedende enten meget varm eller meget kold og frysende… det er ikke særlig behaligt.

 110. Hovedpine..

 111. Har røget i 20 år. 20 cigaretter om dagen.

  På tredjedagen af rygestoppet, som er en solskinsdag, irriterer det kraftige solskin mine øjne. Jeg synes, mine pupiller er små. Jeg bruger nikotintyggegummi 4mg. Cirka 5 stykker dagligt. Jeg synes, at mine øjne sved i går på andendagen. Af de positive ting synes jeg, at mit mellemgulv slapper mere af. Det er som om, at min vejrtrækning er mere rolig eller som om, at jeg ikke trækker vejret lige så dybt, som jeg plejer. ELlers mærker jeg hverken positive eller negative sider. Jeg har overhovedet ingen trang til cigaretter, når jeg ellers har tyggegummiet i munden. Der går måske 10 sekunder, fra du begynder at tygge, til trangen er væk.

 112. Jeg er stoppet med at ryge, dvs. jeg ryger dog lidt på el-cigaret indimellem, men min krop har reageret meget voldsomt, og bevirker at min affyring stinker helt enormt, kan det være grundet de el-cigaretter jeg ryger?

  • Hej Jørgen
   Det tror jeg ikke umiddelbart at det er, jeg tror snarere det er din krop der udrenser den tjære du plejede at indtage via røgen.

   Janno

 113. Hej. Jeg er holdt med at ryge i 2 uger nu, men for ondt i lungerne når jeg trækker vejret, hmmm burde det ikke at være omvendt…? :-/

  • Hej Omar

   Dine lunger har indvendigt nogle fine fimrehår der når man ryger bliver fyldt med tjære, og jeg vil umiddelbart tro at det er udrensning af lungerne der skaber dit problem.
   Hvis det fortsætter vil jeg råde dig til at snakke med din læge om det.
   Janno

 114. Jeg kan varmt anbefale alle herinde, at læse “Endelig ikkeryger” af Allan Carr. Så behøver man slet ikke at opleve de helt forfærdelige “abstinenser” rygestop giver.

  • Helt enig Stine…
   Har selv haft stor glæde af at læse den bog, og dedikeret en hjemmeside til den.. Ikke at det er meget, men jeg tjener en lille 5 krone hvis man køber den igennem min side http://www.endeligikkeryger.dk men uanset hvad er det en af de metoder jeg klart kan anbefale.
   Janno

 115. Jeg har meget ondt i lungerne og har haft det siden 2 døgn efter rygestop, som har varet i nu 3 uger.
  Har det ellers fantastisk. Sover igennem, har lyst til motion og livet. Ingen andre bivirkninger end det med lungerne.

 116. Hej, jeg er en kvinde på 28 år, har røget siden 6.klasse med rygepause under graviditet og alle de gange jeg prøvede at holde op men snarere gav op pga forstoppelse og stress. Jeg har lige haft en ordentlig omgang roskildesyge hvor jeg besvimede af en eller anden grund. Jeg har ikke røget siden fredags pga kvalmen af virusen. I dag er det 4 dage at jeg har været røgfri. Jeg havde ikke afføring i 3 dage. Det har jeg haft i aftes, det gjorde ikke ondt i maven, men lige før jeg skulle på toilet fik jeg angstanfald, åndedrætsbesvær, min krop indeni begyndte at opføre sig mærkeligt, mit hovedbund føltes følelsesløst, kunne bare mærke det trykkede alle vegne. Benene begyndte at føles som om de var af gele. Jeg kom af med min afføring og har fået det lidt bedre. Men jeg føler mig utrolig udmattet. Tør ikke køre bil da jeg føler jeg bare stirrer ud i luften, koncentrationsbesvær, svimmelhed, mister følelsen i huden, humørsvingninger, føler nogle gange at mit hoved brænder indvendigt. Jeg har virkelig nogle mærkelige symptomer/ bevirkninger at jeg får angstanfald, som jeg fik fremprovokeret med energidriks under studie for 4 år siden. Hjælp! Er alt det her normalt?

  Det glæder mig virkelig at læse, at I er blevet røgfrie. Jeg ønsker at kalde migselv exryger en dag, og jeg vil bruge denne lejlighed med roskildesyge til at holde op, for jeg vil så gerne, jeg vil have et langt og lykkeligt liv med min familie.

  Mvh Alli

  • Hej Alli
   Unormalt er det ikke, men det er sjældent at en person har alle disse symptomer samtidigt.
   Det lader til at dit sind modarbejder dig på det kraftigste, og jeg vil anbefale dig at gå til en hypnotisør, som kan hjælpe dig med at få styr på den del af rygestoppet.
   Du skal vide at en hypnotisør på ingen måde er en magiker, det er dig der skal udføre alt arbejdet, hypnotisøren guider dig kun. Men hvis du lytter til, og følger instrukserne, vil du ende i trance, og i vil sammen kunne påvirke din underbevidsthed til at støtte dig, i stedet for at kæmpe imod forandringen med næb og kløer som den gør i øjeblikket…
   Held og lykke med det
   Janno
   P.S. Hvis du vil vide lidt mere om hypnose, så læs med via linket.

 117. Kløe og udslæt i hovedbund
  Mega svimmel
  Uro i benene
  Har været røgfri i 64 dage ( har røget 15-20 stk om dagen i de sidste 24 år )

 118. Jeg er helt enig med Sigvald. Jeg oplever en følelse af ikke at kunne trække vejret helt ned i lungerne.
  Og en slags vacuum i brystkassen – helt enig. Opleves både ved “anstrengelse” og i passiv tilstand.
  En bivirkning, jeg ikke har haft ved tidligere rygestop (der oplevede jeg udpræget skæl og fedtet hud, hvilket ikke sker denne gang!).

  • Hej Heidi

   Velkommen til, og til din kommentar kan jeg kun sige at vi er individider, og reagerer forskelligt, også fra gang til gang.
   Jeg har selv haft utallige rygestop forsøg tidligere, og de var bestemt ikke ens på noget tidspunkt.

 119. Lettere rysten

 120. Tomhed.. humoren er næsten væk?? hukommelsen stinker af lig 0 og har mistet lysten til næsten alt.. Sidst jeg var glad var den 7 februar og har været røgfri siden.. Gav den ellers altid gas med at bage sammen med ungerne og hoppe rundt og danse?? Føler pt jeg er placeret på et plejehjem bag nedrullede gardiner. Håber det kun er en fase

  • Hej Sabine
   Tillykke med dit rygestop, men dit problem er at du inderst inde ikke har lyst til at stoppe med at ryge, og jeg forudser at du ryger igen inden der er gået en måned, medmindre du ændrer din indstilling.
   Man har altid et valg omkring humøret, og jeg vil tro at dit dårlige humør skyldes ovennævnte, samt at du intet gør for at føle bedre, men i stedet har lidt medlidenhed med dig selv fordi du skal lide sådan under rygestop.
   Jeg garanterer dig at du ikke kan vedblive med at være nedtrykt og nærmest deprimeret som er definitionen på det du beskriver, hvis du samtidigt vælger at spille den fedeste sang du kan tænke dig, og danser, synger og smiler… Det er umuligt at gøre, for din krop reagerer på hvad du tænker nu, men gør du som beskrevet virker det også omvendt, og din fysiske krop vil reagere på din dans, sang og smilen…

   Jeg ved godt at det for nogle kan lyde lidt vildt at man kan styre humøret ad den vej, men i stedet for at ryste på hovedet, så giv det en chance… jeg har set og oplevet det så ofte at jeg ved at det altid virker sådan.
   Så gør dig selv den tjeneste at i stedet for at være smådepri over at du ikke kan ryge, så glæd dig over alle de fordele du vil få, som forhåbentlig er grunden til at du stoppede. Det gør hele oplevelsen meget lettere at komme igennem.

   Held og lykke med det
   Janno

 121. Har nu været røgfri i 3 uger – læse bogen “endelig ikkeryger” af Allen Carr og har ikke tænkt på en smøg siden 🙂
  Dog vil jeg sige, at jeg bliver gjort opmærksom på det pga bivirkningerne ved at stoppen med tobakken. Jeg har som mange andre masser af luft i maven, men har også utrolig meget væske i kroppen specielt mine underben – er det normalt?? Jeg har søgt og søgt på google, men synes ikke at jeg kan finde andre som har det problem med væskeophobninger. Drikker ellers 2-3 l daglig og lever ekstremt sundt og løber + spinner hver dag… forstår simpelthen ikke, at jeg ophober så meget væske – nogen god forklaring?

  • Hej Lena
   Tillykke med dit nye liv som ikke ryger…
   Kan desværre heller ikke genkende den med ophobning af væske i kroppen…
   Men det betyder ikke andet end at jeg aldrig har hørt om det før, det kan sagtens være en følge af rygestoppet og den ubalance der ikke kan undgå at komme for en periode.

 122. Hej alle
  Har røget mellem 9 og 15 cigaretter i 48 år. Er nu røgfri på 12.uge. Jeg har tidligere præsteret rygestop af 3 og 6 mdr.varighed. En bivirkning der altid popper op efter få dage, er tørre slimhinder i svælg og næse. Slimsekretionen er simpelthed nedsat – derfor kan der komme lidt blødning hvis man har tendens til det. Nozeoil er brugbar som hjælp mod tørheden. Den kan købes på apoteket og indeholder sesamolie i en sprayflaske. Jeg har også oplevet at være svimmel og snurren i arme og ben – især var svimmelheden udtalt i begyndelsen af rygestoppet.
  Leif

  • Hej Leif
   Godt råd til den der måtte have samme oplevelse…
   Takker

 123. Har ikke røget i 15 dage, brugte plaster i starten, men ikke mere nu, men jeg har en hulens masse svedeture om natten, andre der har prøvet det ?

 124. Forstoppelse,ondt i halsen,besvær med at trække vejret ordentligt

 125. Har akkurat de samme symptomer som Sigvald, dog kun når min puls kommer op. Udover det har jeg forstoppelse, ondt i halsen, blister i munden, kløe og oppustethed. Men pyt med det, for det er jo intet i forold til alt det positive ved rygestoppet:-)

  • Hehe… dejlig positiv indstilling Betty.

   Tak for kommentaren i øvrigt.

 126. Hej Janno,
  Jeg har vaeret rogfri i 2 aar nu, men min hud begynder at ligne min teen-age datter i ansigtet nu.
  Er der mon andre der saa lanf tid efter at have stoppet stadig faar symptomer og med uren hud ogsaa ? Det skal siges at jeg rog i 30 aar.

  venlig hilsen
  Berit

  • Hej Berit

   Det er jeg ikke vidende om, men symptomerne kan være meget forskellige fra person til person.
   Selv havde jeg ikke problemer i den retning, så jeg må være svar skyldig.

   Måske nogle andre kan kommentere senere..

   Tillykke med rygestoppet.
   Janno

 127. Hejsa, Skønt at læse om andres bivirkninger ved rygestop. Jeg har selv haft enorm kløe i hovedbunden, et par aftener med med mærkelig uro i mine ben og ikke mindst nogle dage efter stoppet havde jeg nærmest smagen af mødding i munden… Ad ad! Nu til et problem jeg ikke har læst andre har haft. Jeg er på min 14. Rygestop dag og jeg er SÅ tør i min mund, det er næsten ikke til at holde ud. Ville blive glad, hvis en eller anden kunne fortælle mig om det går over igen ellers er jeg bange for at jeg vælger cigaretterne igen. Jeg fik samme problem sidst jeg forsøgte mig med et rygestop. Jeg har røget 20 om dagen i 10 år, dog kun 2 om dagen de sidste 14 dage op til mit rygestop. Hilsen Carina

 128. I forlængelse af ovenstående så glemte jeg at skrive at jeg bruger plaster og tyggegummi til at dulme de værste abstinenser. Hilsen Carina

 129. Jeg er stoppet med at ryge for godt to måneder siden. Men nu har jeg haft en virkelig grov forkølelse i 14 dage. Grøn snot, hoste og sågar fået et forkølelsessår ved munden. Øv øv det skulle ellers være så godt;-))

  • Hej Britta

   Ja, det lyder surt, men man kunne også vælge at glæde sig over at det er tegn på at kroppen renser ud efter alt det giftige røg du har udsat den for i den tid du har røget… 🙂
   Jeg har engang ladet mig fortælle at det skal være skidt før det kan blive godt… og nogen gange er der noget om snakken…

   Tillykke med rygestoppet
   Janno

 130. Jeg stoppede med at ryge for ca 6 mdr siden, i starten havde jeg store problemer med at sove, men nu er jeg simpelthen så træt så jeg kunne sove hele tiden ? kunne det være en bivirkning ? eller hænger det muligvis sammen med depression hvilket jeg også r ramt af 🙁
  Mvh Maria

  • Hej Maria
   Jeg tror bestemt at du sover meget som følge af din depression, og at det intet har at gøre med rygningen.
   Med mindre det er den manglende rygning du er deprimeret over… forhåbentlig ikke! 🙂
   Janno

 131. Har luft og ondt i maven/kvalme ondt ud i mine arme som om jeg ingen kræfter har, muskel/led smerte i ryg/nakke, meget TRÆT/ ingen energi, hovedpine, sveder og fryser. 6 dage siden mit rygestop.

 132. Hej, tak allesammen for at dele jeres erfaringer. Jeg glæder mig allerede til at skal dem alle igennem. Jeg er røgfri på 5 dagen, efter 17 års rygning. Jeg oplever uro om natten, koldsved og nul søvn. Er begyndt at hoste som noget nyt, og synes jeg lugter fælt i løbet af dagen samt jeg sveder.
  Men efter at have læst jeres input, ser jeg en hård tid i møde, og glæder mig til at være “Glad Eks ryger”.

  Tak Janno for en super artikel!

  • Hej Mikkel

   Du er velkommen, og når nu du er så tilfreds – så vil jeg opfordre både dig og andre der synes om siden at anbefale den alle de steder du kan…
   Jo flere der ser det jo bedre, det handler jo om at leve sundere… Google kan ikke lide mig mere af en eller anden grund, så fortæl gerne om det på Facebook eller hvor i nu kommer frem… på forhånd tak!

   Og husk at det er nu din psyke vil begynde at overbevise dig om at det ikke er så slemt at begynde igen, kroppen vil nemlig søge tilbage imod sin normaltilstand hvilket efter mange år er blevet en daglig tilførsel af en frygtelig gift der hedder nikotin.

   Og en sidste ting jeg bider mærke i, du skriver “Men efter at have læst jeres input, ser jeg en hård tid i møde” hvilket er lige nøjagtigt hvad du vil få hvis det er det du forventer, så prøv at overbevise dig selv om at det er fantastisk let… ikke at jeg lover dig at det vil blive det, men det vil helt sikkert lette nogle af dine symptomer i længden.

   Mange Rygestop hilsner
   Janno 🙂

 133. Hej. Har brugt din blog meget i forbindelse med mit rygestop. Det er tredje gang, de to tidligere gange er jeg startet efter 8 mdr . Denne gang heller ingen problemer med at stoppe, det gik nemt. Men igen, efter 8 mdr, kommer der en absurd stærk trang til at ryge. Pokkers. Er det kendt eller bare hos mig?

  • Det er normalt at der kommer perioder med stærk trang, det er der det handler om at vise din styrke…

   Held og lykke med det!
   Janno

 134. Hej! Er nu røgfri på snart 3 uge ( 29-10-13 ).
  Jeg oplever en sær bivirkning…røde pletter i ansigtet som svier og brænder og klør…også i hovedbunden. Lægen sir at det muligvis er allergi – men mod hvad. Har ikke rigtig oplevet det før. Og så ellers en sær fornemmelse i mund og svælg, søvnproblemer, svedture, luft i maven, aggressiv, trist…var da godtnok ikke klar over at bivirkninger kunne have så meget effekt. Men jeg nægter at begynde at ryge igen…slut med det skidt!

 135. jeg sidder med eksem i mine hænder og det svier meget og er øm, hud lægen siger det kan være fra tobaken men det er snart 3 år siden jeg holdte.

 136. Jeg har været røgfri i 2 uger nu og på underarm, mave, knæhaser og hals har jeg fået små røde knopper der klør. Lidt frustrerende…

  • Hej Signe
   Tag din frustration som et godt tegn, stort set alle klør i en eller anden grad grundet udrensning.
   Det er forskelligt hvor længe det varer ved, men det er kun for en tid…
   Janno

 137. Bivirkning ved rygestop

  Lavt stofskifte

  • Det er jo den gode gamle med at man tager på når man stopper…

   Det er ikke bevist på nogen måde, hvad det reelt er der gør at vi tager på.
   Det kunne være stofskiftet, men ofte er det også blot fordi vi putter mere i munden, uden at ændre andet, sådan at stofskiftet ikke længere er så effektivt fordi det overbelastes i forhold til tidligere…
   Det er svært at vurdere, men værd at bemærke uanset årsagen.
   Janno

 138. Hey 🙂
  Jeg vil tilføje en ting på listen , over gener ved rygestop, og det er
  Forstoppelse… :-/.
  Linda

  • Hej Linda

   Du har fuldkommen ret, det er en af de ting jeg husker.. og ikke med glæde!

 139. Vil lige tilføje, jeg har røget siden 1988, og indtil for 9 dage siden. en bedre beslutning, har jeg vist aldrig taget.
  Ingen gener andet end forstoppelsen.
  Har aldrig røget inde i mit hjem,- af hensyn til mine omgivelser ( mine døtre på 132 og 15 år) og vores hund og kat. Er jo af den overbevisning, at dyr, i den grad også er passive rygere, med lungesystem- nær ved, ens med os mennesker…
  Er ikke bange for at tage på, for hvad jeg spare på rygning, gir mig så total energi, så jeg får lyst til at bevæge mig meget mere. Elsker mit liv- og livet omkring mig, elsker mig <3 <3
  God Mors Dag <3

 140. Tak for kaffe siger jeg bare …

  Jeg har leddegigt og efter et voldsomt udbrud er jeg klar over den går ikke længere. Lægen henviser mig til en reumatolog. Alt tyder på leddegigt, men inden behandling vil han gerne have en blodprøve og røntgenbilleder af led, hjerte og lunger – det for jeg ordnet på hospitalet.

  To dage senere får jeg en opringning fra reumatologen – bare så du er klar over det – der er en plet (infektion) på din lunge, du får en indkaldelse til CT scanning. Lige på en studs kvittede jeg de 15 daglige smøger jeg har indtaget i ca. 45 år.

  Jeg kan ikke sove – om det er stress over lungerne eller den manglende røg ved jeg ikke. Slimhinderne i næsen bliver vildt tørre – og min hals er underlig – som om der ikke er hul nok. Det nævner jeg i forbindelse med scanningen – havde haft det sådan et stykke tid – scanningen var 11 dage efter rygestop.

  Svaret på lungerne kommer – det ligner en kalkaflejring (ses ofte på leddegigtpatienter) men man kan jo ikke være sikker – så ny scanning denne gang PET/CT der viser hvis der er kræftceller eller infektion – stort set hele kroppen scannes.

  Så er der svar igen – det er kalk i lungerne, og det vil man med mellemrum holde øje med, men min hals …. Afventer indkaldelse til øre/næse/hals læge der konstaterer en kæmpe mandel, den er faktisk få stor det er generende at ligge på ryggen for så flader den ud. Der tages biopsi og jeg sendes til MR scan.

  Svaret kommer – der er ikke kræft i den – men lægen er stadig ikke sikker – det er fredag og han har bestilt tid til at få fjernet mandler mandag – det blev gjort – der var stadig intet grimt – der var tale om en kronisk infektion.

  Jeg havde læst en del om det med mandler der hævede eksplotionsagtigt kort efter rygestop så egentlig bange var jeg ikke i den fase.

  Cigaretterne – jeg savner dem ikke og har ikke savnet dem – det er to måneder siden på mandag. Men jeg har aldrig fejlet så meget som efter jeg holdt op.

  Lige nu er jeg lidt i ro efter operationen – bagefter skal jeg ud at cykle, en cykel købt for sparede cigaretpenge 🙂

 141. 23/5-2014
  Kære alle.
  Jeg er 57 år og har været ryger siden jeg var 12 år, så det er pænt mange år med røg 🙂
  Jeg har røget min. 30 hjemmeruller pr. dag i de sidste 30 år, knap så mange inden da.

  Jeg hostede en del, men det var den eneste ulempe jeg havde ved at ryge. Jeg har altid elsket at slappe af med en smøg og synes jeg har mistet “min bedste ven” og har ikke kunnet finde en erstatning for smøgen. Men jeg var nået derhen hvor jeg synes samfundets indstilling til rygere er hadsk og fordømmende (uanset om man er en hensynsfuld ryger)så tiden var inde til at stoppe.
  Jeg gad ikke flere bemærkninger og stikpiller, og man kan ingen steder være mere hvis man vil have en smøg. Kun hjemme hos sig selv, hvilket gør at man også bliver asocial.

  Jeg fik derfor en Biofeedback behandling d. 27.feb. – min mand også, og vi har nu ikke røget i 3 mdr. hvilket er fint nok, men jeg savner at få det bedre og tænke

  “Yes, det er fedt det her liv som ikke ryger”

  Mit liv er nærmest blevet dårligere efter rygestoppet!!! Det er jeg squ ret utilfreds med (det får mig ikke til at ryge igen) men jeg venter efter 3 mdr. på hvornår mine skavanker bliver bedre eller helt forsvinder.

  Jeg døjer stadig med en frygtelig uro i kroppen – både dag og nat, min mave ser ud som dengang jeg var gravid i 7-8 md. p.g. af både luft og forstoppelse. Jeg er blevet frygtelig distræt og glemsom, nogen gange helt forvirret. Mit humør suser ned i bunden ofte og jeg synes slet ikke jeg er rigtig glad mere.
  Jeg er næsten konstant rastløs, øv. Har ondt i mine ben efter at have siddet lidt, og når jeg skal rejse mig op kan jeg næsten ikke komme op…
  Når jeg er kommet i gang kan jeg gå 5 km. med hunden uden problemer 🙂
  Motion er prøvet nogle gange, men det gør det nærmest kun endnu værre.

  Hvis jeg nu vidste, at alt det trælse er ovre når jeg har været ikke ryger i f.eks. 6 mdr. så ville det være skønt 🙂 og jeg ville juble over at være sluppet ud af nikotinens kløer.
  Jeg er bare så træt af at jeg ikke har opnået noget ved at stoppe, tværtimod. Min mand siger det samme.

  Jeg køber ikke rigtigt den der med at jeg mentalt ikke har sluppet røgen, og derfor har alle de genvordigheder. Jeg kan jo mærke de fysiske ting på min krop og gør selvfølgelig meget for at afhjælpe dem, men de forsvinder alligevel ikke.
  MEN…. Jeg VIL IKKE ryge mere. Basta.

  Jeg tænker bare på om jeg måske er længere tid om at afgifte fordi jeg har røget i 45 år og fordi jeg røg rigtig meget?

  Måske “nogen” og eller Janno har et par gode kommentarer, eller måske selv har oplevet rygestoppet lidt ligesom mig? Det kunne været dejligt med nogle “lidelsesfæller” 🙂

  God vind derude!!!

  Med kærlig hilsen Lotte

  • Det kan godt være at du ikke køber den her:
   “Jeg køber ikke rigtigt den der med at jeg mentalt ikke har sluppet røgen, og derfor har alle de genvordigheder. Jeg kan jo mærke de fysiske ting på min krop og gør selvfølgelig meget for at afhjælpe dem, men de forsvinder alligevel ikke”

   Men det kan du måske blive nødt til at genoverveje…

   Jeg vil vove den påstand at du ikke er stoppet fordi du ønskede at stoppe, så alt hvad du elsker ved rygning, har du mistet, og intet vundet føler du…

   Jeg skulle ikke behøve at skrive mere, læs det igen hvis du er i tvivl om hvad der foregår.

   Janno

 142. Hej
  Jeg kan nikke genkendende til Sigvalds kommentar.
  Følelsen af hul i maven og bryst var for mig enormt angst provokerende.
  Det er det pludselig synes svært at få luft gjorde det ikke bedre.
  Men det går over.. Bare hold ud.
  Røgfri på 7 uge 🙂
  Jeannette

 143. Jeg startede med at ryge som 12årig og røg en pakke om dagen lige indtil den dag jeg mødte min mand. Jeg stoppede fra den ene dag til den anden og uden abstinenser. Jeg havde trods alt røget i 20år.
  Jeg er røgfri i 3ethalvt år, da jeg pludselig får lyst til en smøg igen. Jeg drøner i kiosken og pulser 3 smøger på rekordtid. Øv øv at jeg røg i igen.
  Nå men for 4 dage siden fik jeg det rigtig skidt og slukkede min sidste smøg. Og jeg har mange abstinenser denne gang men bliver dårlig og kvalm ved tanken om en smøg. Jeg hoster, har influenzalignende symptomer og er bare flad og drøntræt, men kan ikke sove.

 144. Er igang med et rygestop. Stoppede fra den ene dag til den anden. Holdt dog kun i 3 dage.
  Har herefter de sidste 3 uger røget 3-5 cigaretter om dagen men på trods af at jeg ryger en smule så mærker jeg humørsvingninger, angst, hosten og her den sidste uge en underlig nærmest killende/rallende fornemmelse i brystet. Desuden småhoster og rømmer jeg mig hele tiden.
  Har bestemt at idag er den sidste dag jeg ryger!
  Troede egentlig ikke der ville være alle de bivirkninger, har trods alt røget lidt hver dag…

 145. Har i dag holdt mit rygestop i 6 uger. Har brugt NADA øreakupunktur som hjælpemiddel og lidt nikotintyggegummi, ikke meget. Har ikke haft de store abstinenser, men her de sidste dage er jeg begyndt at få kraftige hedeture. Kan det være ændringer i mit stofskifte pga. rygestoppet der gør det. Det skal lige siges at jeg også er begyndt at løbe for at undgå for stort en vægtøgning.
  Jeg har røget 20 cigaretter dgl. i 34 år.

 146. Jeg har nu været røgfri i 4 mdr. efter 40 års rygning – jeg er 53 år gammel. Blev overrasket ( og lidt lettet) over de mange symptomer på rygestop som her beskrives. Lettet fordi jeg havde overvejet at gå til læge med de hævede mandler, metalsmag i munden osv. Men det går jo over!
  Vi skal huske alle de gode grunde til rygestop og minde hinanden om hvor dejligt det er ikke at være ryger længere. Jeg stoppede fordi min søn spurgte om jeg ikke havde lyst til at se mine børnebørn ( når de engang kommer). Det havde jeg! Min mand stoppede også og vi minder ofte hinanden om , hvor dejligt det er “ikke at ryge længere”. Alle de gevinster vi får ud af det – især helbredsmæssige , og hvad det betyder lige nu og i fremtiden.

 147. Har nu været røgfri i 15 dage.. Bivirkningerne lige nu, er ondt i halsen ( folk kan ikke høre, at det er mig, der snakker ) oppustet, humøret svinger mellem opstemthed og nedtrykthed..Men jeg holder ved.. Tak for alle jeres beretninger og opmuntring, det hjælper ?

 148. Hej alle. Jeg har også læst flittigt i de mange kommentarer – med en følelse af glæde og lettelse. Jeg er røgfri på 34 dag efter at have røget 15-20 smøger i godt og vel 22 år. Min kommentar vedrører nok mest det psykiske. Jeg erfarer i al fald, at det primære for mig er smøgernes betydning – for mig. Subjektivt – bestemt – men mon ikke også at vi fx er mange, som kan skrive under på at “vanen” dækker over usikkerhed (social usikkerhed eller andet), noget stress- og/eller angst regulerende/dulmende? I så fald er det væsentligt at erkende, bare for sig selv – fordi det her bliver klart, at det er egenskaber vi tildeler smøgerne, men som de ingenlunde besidder. Ok, der er en kemisk effekt, men slet ikke noget, der kan måle sig med når vi fortager bevidste, sunde handlinger i forhold til et evt. følelsesmæssigt/socialt/psykisk problem.
  Når det er sagt, så genkender jeg også de fleste symptomer! Synes bare det er lidt løjerligt, at jeg først begynder at mærke meget af det (fx ømhed i nakke og hovedpine)i disse dage, lige over en måned efter jeg stoppede..? Generelt synes jeg de fleste beskrevne symptomer kommer og går – ligesom trangen til røg! Synes der nu går længere tid imellem jeg mærker rygetrangen, men også at det mærkes lidt kraftigere end før? Måske det med at man/kroppen glemmer hvor hårdt det var i starten? Altså, man slapper mere af, og SÅ virker trangen mere overvældende?
  Nogen der oplever noget lignende?

  Hæng i! 🙂

  Vh. Jakob

 149. PS: De 15-20 smøger var selvfølgelig, hvad jeg dagligt røg – ikke hvad jeg sammenlagt har røget på 22 år 😀

 150. hej Herinde
  Jeg tilslutter mig nu igen for 4. Gang det her med at være ex ryger Nu i 15 dage. Jeg har denne gang fået det kraftigt anbefalet af lægen pga af diagnose Graves forhøjet stofskifte. Han sagde direkte hvis du vil være rask skal du stoppe med at Ryge. Du kan risikere at medicinen ikke hjælper dig…. Disse ord hører jeg igen og igen i min hjerne når jeg får lyst til en smøg. Jeg har været totalt afkræftet for energi og det ønsker jeg ikke at opleve igen. aldrig ? siger jeg . Og håber at min fornuft kan sejre. Mine børn er glade. Jeg savner suget…. Det her med at suge røgen ind hvilket jo er totalt tosset hi hi…..håber at min oppustede mave bliver mindre igen kan godt huske at sidst jeg stoppede begyndte jeg faktisk igen pga minimale. Det var forfærdeligt .jeg kunne ikke lukke mine bukser om aftenen og om morgenen var det godt igen Forfærdeligt. Nu er det sommer og jeg kan gå med kjole Jubiii for Rygestop om sommeren….
  Hilsner
  irene

 151. Hej har ikke røget i 8 måneder nu men har en mave der er totalt i uorden tynd mave og til tider forstoppelse samt oppustethed ved det mindste indtag af hvilket som helst føde

  • Til Jette Thomsen

   Jeg har været røgfri siden 25. august og har røget i ca. 50 år/10 cigarretter/pr. dag.
   til fester – meget mere… Jeg er også blevet tappet for energi og har ondt i ryg
   og trykken for brystet – kvalme og oppustet. Ondt i maven efter måltider – føler trang til at kaste op, hvis jeg har indtaget fed mad og garvesyre i rødvin og te !!
   Hoster slim op … men jeg ER holdt op med at ryge – og håber på bedring.
   I pjecen fra Sundhedsministeriet ang. RYGESTOP, står der ikke meget om disse bivirkninger. Jeg må skrive til dem og gøre opmærksom på denne her udmærkede side – som gør en mere rolig og fortæller, at man ikke er alene. Janno skriver, at hvis man ikke tænker for meget over bivirkninger og holder fokus på, at du er GLAD for, at du er blevet røgfri – så forsvinder abstinenserne hurtigt ???? Hvorfor gør de det Janno ? Venlig hilsen Anne Regitze( Gitte) Petersen. P.S. Undgår fed mad og garvesyre.

   • Kære Gitte
    Det er et længere og mere indviklet svar, men grundlæggende er det sådan at når du tænker på det, aktiverer du det i din bevidsted, og så hænger det ved…
    Det er samme mekanisme som gør at hypnose er så effektivt. Hvis du kan forestille dig at du “glemte” at du var ryger, så ville det være så nemt som at klø dig der du ved nok… 🙂
    Janno

 152. Rygestop dag 7 har røget i ca 13 år i de 10 af årene ca. 20-30 stk. Det er mit 3 rygestop i år. De andre gabge jeg har været stoppet, har jeg ikke haft de store bivirkninger, men denne gang hoster jeg meget tør hoste og har følelsen af klump i halsen. Det skaæ siges at jeg op til rygestop havde hostet i lidt over 2 uger grundet sygdom, men det er som om hosten og klump i halsen er taget væsentlig til efter rygestop. Er dette normalt eller bør jeg søge læge og få undersøgt mine lunger?

 153. Er på min 14. røgfrie dag. Har haft en del bivirkninger, men de sidste par dage har jeg haft tandpine. Var ved tandlæge, som ingen huller kunne finde. Kan det mon skyldes rygestoppet?

 154. Hej.

  Jeg har røget pibe i ca. 30 år, men holdte så op for 2 år siden med en kold tyrker.

  Mine erfaringer er:

  – Der er ingen tvivl om, at rygetrangen har givet abstinenser.
  Det med nikotintyggegummi og plastre synes jeg ikke rigtigt hjæper.
  At hygge sig med 1-2 øl om dagen synes jeg er, det der erstatter tobakken bedst.
  Det forudsætter naturligvis, at man ikke drikker 7 øl om dagen i forvejen.

  – De første 3 måneder efter rygestoppet spiste jeg nøjagtigt det samme som før.
  Så følte jeg, at der var kommet nogle deller nede ved maven.
  Da jeg stillede mig op på vægten viste det sig, at jeg havde taget 10 kg på.
  Så der var ikke andet at gøre end at gå på slankekur.
  Nu 2 år efter er det ligesom det har taget af, og jeg igen mere kan spise hvad jeg vil.

  – Der ud over har jeg haft en masse småbetændelser rundt omkring i kroppen.
  Herunder på de nerver der styrer hjerterytmen.
  Det har givet et uroligt hjerte, som jeg har været til lægen med.
  Her blev jeg undersøgt med både røntgen og untralyd,
  for det kunne jo være kræft eller en blodprop,
  men der blev ikke rigtigt fundet noget.
  De mange småbetændelser har faktisk været det væreste ved at holde op med at ryge,
  selvom det har reddet mig et grundigt helbredscheck oppe hos lægen.
  Her 2 år efter har det taget en stor del af.

  M.v.h. Henrik Lund.

 155. Jeg stoppede 1. April . Min stemme har ændret sig. Er nærmest konstant hæs og mister pludselig helt stemmen. Har trang til at rømme mig konstant. Desuden er jeg begyndt at snorke voldsomt, men det hænger nok også sammen med vægtøgning .

 156. Jeg holdt op med at ryge d.5. Marts. Jeg havde lungbetændelse og kunne ikke ryge og efter lungebetændelser var overstået, havde jeg egentlig ikke lyst til at starte igen.
  Jeg har været gennem de fleste af bivirkningerne ved rygestop, både blødende gummer og kløe i hovedbund, men den værste bivirkning er nu åndedrætsbesvær og trykken for brystet. Før rygestop gik jeg lange ture 2 gange om ugen, nu hiver jeg efter vejret, bare jeg sætter mig ind i min bil. Jeg er begyndt på en Prednisolon kur og det har hjulpet, men jeg håber snart bivirkningen forsvinder, da jeg trods alt har været røgfri i over 5 måneder

 157. Gik fra cigaretter til portions-snus, da det var nemmere mht. arbejde og uden at tænke nærmere over det, var jeg pludselig stoppet helt med at ryge. Først nu er jeg blevet bevidst om at jeg har mærket bivirkninger i et stykke tid i form af småkløen over hele kroppen og tørhoste. Jeg sveder også mere end normalt, og især om natten. Det lidt spøjse er, at jeg jo stadig får nikotin via snusen (dog formentlig mindre, da jeg snuser sjældnere end jeg røg cigaretter), men der må være mange andre stoffer i røgen, som kroppen også reagerer stærkt på (og manglen af samme).

 158. Det er med stor glæde, at jeg nu har siddet og læst alle jeres indlæg, vedr. jeres Rygestop
  Jeg stoppede med at ryge, d. 22.6.2015, efter at ha’ røget 20-30 cigaretter i 53 år og endelig er det lykkedes for mig og det er jeg virkelig glad for!!!
  Jeg har selvfølgelig, som alle jer andre, mærket en del bivirkninger, så som Kløe – Ømhed i hele kroppen – Svimmelhed – Blødende tandkød – Træthed og vægt forøgelse og været urolig for, hvorfor alt dette lige pludselig skete. Det er derfor, at jeg er så glad, for nu ved jeg, at det er ganske naturligt, efter at ha’ læst alle jeres indlæg 🙂
  HJERTELIG TAK, TIL JER ALLE, FOR HJÆLPEN OG JEG ØNSKER JER ALLE, PØJ PØJ, MED JERES RYGESTOP
  fra en
  100% EKSRYGER 🙂

 159. Hej har nu ikke røget i 12 dage syntes det er enormt svært .er begyndt Være rastløs og har humørsvingninger .har ikk lyst til drikke kaffe mere Heller .men kan smage alting bedre nu .hoster ikk mere om morgnen .men mangler nu min smøg men siger til mig selv nej det er slut .har røget siden jeg var Ca 14 år prøvet stoppe Før men kunne ikk så holdt kun i 3 dage ..men denne gang skal det Være slut de skal ik styre mig mere .håber snart det er over med Være retsløs .kan ikk sidde stille mere med et blad ..

 160. Hejsa! Jeg har været ikke ryger i 8 dage nu hvilken har været dejligt men også et helvede .. Gik fra at ryge 30 smøger om dagen til nul men har nu en del bivirkninger .. Har kvalme og meget svimmelhed .. Hvor længe har man det? Har været på apoteket og de anbefaler nikotinplastre men det virker som et tilbagefald at igen at gi kroppen nikotin samtidig er denne her svimmelhed ikke til at leve med… Er lidt i vildrede .. Derudover har jeg sovet dårligt lige siden og metal smagen er også begyndt her… Mvh Therese

 161. det er nu lige 1 mdr. siden jeg stoppede med at ryge.. og havde til at starte med ikke andre symptomer en at have lyst til at ryge…. først efter 3. uge begyndte det at komme ,, men hoste har der slet ikke været noget af…. ??,, men søvnen er blevet et problem,,, kan stort set ikke sove… hmmm ret iriterende… og så syntes jeg at jeg kan lugte røg hele tiden, på trods af at det er 2½ år siden der er blevet røget i huset…

 162. Ingen bivirkninger overhovedet – kun stor glæde og lettelse over at være sluppet ud af nikotinfælden :-).

 163. jeg har røget i 28 år og er næsten 40 for godt en uge siden havde jeg ikke penge nok til og kunne købe tobak er på kontanthjælp og tog simpelthen en kold tyrker har dog prøvet og ryge en cigaret efter og føj for den lede jeg måtte ha børsted tænder og vasket finger for og få lugten væk jeg har nogle gange på nu værende tidspunkt prøvet og få hjerte banken som om man har været ude og løbe men har det ikke fysisk jeg sad og læste de bivirkninger og det med huden kløer kan også være histaminer som kroppen udskiller det er jeg nemlig noglegange plaget af og kroppen gør det så kan huden i nogle områder hæve og bliver brænd varm og kløer som bare fa…. lægerne kalder det også for nællefeber
  beklager stave fejl og manglende puntum og komma jeg er ordblind 🙂

 164. Hejsa..
  Vil lige skrive et par ord jeg er røgfri på 6. Dag i dag, 10 jan 2016 jeg har det faktisk ok, har stadigvæk lyst til at ryge, men det bliver mindre dag for dag. Har været en smule irriteret men ikke så mine omgivelser ikke har kunnet holde mig ud. Det eneste jeg kan sige der irriterer mig er at jeg sveder meget om natten. Jeg har prøvet at holde op mange gange, men denne gang har jeg prøvet hypnose, og det er ligesom min viljestyrke er blevet forstærket på en anden måde, så denne gang tror jeg at det lykkes xxxxxxxxx.
  Hilsen
  Judith

 165. hejsa

  har været røgfri i 15 md med alle symptomer som i alle har haft,men jeg har i alle md haft meget ondt i min krop i sær mine led og muskler i over kroppen er ved at være meget træt af det hele, får medicin som tramadol som gøre man ikke kan sove om natten,og vil nu bare ud af det medicin,og få et normal liv igen..så er der nogen der ved noget om det forsvinder eller hvad kan jeg gøre for at få det bedre,får en del akupunktur men det hjælpe kun nogen uger af gangen..så søger en permanent løsning ….Håber der nogen der kan hjælpe mig

  Venlig hilsen Torben

  • Prøv kraniosakralterapi hos en uddannet kraniosakralterapeut, det hjalp mig.
   Jeg har været røgfri i 2 år efter en biofeedback behandling, og dette efter 45 år med både røg OG de sidste 10 år også nikotin-tyggegummi var jeg godt afhængig.
   Det var som om min krop var gået i stå, havde ondt over det hele og tog kilo efter kilo på.
   Kranioterapeuten fik gang i det hele igen, jeg fik 6 behandlinger.

 166. Uren hud??? Jeg blomstrer som en teenager! Kan det være rygestoppet?

 167. Jeg holdt op med at ryge for 3 måneder siden. Hård kamp! Går efter sejr.

  Mvh

 168. Har nu været røgfri i 6 uger. Røg ca 40 om dagen.
  Har stadig metal smag i munden,og voldsom uro i benene.
  Nogen der ved om det er normalt efter så lang tid?

 169. jeg oplevede ikke så meget en metalsmag men snarere en smag
  som
  lugten af en neglelakfjerner uden acetone.
  højst modbydeligt! hver mirgen når jeg vågnede havde jeg glemt den men blev mindet om den meget hurtigt eft. jeg vil skyde på jeg døjede med dette i 1-2 uger. det kom ikke lige efter men noget tid efter.

  Kraftig hoste kort eft stoppet- formentlig foresaget af at fimrehårene i halsen begyndte at rejse sig igen.

 170. Hej. Jeg har prøvet og stoppe rigtig mange gange og der var et tidspunkt i år 2015 hvor jeg stoppede med at ryge og det holder i 4 måneder. Jeg var helt vild glad og havde det fantastisk. Men endte med at starte igen. Jeg har nu prøvet igen og det holder i 8 dage, hvor jeg efter begyndte og ryge to smøger om dagen. Hvorfor var det så let for mig sidste gang og nu ryger jeg almindelig uden nogen ved det og inhalator npr jeg er sammen med dem der tror jeg er helt stoppet. Føler mig så svag og ude af kontrol. Har haft plaster på og ved jeg kan stoppe men jeg lader røgen tage styringen. Hvad skal jeg gør?

  • Jeg vil foreså dig, at du hver dag sætter dig ned i 20-30 minutter og skriver ned hvorfor du vil stoppe med at ryge, og det skal være dine grunde til at stoppe, ikke baseret på andres ideer, og det skal være dit eget ønske at stoppe…
   Tricket er så at du skal skrive om det dagligt, og ikke vælge at stoppe førend ønsket er så stærkt at det er det eneste rigtige for dig… På det tidspunkt vil det være lige så nemt som du ønsker det…
   Held og lykke
   Janno

 171. Hej alle,

  Fin side for efter rygestop er der mange mærkelige bivirkninger, og det er skønt at læse at andre måske også har haft dem. Jeg er nu på 6. uge efter en kold tyrker, og har oplevet; trykken for brystet, halsbetændelse/hævede mandler men værst af alt er søvnbesvær og hedeture, hvor jeg får en “koldsvedsagtig” følelse. Jeg har altid sovet igennem en hel nat, men vågner nu op til 5-6 gange hver nat og ofte pga. disse hedeture. Derudover manglende koncentration og energi. Håber virkelig at det snart stopper. Til gengæld synes jeg min kondition er blevet bedre og mindre åndenød ved fysisk anstrengelse. Synes også smags- og lugtesans er bedre. Men får vilde “craving-lyster” til at gå ombord i noget sødt.

  Andre der oplever at de får hedeture især om natten – men det kan også være om dagen.

 172. vHej jeg har bare et spørgsmål andgåene huden, og rygning.
  Jeg ved ikke om det bare er mig eller hvad der sker med min krop, men jeg har været holdt med at ryge i ca 2 dage nu, og jeg syntes at mit hud i ansigtet er blevet utrolig fedtet at kigge på det er ret irreterene, jeg føler mig også victor uren, selvom jeg hele tiden går i bad og såhn. Kan det være fordi at kroppen er ved at komme af med alle de der giftstoffer som den nu ellers er van til at få? Og er der andre der også har oplevet det?.

 173. Klump i halsen som et bolsjer der sidder fast
  Og så når jeg cykler eller på andre måder får pulsen op så bliver jeg stakåndethed og til tider lidt øm i brystet
  Nu er det knap 3 uger siden sidste smøg
  Og det er kun de sidste dage jeg har fået det sådan
  Håber da det snart bliver bedre igen

 174. Hej . Er nu røgfri på 4. uge . Har været røgfri før men med meget mindre ubehag . Dette er mit sidste røgstop , stoppede efter utallige år med dårlig samvittighed og gener fra røgen. samme gener som ikke rygere har. Jeg har haft det som en narkoman på afvænning, svedture , sitren i kroppen , kløen, maveforstoppelse, sov dårligt og følte mig bare syg og skidt. Indimellem havde jeg det selvfølgelig også super. efter en uge blev jeg syg, forkølet og feber , ondt i ansigtet , så utrolig snottet. Har aldrig været så hårdt ramt af en forkølelse før . Gik til lægen som fortalte at bihulerne såvel som alt andet reagere på rygestoppet og bliver mere “skrøbelige” og dermed modtagelige. Det går over som han sagde. Er stadig forkølet på 3. uge , med meget hoste og slim. Men hvor er jeg glad . Glad for at slippe for alt giften og stanken , samt den dårlige samvittighed.Tog på af at trække vejret kun , men har nemmere ved at træne nu ( som jeg også gjorde før) Men ville lige nævne at maveforstoppelse ikke er nævnt , jeg har haft svært ved at gå på toilettet , uanset hvad jeg indtog ag svedsker og væske. det er nu ved at være bedre.

 175. Hej alle eksrygere 🙂

  Jeg er en pige på 22 år og har røget 20 cigaretter om dagen de sidste 7 år. Jeg har Idag været røgfri i 2 uger! 😀 jeg er så utroligt glad fordi jeg Synes det er “meget nemmere end jeg havde regnet med” – det skal forstås på den måde at jeg altid har gået og tænkt at jeg aldrig ville kunne stoppe, men nu har jeg været røgfri og jeg er her jo stadig, og jeg holder mit rygestop 😀
  Jeg har en lidt omvendt situation i forhold til bivirkninger som jeg ville høre om der er nogen der har prøvet eller har hørt om før. Jeg har oplevet mange af de nævnte bivirkninger herinde, men jeg har det stadig 1000 gange bedre end da jeg røg! For jeg har de sidste 8 måneder levet med en utroligt generende hjertebanken (hvor jeg har været ryger).
  Jeg var hos lægen og har fået undersøgt lunger og hjerte og jeg fik afvide at alt var fint. Så de konkluderede at det var angst. Jeg følte mig på ingen måde angst, andet end at min hjertebanken havde sat gang i nogle tanker om hvad Søren der skyldtes den! Men jeg troede på lægen og tog det som angst, og minhjertbanken var hver evig eneste dag og kunne ikke sammenholde det med noget såsom vaner eller allergi eller lignende.
  Som sagt har jeg været røgfri i 2 uger. 2 dage efter jeg stoppede med at ryge er min hjertebanken fuldstændig væk! Jeg kan slet ikke beskrive hvor lettet og glad jeg er! Men samtidig gør det mig også urolig: hvorfor gav tobakken mig denne forfærdelige hjertebanken? Er det fordi jeg har taget så meget skade af røgen at min krop begyndte at sige fra? Nogen der har et gæt på hvorfor?
  Mvh Camilla

  • Hej Camilla

   Allerførst tillykke med dit rygestop. 🙂
   Og din læges vurdering lyder meget rigtig, måske du bare havde vænnet dig så meget til din angstfølelse at du ikke selv oplevede det som angst, men bare som din normaltilstand…
   Det er utroligt hvor stærke krop og sind er, og hvad de kan føle som normalt efter en tid…
   Jeg tror blot du skal glæde dig over at være stoppet, det ville være mit råd.

   Held og lykke videre frem
   Janno

 176. Jeg har fået ondt i strupen. Er det normalt efter rygestop. Har ikke røget i 12 dage nu.

 177. Hej Alle Sammen
  Jeg har helt vildt urolige ben (underben) nat og dag. Er ved at blive vanvittig af det.
  Jeg bruger nikotin plaster og cooldrops – min bedste ven disse dage 🙂
  Har røget i ca 25 år – on and off… Mere on end off.
  Men er der andre med uro i ben der kan fortælle hvor lang tid det tager før det aftager, kan snart ikke holde det ud mere 🙂 Klynk, klynk.

  • Magnesium som kosttilskud kan sandsynligvis hjælpe en del. Ud over det så kan jeg anbefale hård, sikker styrketræning som dette:
   https://www.youtube.com/watch?v=FVhhbC51_3k
   Træningen er maximum udbytte med mindst mulig indsats (1 gang hver 5-10 dag) og udviklet til folk med knogleskørhed eller ryg problemer (både folk med og uden operation) og chancen for skader er derfor stort set lig nul! Det virker på alt hvad træning kan hjælpe på bort set fra motorik…
   Vil du vide mere så skriv 😉

 178. Hej. Jeg skriver lige igen. Jeg har været røgfri i 7 dage men røg en cigaret på syvende dag. Skal man starte helt forfra nu? 😑😣
  Hilsen Kira.

 179. Hej.

  Har lagt smøgerne på hylden siden 1/1 – 17, og det går virkelig godt, humøret er bedre, søvnen er bedre, appetitten er tilbage, problemer med vejrtrækningen er væk, det er virkelig dejligt.

  Det eneste jeg har bemærket som “negativt”, er at jeg altid har haft det varmt, men efter jeg har kvittet smøgerne, er jeg begyndt at fryse?
  – Har googlet lidt, og kan ikke rigtig finde noget om det? Er det en bivirkning?

  Morten

  • Det kunne godt være en følgevirkning, men det er ikke noget folk indberetter ofte…

   Hvis det blir/er et problem så tal med din læge om det…
   Jeg tvivler dog på at det er skadeligt, og ville selv bare klæde mig lidt varmere på…

   Det er jo også en kold tid du har valgt at stoppe på, så måske der er en sammenhæng.

   • Tak for svar.

    – Ja, ved godt det er en kold tid, men det er ikke kun udendørs men også inden for :), men stoppet går virkelig godt, og syntes det er oftest nemt at holde, har kun haft det svært en enkelt gang, og ellers er det som du selv skriver, bare at hoppe i skiundertøjet 😉

  • Hej Morten,
   Jeg er selv lige blevet opmærksom på en meget stior og ret almindelig bivirkning – lavere stofskifte!

   Prøv at tjekke (rygestop og lavt stofskifte ) det på nettet og du vil se, at det nu er temmelig anerkendt blandt forskere, og de praktiserende læger har fået oplyst at de skal være meget ( mere) opmærksomme på symptomer på lavt stofskifte i tiden efter et rygestop. Det mest almindelige symptom er kuldskærhed men ALLE de symptomer/bivirkninger som nævnes herinde er tilsyneladende helt almindelige symptomer på et for lavt stofskifte.
   (Humørændringer, åndedrætsbesvær, kløe, tør og irriteret hud, klump i halsen følelse og vægtstigningen. Det er derfor MEGET mere end bare vægtstigningen som kan skyldes lavt stofskifte.

  • Hej Morten jeg er en meget nysgerrig 21 årig gut jeg har læst mig frem til at det kan have noget at gøre med din blod cirkulation når du stopper så vil dine hænder og fødder få normalt temperatur igen det vil sige at den temperatur der før føltes var faktisk skyldtes at du ikke havde godt blodomløb som bare gjorde dine hænder og fødder kolde så nu når du får din optimale 38 grader der også så vil alt luft automatisk føles koldere end normalt ved godt de fleste ikke læser med mere men jeg faldt over den her kommentar så der må da være nogle som læser med 🙂

 180. Jeg har været røgfri i 14 dage nu, jeg besluttede mig for at stoppe da jeg begyndte at løbe og fik en forfærdelig smag efter jeg løb når jeg derefter røg en cigaret, jeg ved ikke hvordan jeg skal beskrive det, men en smag af kemikalier , udstødningsgas el. maling, jeg har ikke hostet mens jeg røg, jeg røg ca 20 hjemmerullede om dagen, efter jeg stoppede, ca en uge efter fik jeg ligesom en klump i halsen rømmer mig hele tiden men hoster ikke og jeg synes maden smager underligt eller af ingenting, synes ikke min mad smager bedre her efter 14 dage, synes ligesom mine lunger er blevet mindre ikke så stærke som før, glæden ved at løbe er totalt forsvundet forstår jeg ikke jeg var vild med det og jeg føler mig totalt energiløs jeg løb op til halvanden time før med glæde og fuld energi nu skal jeg kæmpe med mig selv for bare at komme igennem en halv time, synes hud og lugtesans er blevet bedre men er lidt irriterret over det andet

 181. Hvad med uren hud? Jeg har ikke røget i 12 dage nu og jeg tror jeg har haft 3 bumser i løbet af mine 27 år på jorden- nu ligner jeg en busk med nye skud… dog knap så pæne. Det forstår jeg ikke. Jeg ved at jeg spiser sundt for jeg kan faktisk ikke lide slik og sodavand og slet ikke kage… så det kan heller ikke være derfor. Kan kun se at det kan hænge sammen med rygestoppet?

  • Hej Stephanie
   Jeg har været stoppet med at ryge i snart 5 uger og har desværre også fået teenagehud. Er interesseret i at høre, om din hud er i bedring?
   /Anette

  • Hej Stephanie. Hvordan går det med din hud efter rygestoppet? Jeg har været røgfri i snart 5 mdr men syntes også jeg udvikler teenagehud det ligner bumser men der kommer kun klart væske ud. Andre der ved hvornår jeg kan forvente min hud bliver fin igen?

 182. Jeg har været ryger, siden jeg var ca. 13 år (er idag 41 år) Har dog “kun” røget max 10 smøger om dagen. Jeg har prøvet at stoppe een gang før, med held, men begyndte igen pga vægtstigning 🙁
  Men nu skal det være. Jeg har meldt mig til København marathon iår, så tænkte, at det måtte være en god mulighed for at stoppe, så jeg kan komme levende igennem et 42,2 km langt løb 🙂
  Jeg har været “rygefri” i 3 uger, med et par enkelte hygge smøger. Det er overraskende nok, ikke været svært for mig. Jeg bruger nicorettes spray og den fungere rigtig godt for mig. Jeg er desværre begyndt, at tage lidt på, men det vidste jeg godt, at jeg ville, men fordi jeg træner op til marathon, er det ikke det helt store. Jeg er dog begyndt at få en masse appelsinhud, da min krop er begyndt at udrense (det er ihvertfald det jeg tror) men jeg er også begyndt, at få en masse små blå mærker. Eller de ligner mere gamle blå mærker???? Og det er primært på mine lå og der er mange og i plamagser.????

 183. Jeg har røget igennem flere år, de gange hvor jeg har været ved at stoppe, præcis ligesom nu, så oplever jeg en overvældende træthed. Ulig søvnbesværet skal der ikke meget til før jeg falder i søvn hvilket ikke er videre rart i længden. Det er kun i forbindelse med rygestop at det indtræder.

 184. Hej!
  Jeg har røget siden jeg var omkring 14 år og er idag 39. Jeg har igennem flere år tænkt at nu skulle jeg stoppe, fordi jeg bare ikke ville ryge… og har faktiskt altid haft “ikke-ryger-vaner” underligt nok! Med dette mener jeg at jeg aldrig røg inde, vaskede altid fingre efter at jeg havde røget eller brugte creme, kunne ikke fordrage fyldte askebæger, havde svært ved at være steder indendørs hvor der blev røget osv. Men trods det, har jeg haft så skide svært med at holde op med ag ryge. Jeg har altid røget omkring 20 cigaretter om dagen, har læst bogen “endelig ikke ryger” både den første og for kvinder af Allan carr for mange år siden, og læst dem igen. Jeg bliver virkelig inspireret af bogen og ser alle de ting der beskrives og er fuldt enig og ser mit liv uden røg. Jeg har anbefalet bogen til alle jeg kender netop fordi den virker og en utrolig “øjen-åbner”! Men… hver gang jeg stopper (uden hjælpemidler) bliver jeg ekstremt deprimeret og nærmest selvdestruktiv. Jeg kan græde hele tiden, ser ikke nogen mening med noget som helst, vil helst ikke være til…så ked jeg bliver! Men jeg vil ikke ryge!! Det er ikke fordi at jeg forbyder mig det, jeg kan gå op og købe cigaretter hvis det skulle være… men jeg vil ikke! Og det slider sådan i mig ag skulle have det så skidt! Alle andre bivirkninger fra rygestop har jeg også som ondt i brystet, hoster, klump og ondt i halsen, metalsmag i munden og luft i maven, sover dårligt mm… men det generer ikke mig så meget som min tristhed. Er der nogen herinde der har oplever noget lignende? Jeg er virkelig desperat…

  • Hej Rikke, hvor længe siden er det, du er stoppet?

  • Hej. Jeg har en del af de samme symptomer som dig. Trykken for brystet/astma lignende symptomer som åndenød. Jeg sover elendigt om natten, har haft svedeture. Kløe i hovedbunden. Hoste både tør og med slim. Desuden maveproblemer. Depression og humørsvingninger. Svimmelhed. Jeg har røget i 25 år ca en pakke om dagen. Jeg stoppede den 23 januar. Dvs gik over til nicorette inhalator. Den sidste uge har jeg ikke brugt nogle nikotin produkter. At læse jeres indlæg hjælper mig meget. Det er godt at læse at man ikke er den eneste med abstinenser/bivirkninger.

 185. Jag har prøvet med rygestop en del gange. (har røget i 40 år). De sidste par gange jeg har forsøgt har jeg efter et par dage oplevet at få næseblod. Det kommer helt uden varsel. Er det normalt?

 186. Hej, jeg stoppede i søndags. (Jeg er 31 år og har røget fast siden jeg var 14 år ca. 10-12 om dagen, og ca. 20 stk. når jeg drikker:)
  Jeg har læst Allan Carrs bog “endelig ikke ryger”.

  Læs den og stop ligesom mig. Brug ikke nikotinerstatninger, det vil kun forlænge den væmmelige proces. Dyrk motion. Jeg har det godt ift rygestop eneste slemme bivirkning er manglende koncentration, pludselig lyst til at græde og dårlig dårlig søvn. Vågner hver time med sved :(. Og så kan jeg “mærke” mit blod fosse gennem armene.

  Jeg er før “stoppet” med e-smøg, men den kom jeg aldrig af med og jeg begyndte igen. Så hellere en kold tyrker. Læs bogen. Hilsen en som troede, at hun aldrig kunne stoppe og levede for smøgerne.

 187. ingenbivv. 14/10-17opkald til 112 kunne ikke trække vejret kom på intensiv i Vejle 1 time efter til OIH
  hvor jeg efter adskillige undersøgelser fik en trible by pass d.19/10-17
  hospitaler er jo som bekendt røgfrie men jeg var så “skæv” at jeg manglede ikke noget
  efter 14 dage på sygehus “hjemsendt” uden abstinenser tobakshunger eller lyst til røg og besøgende
  må gerne/skal ryge i min nærhed i håb om at de kan vække min rygetrang hvilket efter 5 mdr. stadig
  er mislykkedes for dem
  jeg tror sgu rygetrangsledningen til hjernen røg sig en tur
  jeg er enorm glad for mit ophold/oplevelse på OUH

 188. I morgen er jeg på 7 dag efter en pludselig indskydelse og uden hjælpemidler,og det går fantastisk. Men, jeg prutter som en gal, har dårlig mave om morgenen. Men det værste og som jeg ikke har læst at så mange har, er jeg bliver så ufattelig træt, så træt at det svoger i øjnene og jeg bare vil sove. Er eller glad og lykkelig over at være ude af mit fængsel efter 32 år.

 189. Jeg har stikken i lungerne, kvalme og hovedpine. Har haft et enkelt migræne anfald, hvor det var nødvendigt med morfinsprøjte😣

 190. Hej alle sammen . Tillykke med jeres ryge stop ! Jeg tog selv en rimelig impuls beslutning sidste måned om at jeg skulle stoppe med og ryge, og jeg satte mig en dato d. 31.10.2019 skulle være dagen hvor jeg stoppede efter 13 års rygning. Jeg er kun 28, så er stort set vokset op som en ryger. Dette er mit første rygestop, siden jeg tog en kold tyrker fra at ryge hash 8 år siden. Jeg har nu været røgfri i 5 dage, juhuu hehe. Ved ikke om det er indbildning, men jeg har fået lugtesansen tilbage, og smagsløgene har en fest når jeg spiser, dog syntes jeg at rygetrængen kommer snigende når jeg har spist, ( det hjælper ved at gå en tur og spise nødder ) Jeg troede faktisk det ville være hårdere at stoppe med at ryge, det er jo bare en dårlig vane vi er ved at skille os fra . Syntes dog lidt det føles som om man bliver lidt syg af det, en influenza lignede tilstand med ondt i halsen, svimmel, træt, ukoncentreret, humørsvingninger, koldsved, trælse mareridt og ja hovedpine .. jeg har nærmest udsat mig selv for fristelserne, ( sidde i samme rum, med en ryger (; ) så jeg kunne sige nej tak. Og det styrker mig hver gang ig det styrker min beslutsomhed. Jeg prøvede at finde en grund til at stoppe med og ryge, altså en personlig grund. Men der var sku ingen. Så i stedet tog jeg det som en kamp imod mig selv, hvad var med stædig, mig selv og eller min lyst til at ryge. For det er jo bare en lyst forklædt som afhængighed. Jeg troede ikke jeg ville holde den første dag, For jeg havde sådan lyst, jeg havde stadig en halv pakke liggende på bordet. Men kender i det når man vil skifte kanal på tv’et, men du ligger så godt at du ikke gider rejse dig så du kan nå fjernbetjeneren på sofabordet ? Sådan havde jeg det med smøgerne . Jeg bruger plaster, 15 mg. Og wow en kvalme jeg fik de 2 første dage og de sure opstød ak ja. Men har stadig ikke røget, har heller ikke rigtig lysten til det i dag på 5 dagen .. jeg behandler mine symptomer som en lille influenza 😀 . Drikker te, holder mig varm. Får frisk luft og passer på mig selv ! Jeg er stolt af mig selv, også selv om jeg kun er på 5 dagen røgfri ! Jeg krydser finger for os alle x !

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *