Rygestop Dag For Dag

Posted af 157 comments

Hav venligst i tankerne når du læser denne rygestop dag for dag oversigt over udviklingen i forbindelse med rygeafvænning at vi alle er forskellige, og derfor kan du ikke forvente at din første tid som ikke ryger forløber præcist som beskrevet.

Rygestop dag for dag oversigt

Men allerførst – skal jeg lige minde dig om et par ting du bør foretage dig i dagene op til dit rygestop. En rigtigt god ide er at samle en stor del af de sidste dages skodder, i et syltetøjsglas eller lignende, og fylde det lidt over halvt op med vand. Sådan at du i nødstilfælde hvor du er tæt på at falde i, kan tage en lille sniffer, den sniffer bør i sig selv give dig lidt ekstra tid til at genfinde beslutningen om at stoppe… det er meget ulækkert kan jeg love dig.

Og så lige et godt råd til dig der læser dette inden du stopper. Det er bedst at du sætter en bestemt dag du vil stoppe på, og i tiden frem til, dagligt tænker over hvor meget du vil nyde at være ikke ryger.
Glæd dig også over de rygestop fordele der er. (se nederst på siden.)

Ydermere vil jeg endnu engang gøre dig opmærksom på at når jeg skriver rygestop dag for dag er det bestemt ikke bogstaveligt ment, dine dage forløber højest sandsynligt ikke præcist som beskrevet, men de fordele jeg beskriver indfinder sig sådan ca. på de tidspunkter jeg har beskrevet.

Rygestop Dag For Dag – Den første dag

Så er du på vej, du har det måske lidt underligt, men det er helt normalt, husk på at det er en ny følelse for dig ikke at skulle ryge hele tiden. Ganske få oplever det, som om de er ved at blive syge. Du kan også have svært ved at koncentrere dig, men husk at det er helt normalt. Det sker fordi dine abstinenser afbryder dine tanker, så glæd dig i stedet over, at dit blodtryk, din blodcirkulation og din huds temperatur allerede er normaliseret, og risikoen for en blodprop i hjertet er mindsket.

Rygestop Dag 2 – Den sværeste af dage

De fleste oplever dag 2 som noget med at være rastløs, man tænker ofte på smøgerne, og er nok også lidt irriterende at være i nærheden af. Det er igen helt normalt, og er bare kroppens signaler til dig om at den er i gang med at vænne sig fra nikotinen Dit blod strømmer også nærmest uhindret igennem kroppen igen, og det kan påvirke på mange måder, men du skal bare skubbe det til side, det skulle ikke være så svært på dette tidspunkt.
Selvom dagen i dag kan føles hård, så hold ud, for det bliver nemmere med tiden.

Rygestop Dag For Dag – 3. dagen – Fordelene begynder at melde sig

I dag vil du igen begynde at kunne smage de ting du putter i munden, og kunne dufte flere nuancer… men fysisk er det her det begynder at blive svært, dit sind og dit ego vil prøve at bilde dig ind at det er den forkerte beslutning du har taget, og din krop vil “skrige efter nikotin”… Tænk på det som en bølge, hvis du venter aftager det igen, og du får en smule ro til at forberede dig på næste bølge.
Prøv evt. at løbe en lille tur, hvis du har mulighed for det. Du har allerede nu en bedre kondition, og det ville være godt for dig at få pulsen lidt i vejret.
Det er nu din motivation til at blive ikke-ryger skal stå sin prøve, så hold fast med al den viljestyrke du kan opdrive.

Rygestop – Dag 4 – Mere hoste og Forstoppelse i vente

Nu begynder din krop for alvor at reagere på den manglende nikotin, og mange får forstoppelse, eller det modsatte, det bliver svært at finde ro, og dine fimrehår i halsen og lungerne er begyndt at blive renere, og vil nok forårsage at du hoster lidt i de næste dage, det er et sundhedstegn, husk på at dine fimrehår, har været rigtigt fedtede ind, og sammenklistrede i lang tid, og du er ikke vant til at velfungerende svælg… bare hold ud, om få dage er det værste overstået. Din krop er ved at blive afgiftet, og du er godt på vej til at blive ikke-ryger for resten af dit liv.

Rygestop Dag For Dag – Dag 5 – Lyset for enden af tunnelen

Fra i dag af bliver der længere imellem de oplevelser af at du bare skal have en cigaret, og det bliver stadigt letter for dig at holde fast i din beslutning… Du kan også glæde dig over at du nu trækker vejret en hel del lettere, og nu er din lugte og smags sanser næsten helt perfekte og på niveau med en ikke rygers sanser.
De “bølger” af rygetrang du oplever er ikke så svære at modstå nu, du skal blot distrahere dig selv kort tid, og du har glemt det igen.

Rygestop Dag For Dag – Dagene 6 og 7 – Aftagende abstinenser

Fra nu af mindskes rygestop abstinenserne dag for dag, og dit rygestop er ved at blive meget lettere, efter dag 7 er der faktisk gået en hel uge, og nu er det værste overstået, så du får frigivet følelsesmæssig energi der kan bruges til andet end at bekymre dig over abstinenser.

Rygestop Dag For Dag -Den 2. uge venter

Dag 8 til 10 – Lugt og Smag vender tilbage

Nu er du fremme hvor rygere begynder at lugte grimt, alt imens du selv begynder at lugte bedre… Friskere ånde vil du ha, og din stemme vil også nu være klart renere og klar i tonen. Nu er du stort set home free…
Dog skal du hele tiden, og for resten af dit liv være opmærksom på at det er let at falde tilbage i uvanen hvis du tror det er ok at ryge til en fest. Den fælde er de fleste skyldige i at falde i på et eller andet tidspunkt.

Rygestop – 11. og 12. Dag – Hvidere tænder og pænere hud

Nu skulle du gerne begynde at få lysere og pænere tænder, medmindre du indtager store mængder cola, kaffe eller vin. Din hud har også fået en stærkere glød, og er blevet mærkbart lækrere at røre ved, samtidigt med at morgenhosten stopper eller er stort set ikke eksisterende, for nu er dine fimrehår nærmest normale, og kun meget følsomme mennesker mærker mere til morgenhoste eller lignende.

Rygestop Dag For Dag – Dag 13 og 14 – Kondi og Helbred er blevet bedre

Nu er du der hvor du faktisk kan sige dig fri af rygningen, hvis du har holdt i 2 uger, skulle der ikke længere være fysiske grunde til at du begynder igen, og du vil generelt have mere energi, simpelthen fordi din krop ikke dagligt belastes med at skulle udskille ekstra giftstoffer af dit blod, dit immunsystem er i langt bedre form, og du vil fremover have lettere ved at undgå småforkølelser og lignende. Smøgerne vil fra nu af fylde mindre og mindre i dit univers, og så længe du forstår at bare en enkelt lille cigaret, ja bare et enkelt eller to hvæs er forbundet med overhængende risiko for at du finder dig selv tilbage i rygerrollen igen, så er du godt hjulpet.

Rygestop Dag For Dag – Ugerne og månederne efter…

Det vil være rimeligt let, (omend dog ikke helt forsvundet) efter 3 til 6 måneder, at føle dig som ikke ryger. Men husk nu, tidligere rygere duer kun i promiller af alle tilfælde til at være festrygere, de fleste rygere der er vendt tilbage 1-3 år efter en rygestop behandling her hos mig, var nogle der lige skulle ryge lidt på ferien, eller til et par fester, og pludseligt var de tilbage i afhængigheden… Lad ikke dig selv falde i den fælde, hold dig helt fra at ryge resten af dit liv, du vil kun ærgre dig over det hvis du prøver.

Det er vigtigt for mig at pointere at selvom dette er så tæt på normen for flertallet som muligt, oplever jeg en del der føler at rygetrangen nærmest bliver værre på dette tidspunkt i forløbet. Min formodning er at der er fordi man ikke helt har sluppet glæden ved at ryge, og indset at det man tænker på med glæde, rent faktisk er indtagelse af en langsomt virkende gift.

Fordele ved rygestop

Husk på nedenstående rygestop fordele hvis du begynder at tvivle på din beslutning.

20 min efter:

Blodtryk og puls normaliseres, og blodcirkulation øges

8 timer efter:

Indholdet af kulilte i blodet er halveret, og konditionen forbedres

24 timer efter:

Risikoen for blodprop i hjertet mindskes, lungerne påbegynder udrensning, mærkbart bedre blodcirkulation

48 timer efter:

Kulilten i blodet er væk. Lugte- og smagssans begynder at blive normal, Bedre og renere vejrtrækning for hver dag.

4 uger efter:

Hoste og åndenød forsvinder. Lungerne er bedre til at bekæmpe infektioner

2-12 mdr:

Hosten aftager konstant, og din vejrtrækning fortsætter hele vejen med at forbedres. Din hud får normal farve, og blir generelt pænere, og rar at røre ved.

1 år efter:

Risikoen for at få hjertesygdomme/blodpropper er halveret

5 år efter:

Risikoen for at få en hjerte-kar-sygdom er næsten den samme som for en ikkerygers

10 år efter:

Risikoen for lungekræft er faldet med 50%

15 år efter:

Risikoen for at få lungekræft er næsten den samme som for dem, der aldrig har røget.

Links til gode relevante sider om rygestop

StoplinienKræftens bekæmpelse – Politiken om Rygestop appsJanno

Køb mp3 rygestop hypnose her

Jeg praktiserer ikke selv længere, men kan anbefale de følgende produkter med 100% tilfredshedsgaranti til rygestop med hypnose.

Normal hypnose til rygestop

Kunne du tænke dig at være ikke ryger om en time?

En anden hypnotisør ved navn Malte Lange har lavet et rygestop hypnose produkt han kalder ”Rygestop – Røgfri på 1 time” som du enten kan få tilsendt som en cd, eller med en god rabat kan downloade lige med det samme, og benytte når du ønsker det.

For de fleste mennesker vil denne metode kunne stå fuldkommen alene, med resultat på en time.

Du kan købe Maltes rygestop-cd her!

Rygestop Masterclass - For den tidligere Storryger

Herunder er et lidt mere omfattende rygestop produkt, som også kommer fra Maltes hånd, det henvender sig til dig der tror der skal lidt mere til fordi du har været stor ryger igennem en årrække.

Klik her for at købe/læse nærmere, eller klik på billedet af rygestop masterclass for rygestop med tilfredshedsgaranti.

Du kan købe Maltes rygestop-master cd her!
Category: Uncategorized

157 comments on “Rygestop Dag For Dag

 1. Hej…
  Min dag nr. 2. Dejligt at læse hvad der sker dag for dag. Glæder mig nu slet ikke til dag 3. Føler allerede jeg har taget en forkert beslutning. Men ved godt jeg lyver for mig selv.
  Jeg VIL gennem det her…..men det er hårdt.

  • Hej Jane

   Ja, sådan føles det, men tro mig, det er blot noget du bilder dig selv ind.
   Prøv at distrahere dig selv i 30 sekunder, så lover jeg dig at du har glemt din rygetrang for et øjeblik.
   Du vil skulle gøre det en hel del i de første dage, men for hver dag du magter det, bliver det lettere.

   Føles det som om det ikke er nok, så skulle du overveje at læse rygestop bogen Endelig Ikke Ryger, den gør op med rigtigt mange af de mentale problemer der er ved rygestop.
   Ellers held og lykke med det.
   Janno

 2. Så er jeg røgfri på 5. dag. Startede på udrensningskur i går, hvilket jeg varmt kan anbefale – det sætter lige ekstra fokus på sundhed og velvære og hjælper kroppen med at blive helt ren igen

 3. Det lyder rigtigt dejligt Pia, og en god ide at gøre noget for dig selv som føles dejligt, det er en stor del af nøglen til at få succes.

  Hold endelig fast i det, da det giver yderligere motivation, og det kan man ikke få for meget af 🙂

 4. Jeg har snart været røgfri i et døgn, og jeg ved med sikkerhed, at jeg aldrig bliver ryger igen. 32 år var nok. Har forberedt mig mentalt med bogen Endelig Ikke-ryger for kvinder, men har også fået laser-behandling i øret. Sidstnævnte har fjernet al lyst til nikotin. En stor hjælp. Dejligt at se med Dag for Dag, hvad jeg kan se frem til af forbedringer i mit helbred.

 5. Hejsa! Min 3 dag som ikke ryger…! Puha det har været nogle hårde dage. Planlagde mit stop for 2 mdr. siden og dyrkede i stedet en masse motion, for jeg viste, at det ville gavne mig, med et rygestop.
  Fik rygetrang idag, men dansede zumba istedet. Ganske vist, tænker jeg rigtigt meget på min sundhed og mit liv.
  Tak 🙂

  • Tillykke med starten på dit nye liv som ikke ryger.
   Mvh
   Janno

 6. Jeg er idag d. 15/11-2010 gået ind i min 5. uge som ikke ryger efter 25 år som ryger.
  Jeg har ikke brugt plaster elle lign. men de første 14 dage gjorde jeg mig det mål at jeg hver dag ville kopiere “rygestop dag for dag” og sætte det som status på Facebook.
  Jeg lægger også hvad der svarer til en uges forbrug af cigaretter i min sparebøsse hver søndag aften.
  Lars

  • Det er dejligt at håre at mine skriverier har kunnet hjælpe dig til at skabe den rette motivation, det er det essentielle punkt i et rygestop at være motiveret, og vi motiveres alle på forskellige måder.
   Jeg håber dit rygestop holder for resten af livet.
   Janno

 7. Er for jeg ved ikke hvilken gang stoppet.
  Har prøvet alt og er nu nået til champix, min sidste chance som jeg ser på det. Har før prøvede plastre, rygestop kursus osv. Også engang Zyban hvilket virkede rigtigt godt, desværre begyndte hjertet at galopere der ud af, så det stoppet jeg straks med.
  Har nu været igang med Champix i 1 1/2 uge og nu smidt smøgerne. Det gik langsomt ned ad bakke med at ryge, og er nu stoppet helt. Helt klart at Champix hjælpe meen vanen med at ta’ en efter maden, når man skal ud og handle osv. ta’r den sq ikke. Lysten til en smøg er der stadig, men heldigvis får man intet ud af at ryge en. Så jeg ser frem til at blive dem kvit.

  Hilsen
  Jens

  • Hej Jens
   En stor del af det du kalder vanen hænger også sammen med at du lader det fylde i dine tanker. Det bliver mindre med tiden, og det er så heldigt at hvis du fastholder i dine tanker og det du siger/skriver at det ikke er et problem, vil det ende med at blive din virkelighed.
   Du kan “snyde” dit sind til at tro at det er nemt at stoppe. Håber du forstår meningen, men ellers er der rigeligt med eksempler herinde under “Personlig Udvikling” i menuen ude til højre.

 8. Hejsa! Min 12. dag som ikke ryger, jeg har snyt med akupunktur (den ægte kinesiske, 10 nåle og elektro stimulation) og det kan varmt anbefales. det kar ikke været svært og jeg nyder det.

 9. Jeg har læst og gennemlæst ovenstående dag-for-dag beskrivelse, som støtte til mit rygeophør, da jeg droppede smøgerne for ca 4-5 måneder siden..den dag idag, kan jeg faktisk takke denne side som excellent support til at blive ved med at holde sig fra smøgerne 😀
  God inspirerende hjemmeside 😀

  • Hej Michael

   Det her er lige præcist grunden til at jeg gør en del ud af siden, så tak for rosen…
   At kunne hjælpe bare en anden person til at stoppe gør mig ekstra glad, og gør det hele besværet værd.
   Tak igen

   Janno

 10. har været røgfri i 5 dage nu og den her side har været en stor hjælp for mig, dejligt at kunne læse dag for dag, har været lidt hårdt, men jeg tænker hurtig på andre ting eller går en tur,

 11. Hejsa,

  Jeg er nu ved at være ved enden af min 3. dag som ikke ryger. Underligt nok har jeg oplevet det som meget nemt at nå hertil, nok fordi jeg har besluttet mig til at det her ikke skal være svært og at jeg VIL det, jeg ved fra et tidligere forsøg at det er de første 14 dage der er de værste, det føles dog ikke så slemt denne gang…. Skønt!! (Nu skal jeg bare huske at denne gang skal jeg ikke “falde i” til fester! Jeg er ikke skabt til at være festryger :()

 12. Jeg er på min 6. dag. Det er en stor befrielse. Fint med en dag for dag beskrivelse, jeg oplevede nu ikke 3. dag specielt svær. Jeg tror det er individuelt, hvordan man oplever abstinenserne.
  Jeg læste Allen Carr’s “easyway” / endelig ikke-ryger

 13. Tak for hjælpen til mit rygestop, jeg er nu på 18 dag uden smøger og det er bare dejligt!

  Din hjemmeside har jeg brugt næsten hver dag den første uges tid, bare for lige at se nogle af fordelene ved rygestop når tvivlen meldte sig.

  Det har hjulpet mig meget.

  Med Venlig Hilsen
  Peter

  • Hej Peter

   Tak for rosen, det er jo altid rart når man har kunnet hjælpe nogen, og hovedårsagen til at denne side blev startet i sin tid.
   Jeg ved at du ikke er den eneste, og det varmer meget at jeg har kunnet hjælpe…

   Glem dog ikke, (hverken du eller andre) at det ikke er andre end dig selv der har gennemført rygestoppet, min side og min viden om rygestop, har blot været et middel til at gennemføre en stor forandring.
   Og til sidst et tillykke med det nye liv som ikke ryger, og en lille venligt ment advarsel… husk der skal kun et par hvæs til at ødelægge det hele igen… ryg aldrig mere, uanset hvad… det fortjener du…

 14. Hej derude.Jeg er i dag på 3.døgn som ikke ryger.Forsøgt utallige af gange,men vil bare ikke opgi.Skal kan lykkes.Jeg bruger plaster og tyggummi.Andre her der oplever at mad og drikke smager underligt..er det pga.tyggummiet?Min tunge føles os helt hudløs.Synes det svært,men jeg kæmper vidre.Dejligt at ku læse her om andre i samme situation.Godt tænke mig at vide hvor lang tid der går,før abstinenserne aftager?Held og lykke til alle.Karina Thisted.

 15. hej
  jeg har nu været stoppet i 10 dage – skøn fornemmelse. havde købt alt i næsespray, tyggegummi e-cigaret, nicorette osv osv. men så læste jeg “endelig ikke ryger” med allen carr, og det fik mig til at stoppe totalt uden brug af substitutter. kan kun anbefale alle også stoppede rygere at læse den for at give jer den sidste hjælp (viljestyrke), den er fantastisk. tillykke til jer alle – hold ved…

 16. Hej derude 🙂
  Jeg kører på min 12 ikkerygerdag….føler som om jeg er kommet ud af en gammel træls spændetrøje!!! SÅ vidunderligt!!! Ikke mere hosten og hakken!! Har før forsøgt at holde op…. mindst 15 gange…men uden større held.Jeg hapser et stk tyggegummi…nikotin..når trangen spidser til…øvelse gør mester!!!…men sådan er det jo med alt. Denne gang kan jeg mærke at det bærer…føler glæden så dybt ved min frihed som ikkeryger. Held og lykke til i andre derude!!! Husk en vigtig ting: Det er angst der gør at man fortsætter…prøv at tænke på at du ikke dør af at stoppe…men sandsynligvis ret tidligt…kradser af…hvis du fortsætter!!!
  Forårsknus fra den glade x-ryger :0))))

  • God analogi du slutter med her… den er meget fin, og jeg kan kun anbefale andre at tænke sådan.

   Tak for kommentaren Tina!

 17. Hej og rigtigt mange tak for denne brugbar side som man til enhver tid kan bruge når der er tale om rygestop. Idag er det 15. dag siden jeg sidst røg en cigaret, hvor jeg har røget i ca 14 år. Jeg har altid tænkt på at stoppe og har prøvet men lykkedes ikke over lang tid. Det at holde op med at ryge i en uge, to uger eller tre er en piece of cake for mig selvom jeg ryger op til en pakke om dagen. Problemet er bare der efter. Jo længere henne jo værre bliver det. Jeg er lidt modsat af hvordan andre har det. trangen kommer efter en laang pause. Jeg vil virkelig af med smøgerne. Hva gør jeg? Gider dem ikke. Jeg vil være non smoker 🙁

  • Hej Martin
   Dit problem er tydeligvis et mentalt et, og jeg kan anbefale at du læser bogen endelig ikke ryger der gennemgår de måder vi snyder os selv i tankerne.
   Bare bliv ved med at forsøge, så kan du ikke undgå at lykkes på et tidspunkt.
   Janno

 18. hej jeg skal på rygestopkursus den 13 april, glæder mig til at komme igang, smøgerne er efterhånden kun en dårlig samvigtighed, kh Helen Bornholm,

 19. YEAHHH så gik 5.døgn uden røg uhmm har det så meget bedre. jeg er glad for denne side her som har hjulpet mig gennem dagene for da jeg vågnede på dag 3 vidste jeg hvad jeg gik gennem tak for støtte rådene 🙂

  • Velbekomme Camilla
   Og held og lykke videre frem.
   Janno

 20. Virkelig en god blog!
  Jeg har klamret mig til den hend over min kolde tyrker, og er nu på dag 14 – uden problemer!

 21. Tak for en virkelig god side..
  Bruger din lille guide her for at se hvad man evt kan forvente at der kan ske forude.

  Er igang med en “kold tyker” som man kalder det, uden nogen form for hjælpemidler.
  Det er nu 5 dage siden jeg besluttede mig for at jeg nu røg den sidste smøg.. Hoster dog en del lige nu og føler min krop er lidt længere fremme end din lille guide her, men som du skriver er ingen ens 🙂
  Derudover går det faktisk overraskende “nemt” er god til at holde mit fokus væk fra cigaretterne, selvom udfordringerne herhjemme er store med 2 andre storrygere i hjemme!

  Ser frem til et liv uden smøger, føler mig allerede nu meget bedre tilpas 🙂

 22. Tak for hjælpen selvom guiden er meget ukorrekt i mit tilfælde. Er på 12. døgn som røgfri efter ca. 11 år som ryger.
  Har kun røget mellem 8 og 15 cigaretter i de 11 år, hvilket er forholdsvis beskedent.
  Det interessante er dog, at jeg næsten ingen abstinenser har haft. En anelse uro og rastløshed, men dette er naturligt efter 10 cigaretter tager 7 min + 3 min forberedelse/eftersidning = cirka 100 min..Naturligvis har man mere tid som skal udfyldes.
  Fik tilmed uhyre dårlig, dvs. tynd, mave på 2. og 3. dag. Men dette kan teoretisk være tilfældig.

  Men næsten ingen problemer eller lyst til røg.Købte nikotin tyggegummi, men brugte ikke et eneste. Min erfaring er at de kan virke modsat, med øget lyst til følge.

  Tror 4. ting har spillet ind i forhold til mine 2 tidlligere forsøg (hvor jeg fik abstinenser):
  1. Beslutning var truffet, ikke endeligt, men betydeligt mere endelig end før. Jeg er imod legemlig afhængighed!.

  2. Jeg røg min sidste cigaret om aftenen, hvilket kan have hindret abstinenserne den første dag..Hvis jeg røg om morgenen ville jeg få lyst igen efter 1-3 timer.

  3. Jeg planlagde gøremål, hvor rygning var uanstændigt. Tag på kursus, wellness ophold (kvinde), telt lejr i skoven eller hvad som helst der er uden røg og alt er nemmere.

  4. Motion, motion, motion, gør lysten mindre.
  Det ved alle rygere der har løbet. Man skal igang med at ryge igen og oftest gøres det umiddelbart efter, men den første smøg kradser lidt og ikke ligeså behagelig som normalt.

  Der er laaaang vej endnu, men 2. mål der hedder 14. dage er snart nået! Frihed! Jeg bestemmer over mit liv!

  • Hej Lars
   Det lyder godt at du er stoppet… et rygestop er forskelligt for alle, og det er umuligt at skrive en liste som denne der rammer alle, men jeg er glad for at du føler dig godt hjulpet alligevel.
   Husk at der måske kan komme svære dage ude i fremtiden, og at der kun skal et enkelt hvæs af en cigaret til for at du risikerer et tilbagefald, hold fast i din nuvundne frihed, og bestem selv over dit liv.

   Janno

 23. Hej
  SÅ er det 2 1/2 mdr siden jeg stoppede med at ryge 😉 Syntes dog jeg har ondt i mine lunger, men nogle kloge folk siger det er meget naturlig. Jeg er utroligt stolt af mig selv. Har brugt denne side meget i starten, når jeg havde allermest ondt af mig selv 😉

  • Hej Hanne
   Alt efter hvor længe du har røget, sidder der en masse slim og “lort” i dine lunger, og lungefibre er delikat og ømtåleligt materiale, så det er ikke unormalt at det er forbundet med en smule smerte at rense ud, se du på det som et signal om at det er det rigtige du er igang med… 🙂
   Du kan roligt være stolt af dig selv, det er en stor bedrift at gennemføre et rygestop med succes. Og så vil jeg tillade mig at være lidt stolt over at have hjulpet med til processen… det glæder mig hver gang jeg hører om rygere der er stoppet med min side som en stor del af stoppet.
   Tak for din tilbagemelding.
   Janno

 24. Hej.

  Jeg har røget i 18 år. Jeg har nu holdt i en måned, og synes overhovedet ikke det har været noget problem. Efter mange gange hvor jeg har forsøgt, men er faldet i igen, har jeg virkelig fundet ud af at det eneste det afhænger af, er om du VIRKELIG har lyst til at stopppe. Hvis du har den mindste lyst, så bliv ved med det, det går alligevel i stykker for dig. Det er kun når du VIRKELIG bare ikke gider mere det lykkedes.

  • Det kan siges så nemt som Michael skriver, motivation er altafgørende…
   Ingen reel motivation, og du er nærmest garanteret at du ikke stopper.

   Janno

 25. Hej.

  Jeg har nu været røgfri i 10 dage og din oversigt over hvad der sker dag for dag har virket som en motiverende faktor i forhold til at opretholde stoppet.

  Jeg har ikke brugt nogle nikotin substitutter da jeg tidligere forsøgte at stoppe ved anvende disse blev det hele bare mere ulideligt. Denne gang var det dog ret svært de første par dage men derefter kun svært i korte perioder og i morges da jeg stod op faldt min første tanke i 14 år ikke på at få en smøg indenfor 5min. Så det går fremad og det er i et meget hurtigere tempo end jeg havde forventet.

  Rygestop er, efter min opfattelse, ikke andet end en mental proces som man skal igennem. Men i bund og grund er alt hvad man ikke fuldt ud kontrollerer svært at ændre særligt når man ikke vil erkende at man ikke kan styre det… Afhængighed – nikotin junkien – har svært ved at indse det tåbelige i rygning. Derfor har man brug for at (gen)finde meningen med stoppet (hele tiden i starten) da ens hverdag før var fyldt med vane cigratter og nu hvor jeg tænker over det var det ganske ganske få cigratter jeg egentlig nød i løbet af de 20 jeg røg pr dag.

  Lige en afsluttende bemærkning. Jeg er begyndt at løbetræne igen og bare efter 10 dage uden røg er der betydelig forskel på træningsintensiteten jeg kan holde til (måske man også er lidt mentalt hypet over at man er stoppet, anyhow, det føles bedre og kroppen har det med garanti også bedre).

  Martin

  • Tillykke Martin

   Hold endelig fast i den gode udvikling, og vær opmærksom på de mange små farer for at falde i der er rundt omkring.
   Og du har helt ret, rygestop handler mest af alt om motivation, har du motivationen er det ikke så svært endda.

   Janno

 26. Efter at have sagt stort set hver evig eneste dag, NU HOLDER JEG OP, for så at falde i med det samme igen, sådan har det stået på i et halvt år hvor det længste har været lidt over en uge jeg har kunne stop…

  MEN – IDAG ER JEG STOPPET FOR ALVOR VIL HOLDE DET NU, SELVOM JEG VED DET BLIVER HÅRDT MEN ALT FOR AT BEVARE ET SUNDT OG GODT HELBRED 🙂

  HELD OG LYKKE TIL JER ANDRE DER OGSÅ KÆMPER MED RYGE TRANGEN…

 27. Har nu ikke røget i 4 uger ( efter 30 år som ryger )Indtil nu har det været meget nemt. Ingen dårlig humør o.s.v.. Ingen trang til smøger overhoved. Jeg håber at det bliver ved. Mvh

 28. Glemte noget. Uden hjælpemidler overhoved.

 29. har røget i 27 år……og har været røgfri i tre uger nu. har brugt tyggegummi i de tre uger, som jeg nu er stoppet med. Så alt i alt går det fint……..når jeg får lyst til at ryge, skifter jeg fokus dvs flytter fokus både fysisk samt psykisk……..det hjælper i høj grad – rygestop sidder i hjernen……..held og lykke.

  • Jeg kunne ikke være mere enig, hvis du mentalt er klar til at stoppe, er det faktisk ikke så svært.

   Keep up the good work 🙂
   Janno

 30. Kan trøste alle der ønsker at stoppe med, at hvad jeg oplever hjælper, (efter at have prøvet ALT, og dermed brugt adskillige tusinde kroner herpå) er alene en fast beslutning om ikke at ville ryge! Vågnede en morgen utilpas, tog beslutningen om en kold tyrker, samt koncentrerede mig om at have konkrete gøremål time for time dagen igennem, indtil jeg sagde tidligt godnat. Efter 5 dage havde jeg kontrol, og efter 10 dage var jeg sikker på den var hjemme. Der er nu gået et halvt år uden en eneste smøg. Dog er der kommet et problem de sidste uger! – Kan ikke fordrage lugten af specielt cigaretrøg, og går helst væk fra folk som ryger.

 31. Rygestop dag for dag, har jeg omdøbt herhjemme til Rygestop horoskop. Man ved aldrig hvad dagen vil bringe men at gå herind og kunne læse sig frem til hvad man kan forvente er en kæmpe hjælp.

  Har været ryger i 13år, er på 5 dag i mit rygestop der for alvor hjælper mig af med de uhyggelige “slave-pinde” af smøger. Jeg har haft utallige mislykkede rygestop, alle jeg seriøst aldrig har været parat til, men følt mig skubbet ud i. For godt en måned siden tog jeg for FØRSTE gang min helt egen beslutning om at nu skulle det have en ende.

  Det er hårdt, meget. Jeg har søgt efter accept fra familien til at starte med at ryge igen, fik den, men holdt mig. Accepten tila t starte igen gjorde at stædigheden nu gik i gang. 3 dage uden en smøg – fortsæt…4 dage uden en smøg – videre…. Helt til i dag hvor kampen stadig går på 5 dag og jeg har det bedre og bedre.
  Tæller timer og dage med mine børn og det hjælper faktisk for mig.

  133½ times rygefri og fortsætter derudaf!

  Så tusind tak Janno for denne her side, jeg har brugt den hver morgen når jeg lagde i sengen, som sagt til mit morgen horoskop.

 32. Hej
  Jeg støttede mig til denne hjemmeside da jeg tog den store beslutning. Den hjalp mig dag for dag og nu har jeg været røgfri i 22 måneder uden andre hjælpemidler.
  Tusind tak for hjælpen.

  • Hej Rasmus

   Tillykke med dit rygestop, det er så fedt når der er nogen der melder tilbage at min side har hjulpet dem.
   Fortæl det endelig til alle de rygere du kender, kan være at vi kan inspirere en eller anden til at stoppe.

   Du er velkommen…

 33. D. 16. Oktober har jeg været røgfri i 1 HELT ÅR.
  Der er kun fordele ved ikke at ryge.
  Man kan smage sin mad og dufte sin partner. Man skal ikke ned på tanken klokken 21 søndag aften for at hente smøger
  Tillykke til mig selv.

 34. Nu har jeg været ikke ryger i 19 dage. Bruger nicotin plaster. Det har været hårdt. Men er meget meget glad for min nye tilværelse som ikke ryger. Da jeg stoppede tog jeg lige hen til min tandlæge for at få en tandrensning, så alle nikotin belægninger på tænderne blev fjernet. Nu har jeg fine bisser 🙂

  info: jeg røg mellem 25- 30 smøger om dagen.

 35. hej har været røg fri i 10 dage nu og det startede egentlig bare med at jeg ikke gad hente cigaretter og nu er der gået 10 dage,og har ikke de store problemer endnu trods det at jeg har røget i ca 40 år jørgen

 36. Hej. Superfin dag for dag oversigt. Jeg er nu på dag 6! efter 45 år som ryger.- og temmelig tilfreds 🙂
  Bruger lidt hjælpe fra plaster. Ca en trediedel af et plaster. Er den nikotin også skadelig?

  • Hej Gitte

   Al nikotin er skadelig, men i de mængder man får fra plastre, sammenholdt med at man ikke længere inhalerer en masse langt mere skadelige stoffer i røgen, er det en klar forbedring.
   Skadevirkningen af nikotinen er intet i sammenligning med at du var fortsat med at ryge, så det synes jeg ikke du skal bekymre dig om.
   Plastrene kan du afvænne stille og roligt om et par mdr. eller 3 når du er helt fri af den skadelige røg.

   Tillykke med dit nye liv som ikke ryger.
   Janno

 37. Hej.

  I fredags fik min mand konstateret KOL.

  Hans lungekapacitet blev målt til under 50 %.

  KOL kan ikke helbredes – kun sættes i bero.

  KOL er den sikre dø, hvis ikke man stopper med at ryge.

  85-90 % af de mennesker, der får konstateret KOL, er rygere.

  Derfor stoppede vi begge med at ryge i fredags.

  Chokket over diagnosen var så stort, at vi ikke tøvede et sekund med at stoppe.

  Vi har altid lovet hinanden at blive meget gamle sammen.

  Det løfte har vi nu muligheden for at indfri 🙂

  • Hej Lone

   Ja, med den rette motivation er et rygestop ikke så svært… 🙂

   Jeg håber i får rigtigt mange dejlige år sammen.

   Janno

 38. Læste bogen “Endelig Ikke Ryger”, og jeg har ikke røget siden (8/6-2011). Den koster 99 kr…
  Og fås her!

 39. 18 dage uden cigaretter 🙂
  And I feel GREAT! 🙂

 40. Hej med jer 🙂
  Det er fedt at være ikke-ryger!
  I love it!
  Jeg har været røgfri siden den 25. november 2011.
  Men hallo, hvornår ligner man ikke mere en pizza med pepperoni i ansigtet??
  Jeg har læst mig til, at rygestop kan give uren hud, da ens stofskifte ændres radikalt.
  Men det må da stoppe på et tidspunkt?
  Det er temmeligt træls, når man altid har haft en pæn hud…
  Imødeser jeres hjælp.

 41. hej det har været rart at læse og samtidig en god støtte når nu man har besluttet at være ikke ryger.. jeg har røget i 23 år og efter et ophold på sygehuset et par dage har nu gjort at jeg på 22 dag stadig er røgfri og selv ikke vanen har jeg … havde regnet med at jeg ville blive sur og tvær og det med at man sidder med noget i hånden.. har intet af det. ved så ikke om det er fordi jeg de sidste to år har røget udenfor af hensyn til mine børn (om det er derfor det er nemmere) så bliver man jo ikke mindet om askebægeret der står på bordet eller lign..
  men har det godt med det, og mine børn er glade så til jer andre hvor er det godt gået..vær stolt af jer selv, det er jeg og det fortjener vi..

 42. Kan varmt anbefale allan carr’s bog “endelig ikke ryger”. Den er egentligt ikke særlig velskrevet, men virker fantastisk og som både psykolog og nu forhenværende storryger, så får den mine aller bedste anbefalinger.
  Bogens tilgang til at stoppe med at ryge er den rigtige og ganske smertefrit, udfordrer bogen vores tankegang og lærer os nye måder t forholde os til rygning på, som gør at rygestoppet bliver overraskende problemfrit. Jeg har selv haft bogen stående i 5 år inden jeg gad læse den, og det fortryder jeg i dag.

 43. jeg blev fredag den 20 april indlagt med en alvorlig lungebetændelse ,det var ligionella bacterien .og det var temlig slemt ,jeg havde på det tidspunkt ikke røget i 3 dage da jeg ikke kunne ,jeg røg ellers 20 om dagen,men nu besluttede jeg at det skulle være ,og ja skæbnen ville at jeg kom til at ligge på stue med en der havde alvorlig kol.hun kunne ikke trække vejret selv ,uden ilt,og kunne ikke hoste sit slim op,jeg fik set nok .og er nu røgfri på 13 døgn dejligt ,jeg har røget siden jeg var 15 og er nu 42

  • Hej tina
   Uden forhåbentlig at såre nogen, især din stuekammerat… så er det tydeligt at du der fik den rette motivation, til ikke at ende det samme sted.
   Motivationen er nøglen til et succesfuldt rygestop, og et eller andet sted selvom din stuekammerats situation er meget grim og sørgelig for hende, har den hjulpet dig.
   Hold fast så hendes, og families, lidelser ikke har været forgæves.
   Janno

 44. Jeg er på dag 9 med en rigtig grim halsbrand – irriteret og meget træt.

 45. 14 dage.. Damn jeg er go :-)Snupper sgu nok lige en kold weissbier på terassen uden min Prince, blot for lige at vise, hvem der bestemmer 🙂

  • Hehe… Skål på det!

 46. Jeg har nu været røgfri i 8 uger og 2 dage, det er meget nemmere end jeg havde forestillet mig. Ikke at det hele vejen igennem har været nemt, har det BESTEMT IKKE. De første tre dage for mig var skrækkelige, jeg følte alt var ligegyldigt, jeg var ked af det, helt nede og havde slet ikke lyst til noget som helst. Derefter gik det kun fremad. Jeg tillod mig, de første par uger at spise lige hvad jeg ville og tænkte ikke på vægten overhovedet. Nu har jeg så ændret min kost og er begyndt i motions center. Det gør, at jeg har andre ting at fokusere på i mit liv nu og tænker faktisk ikke meget på at ryge længere og det er gået overraskende godt 🙂 Det skal lige siges at jeg har været stor ryger og jeg troede faktisk nærmest ikke selv på, at jeg kunne stoppe, så kan jeg..så tror jeg alle kan 🙂

 47. Hvordan gælder dag for dag programmet her, hvis man tager nikotin produkter oveni sit rygestop? ( plaster og tyggegummi)

  • Undskyld det sene svar, jeg har været syg med høj feber.

   Nkotinprodukterne tager dine abstinenser, men kroppen reagerer tilsvarende, da røgen er det store problem, og den indtager du ikke længere.
   Det skal lige siges at nikotinen er den værste gift, men i de mængder og den form du får den, er der stadig fordele ved at stoppe med nikotinprodukter.

   Husk nu at afvænne nikotinproduktet om 3-6 mdr.

 48. hvor er det godt der er nogen der gider og hjelpe andre med ryge stop,, har nu ikke røget en smøg i 3 dage og kan godt marke det prasser mig rigtig meget 🙁 men så støder man ind i en masser af hjelp 😀 og så får man løst til og blive hved med og kempe, tak for det rygestop dag for dag hehe 😉

  • Velbekomme Rommi, der er masser at læse herinde, så du skulle have en chance for at finde noget interessant udover denne side. 🙂
   Held og lykke med det!

 49. hej. Min dag 4 med rygestop. helt ufatteligt efter 34 år med røg. og har det fantastisk, har ikk lidt på nogeb måde, har kun ganske få gange haft trang til en smøg, mit humør er ikk påvirket. er så stolt over mig selv. jeg er så gooo

 50. Kan “sagtens” lade være med at ryge til hverdag og der kan let gå en hel uge, men hvis man er til fest eller i byen syntes jeg næsten det er umuligt at lade være. Hvordan kan man lade være med at ryge når man er til fest?

  • Det handler om viljestyrke, og hvor vigtigt det er for dig at blive ikke ryger igen!

 51. Hej..

  Jeg har røget i 25 år, og gik for 14 dage siden over til snus.

  Desværre har jeg ikke kunne skippe nikotinen i et hug, så jeg bliver nød til at forsøge denne vej rundt.

  Har i nogen erfaring med snus kontra cigaretter?

 52. Hej, Jeg har været røgfri i 1 mdr. i dag. Jeg undrer mig god over, at jeg denne her gang ikke synes at have fået min smagssans tilbage som de andre gange, hvor jeg stoppede. Denne her gang er mit rygestop for good. En morgen vågnede jeg og kiggede på cigaretterne – og smed dem ud – en kold tyrker – hvor jeg ingen trang har haft, så mon ikke at jegvar klar !. Ligeledes er jeg stadig en del stakåndet, fuldstændig tæt i næsen og mangler i den grad energi. Dyrker ml. 2 – 2½ timers motion og har tabt mig – dag jeg nu atter kan føle mæthed og sult…

 53. Her klokken 12 i dag har jeg ikke røget i 5 dage. Jeg må sige, at jeg er rimelig stolt. Det er dejligt, at få al den tid lige pludselig til sig selv. I går fik jeg klippet hæk for anden gang i år ( plejer kun at gøre det 1 gang om året) … og samme dag fik jeg slået græs. Jeg fik skrevet 4 breve. Jeg får lavet en masse, men jeg kan godt mærke, at den der ” Nu skal jeg belønnes cigaret”, den snakker til mig. Det er en følelse som jeg vælger ikke at handle på – der er der – jeg siger fis a med dig. Det hjælper på mig.

 54. Har nu ikke røget i 14 dage – den sidste uge uden nogen nedtrapningsmidler ( startede på champix – men de gav en kvalme, så tog en kold tyrker for 7 dage siden ) nyder at kondien er mærkbar bedre, lugtesansen og smagssansen er tilbage til barndommens tider =) Fedt at være foruden cirgaretterne og dejligt at handle uden at skulle købe 20 prince….

 55. nu på dag 5……
  dag tre var hæslig – dag 4 fantastisk og klarede dagen uden abstinenser ( bruger plaster ) men så idag 5 dagen ….. er jeg træt og mærker den trælse uro i kroppen non stop – men om det er desideret ryge trang ???
  Kan slet ikke ha hvordan lugten siver i luften fra andre rygere – lææænge efter man er gået forbi….. at rygere skal sætte sig ved siden af mig på bænken på banegården osv……
  igår var jeg 1000% besluttet – det er jeg nok også inderst inde idag – men syntes du den her 5 dag trækker tænder ud. ! Det hele bliver bedre i morgen ikk 🙂

  • Kan ikke love at det blir bedre i morgen, men det bliver helt sikkert nemmere snart…
   Vi er jo ikke alle ens, så for nogle kan det gå lettere end for andre.
   Lugten af rygere er værst i starten, fordi man får lugtesansen forstærket når kroppen udrenser, og lugter pludselig noget man ikke lagde mærke til førhen.
   Bare hæng i, så skal det nok alt sammen blive lettere… tillykke med stoppet!
   Janno

 56. En influenza som udviklede sig til en lungebetændelse med deraf næsten konstant hoste i flere døgn, faktisk var det kun tobakken der kunne dæmpe hosten. Jeg tænkte: det er galt det her det duer ikke. Min kone havde så ofte bedt mig holde op med tobakken og jeg sagde bare ja ja, velvidende, at det ville jeg ikke. Bum, men så oven på denne her tur som virkelig har været en øjenåbner for mig, sagde jeg til mig selv, NU DET SLUT, hvis jeg gerne vil opleve mine børnebørn og blive gammel med min kone så er det vist på høje tid.
  Jeg har følt savnet, suset der kommer drønende hvor kroppen “skriger” på nicotin. Det eneste middel jeg har brugt for at bekæmpe trangen er vrede mod min egen slatne holdning til problemet samt tanken og glæden ved måske at få et bedre liv. Jeg har tænkt mig at vinde “krigen” for der er intet tabe, men alt at vinde. Så held og lykke til alle jer krigere

 57. Har lige som mange andre lagt mig syg i julen.To dage før juleaften havde jeg ikke røget pga. influenza, så var det jeg fik ideen, når jeg ikke ryger nu så er jeg da hjulpet godt på vej.Nu er jeg blevet rask(gjorde jeg den 24) og stadig har jeg ikke røget men det er dælme hårdt. Tænker udelukkende kun på de fordele der er ved at lade være med at ryge..

 58. Dag 10, jeg bliver aldrig ryger igen, jeg gør det ikke igen, men dette har været en del af den støtte, der er nødvendig for at gennemføre,jeg har haft rigtig mange diskusioner med mig selv, jeg har udsat den næste smøg i en uendelighed, tænk, min hjerne tror stadig på, at i morgen så kan den ryge, men i morgen, ny aftale en dag ud i fremtiden, det kan foregår i en uendelighed, men heldigvis vil den ikke længere have aftaler mange gange i timen, jeg dufter, mit tøj og hjem dufter godt og jeg mærker godt- aldrig ryger mere

  • Lyder rigtigt godt Conny…

   Og som du allerede har lært vil der med tiden gå længere og længere imellem de gange du skal “skubbe” rygningen til i morgen.

   Bare husk at en gang ryger, altid ryger… der skal kun få cigaretter til førend man ryger regelmæssigt igen.

 59. Hej Janno
  Det var de først 100 dage som røgfri, det holder stadig, det er nemmere nu, ikke mange tanker på røg, andet at det lugter grimt, rygere lugter, rygerhjem lugter, jeg komme aldrig til at ryge igen Conny – tak for siden

  • Lyder godt Conny, og du er velkommen… 🙂

 60. Dag 2. Værste krise indtil videre. Morgentrang og efter XXX trang oven i et…..men hjemmelavede brødstænger, kaffe virkede…

  Noget der virker for mig er at erkende at jeg har lyst til at ryge og så sige til mig selv….lad nu være…efter 5 min er trangen væk…..

  Lars
  (Ryger igennem 20 år)

 61. eftervirkninger af rygestop, efter 46 års ihærdig selvødelæggeende nukotinslaveri, var lige hvad jeg eftersøgte, for at føle mig på rette vej. Så er mine symptomer jo blot en naturlig reaktion. tak for oplysningerne, det er stor hjælp.Røgfri i 2 mdr. og for altid. Indtil nu har det ej været så svært som af andre lovet.Hvis det ikke havde været muligt at købe tobak før jeg var 18 år, så tvivler jeg på jeg ville have været begyndt min ” tobaksbane “, samt opnå KOL-status.. tak for siderne.

  • Hej Christel

   Du er meget velkommen, jeg er glad for at kunne have støttet dig i dit rygestop.
   Og du har haft en helt normal oplevelse… langt de fleste, hvis ikke alle abstinenserne er psykisk baserede, og kroppen/sindets forsøg på at opretholde sin normaltilstand som den daglige nikotin-tilførsel er blevet til.

   Ked af at høre om din KOL, ville egentlig foreslå at du arbejder med at komme i bedre form, men det er nok ikke så nemt for en KOL-patient…
   Det med at sove er formentlig din krop der justerer, der har konditionen også en indflydelse. En veltrænet og sund krop fungerer overall bedre… Jeg vil tro at det normaliserer sig med tiden, hvis det da ikke skyldes noget andet, måske du lige skulle høre din læge… Det ville jeg anbefale at du gør, men det har du sikkert allerede gjort.

   Tillykke med rygestoppet
   Janno

   • Hej. Jeg kom til at ryge en smøg på syvende dag af personlige årsager, hvad sker der ved det? Vil jeg skulle starte helt forfra af en cigaret?
    Hilsen Kira.

    • Hej Kira
     Nej, du starter ikke helt forfra.. de 7 dage som røgfri er der ikke nogen der kan tage fra dig, du er allerhøjest sat lidt tilbage…
     Bare hold fast i dit rygestop, og glæd dig over at du er ikke ryger fremover…
     Janno

 62. har siden rygestop sovet gennemsnitlig 2 til 3 timer mere pr.døgn, og lider lidt af søvntrang. Har ikke sovet så meget siden jeg var 17 år. Har andre oplevet lignende? Håber det går over, vil jo ikke sove min alderdom væk.

  • Jeg sover så snart muligheden er der, 14 timer i nat

 63. Jeg færdiggjorde Allen Carrs “Easy way” program på lydbog i mandags, og har ikke røget siden (dvs jeg er på 4 dagen uden cigaretter)

  Jeg Har det som om jeg har løbet et maraton i kroppen, samtidig med at jeg har det som om jeg har drukket 100 liter kaffe … Det er selvsagt ret stressende… og udover det, har jeg det som om jeg ikke selv er herre over mine tanker. Nogen gange er det som om jeg drømmer og kan ikke rigtigt komme ud af det … og så kommer der lidt panikangst snigende… Jeg har rimeligt godt styr på at nedbringe de psykiske rutsjeture, men det er damn hårdt. Meget mere udfordrende end jeg umiddelbart lige havde regnet med. Alt det her, samtidigt med at jeg savner mine smøger, gør det bare ikke sjovt. Men indtil videre hænger jeg i! … Det har hjulpet lidt at læse herinde, men er lidt bange for at jeg er ved at blive skør.

 64. Jeg er på dag 5 og er fast besluttet. Jeg har dog stadig megen trykken for brystet? 🙁

 65. Har været storryger af cigarer de sidste tre fire måneder. Er 26.Jeg holdt med at ryge i forgårs om aftenen så betragter denne dag som dag to. Har flere gange tænkt voldsomt på lige, at sætte mig ud i det gode vejr og tænde en cigar. Lysten har været utroligt stor. Så fandt jeg dendenne side og det har hjulpet mig, at se, at dag to er rigtig svær, nu er jeg bevidst om det så nu skal jeg bare fortsætte med, at holde målet for øje 🙂

 66. Så er jeg igang med dag nr. 6. Det går egentlig meget godt…. har i dag drukket kaffe for første gang siden stoppet…. og fandt ud af at jeg godt kan nyde kaffe selv om den ikke er i selskab med en smøg.
  Ved ikke om nogen herinde har haft de samme tanker som jeg om at ingen kaffe, ingen rødvin, ingen havefest, ingen fortrolig samtale …. etc… nogensinde bliver det samme igen som det var med en smøg????
  Derfor er det godt for mig at læse herinde hvad tidligere rygere skriver… at det er en god beslutning… for i disse dage syntes jeg at jeg går glip af rigtig meget. For at fastholde min motivation har jeg googlet og læst en masse… også om lungekræft og KOL, da det er mit helbred der er den største motivation for mig… så når jeg syntes jeg går glip af meget hygge med smøgerne… ja så læser jeg lige lidt om alle gevinster..
  God kamp derude

 67. hvad bruger man som hjælpemidler hos jer her på siden ?

  • Du skal være klar til dig selv for det!

 68. Jeg har røget i 18 år og jeg følte mig lænket til røgen, som at jeg ikke kunne leve uden, selvom jeg havde voldsomt hjertebanken og følte mig konstant udmattet. Jeg startede som 15 årig og jeg blev ret tilfældig ikke-ryger for tolv dage siden. Jeg var i sommerhus med min kæreste og hans mor i en uge. Hun vidste ikke at jeg røg, så jeg tog nikotin tyggegummi for at skjule det. Vi tog ud og fiskede hver dag og gik lange ture. Jeg bryder mig ikke om smagen fra nikotin tyggegummi, så jeg begyndte at skære ned for det og distraherede mig selv ved at fiske. Trangen var exceptionel stor efter måltiderne, men jeg ville vænne min hjerne af med nikotin tilfredsstillelsen, og spiste rigtig meget frugt i stedet for at erstatte behovet. Inden jeg skulle sove kom bølgen af trang igen, men jeg bed det i mig og gik i seng. Dagen efter var det meget nemmere at tolerere, selvom jeg fik svært astma- lignende symptomer og pibende vejrtrækning de første 3 dage, hvor jeg hostede kraftigt og næsen stoppede konstant til. Men det var vildt at opleve kroppens reaktion og forsøg på at frastøde alle giftstofferne. Astmaen var så godt som væk på den syvende dag, men trangen blev ved og er der stadig efter måltiderne. Det er lige ubehageligt hver gang, men jeg er så glad for, at kunne dufte og smage maden igen og selvfølgelig kunne gå op på femte sal, uden at falde om. Jeg tænker faktisk ikke så meget på cigaretterne, før trangen selv melder sig. Gode råd til hvordan man distraherer sig selv ud over frugt? Jeg er bange for det ikke altid er nok. Jeg kan godt ignorere trangen når jeg er aktiv og har noget at lave, men når jeg sidder stilel, som det jo sker en gang i mellem, så har jeg brug for noget mentalt at væbne mig mod dumme tanker. Det er iøvrigt en rigtig god side og det hjælper at læse folks erfaringer.

 69. PS. Jeg har ikke hjertebanken mere og jeg føler mig ikke spor udmattet, men meget mere let og energisk. Min stemme er også tilbage og ikke hæs mere. Hold ud derude!

 70. Så holdt jeg op- på min14 dag nu- men har så heller ikke fokuseret på så meget andet end mit rygestop og har dedikeret 14 dage på kun det. Sådan! Jeg har ikke brugt nogen hjælpemidler – men har læst lidt op på, hvad der sker dag for dag.

 71. Har nu 30 dag ud noget form for nikotin 😉 men følg osså dag på dag :))

 72. 60 timer Aka 2 1/2 døgn. Som ikke ryger efter 14 år som nikotin slave :/
  Har prøvet til flere gange. Men aldrig har beslutningen været så fast som denne gang.
  Jeg havde bestemt mig for at stoppe med en kold tyrker, men en kammerat overtalte mig til at læse: endelig ikke ryger. Ved egentlig ikke om den har givet det sidste skub eller hvordan.
  Jeg var utålmodig, bestemte mig for jeg kun havde 8 smøger tilbage i min pakke så kunne lige så godt skynde mig at læse bogen igennem og komme i gang. Læste bogen ud i et stræk og endte med at krølle 2 smøger sammen og smide i skraldespanden (gisp – kunne aldrig været faldet mig ind under de andre ryge stop – hellere kvæles end smide ud :p )
  Synes faktisk ikke en gang det har været så hårdt som jeg forventede.
  Har da lyst til en røg pind ind i mellem. I sær efter maden. Men ikke værre end det er til at holde ud.
  Og lavede i dag en kop kaffe for første gang og nød den UDEN en smøg ved siden af. Store ting.

  Mit større problem er faktisk at jeh drømmer om smøger om natten, drømmer om smagen, lugten følelsen og vågner op med et kæmpe savn.
  Besluttede mig til at Google om det var normalt og stødte ind i denne geniale side. Rart at vide hvad man måske kan forvente der sker i løbet af de næste par dage/uger/måneder.

  Og så lige til sidst. I er fandeme da for seje alle sammen! (y)

 73. hej jeg er på 2. dag… men tanken om hvad 4.dag byder på er ret skræmmende

 74. Så er der gået 2½ uge siden sidste smøg. Denne side har været en kæmpe hjælp. Lidt ligesom en julekalender: Hvad er der i pakken i dag? Bedre lugtesans.. bedre kondi .. har hver dag følt de gode forandringer og nyder virkelig at være fri for røg. Tak til den som har lavet denne side!!.. Nu sidder jeg dog og mangler noget at fejre her på dag 18 :/ Måske er jeg en speciel vedholdende ryger, men min trang til en smøg er stadig stor og ville sådan ønske at listen overfor(julekalenderen) varede 4 uger kh Pernille

 75. Hej Janno.

  Hvad synes du om e-cigaretter? Er det en dårlig eller en god idé?

  Er selv på 5 dag uden smøger, dog med hjælp fra en e-cigaret.. Føler lidt at jeg snyder da jeg stadig “forgifter” mig selv med nikotin. Men på den anden side så får jeg jo ikke alle de andre 5000 skadelige stoffer fra smøgerne….

  Vh. Thomas Biehl.

  • Det er allerede besvaret på denne side… 🙂
   Good luck

 76. 59 år gammel, røget siden konfirmationsalderen, havde en pause på 8 år fra jeg var 32 år (ja, og startede igen på min 40 års fødselsdag, hvor jeg overbeviste mig selv om, at jeg kunne administrere det, at være såkaldt festryger, men ak nej).
  Er nu på dag 23 uden tobak, clean cut, ingen hjælpemidler udover mindset; vover den påstand, at 95% skyldes det, der foregår mellem ørerne. Det sagt: Denne side har været god inspiration for mig undervejs – alene det, at kunne nikke genkendende til de beskrevne udviklingstrin, dag for dag, har været god inspiration til at fokusere på det positive ved et rygestop. Men I får mig ikke til at sige, at jeg er stoppet med at ryge, jeg holder pause……….

  Jesper

  • Jesper, tusind millioner tillykke med at du ikke ryger p.t.
   Men du siger det selv om de 95%, og så kan jeg ikke undlade en kommentar…
   Så tænk over at du også siger

  • “Men I får mig ikke til at sige, at jeg er stoppet med at ryge, jeg holder pause……”
  • !!!
   I min verden modarbejder du dig selv… Just saying…

   Janno

 • Hej Janno

  Jeg er nu på 11. dagen for mit rygestop. Jeg har brugt denne side op til flere gange, for at hjælpe mig igennem de små “kriser” undervejs. Det har hovedsageligt været de første par dage efter mit rygestop, at kriserne har været flest og længst. Så er der gået nogle dage uden de helt store bemærkninger (dog en enkelt krise, da jeg indtog alkohol, så den var jeg forberedt på). Nu her på 11. dagen, har jeg virkelig kunne mærke en større krise, som har varet i over en time, men er nu aftagende, og jeg har igen brugt siden her til hjælp.

  Jeg vil bare lige fortælle dig, og eventuelt andre læsere, at denne sidde er uvurderlig, i forhold til at holde sig på rygestop-stien. Tusind tak for gode tips og tricks 🙂

  • Hej Pernille

   Mange tak for de fine roser, jeg har lagt en del timer i siden, så det er rart at vide at den hjælper dig…
   Tillykke med rygestoppet, og husk nu at holde fast, der findes ikke glade selvskabsrygere blandt eksrygere…
   Knuss
   Janno

 • Jeg er glad for endelig at have taget beslutningen efter 27 år som ryger
  Skal nu igang med dag 3 , men lysten til st stoppe er enorm.
  Vil også bruge denne fantastiske side , hvor man jo nærmest får svar på alt
  Tak!!
  Mvh
  Søren

 • Jeg røg min sidste smøg Mandag den 7 December om morgenen og konstaterede at jeg ikke kunne ryge da jeg blev meget dårlig af det (ved ikke lige hvor det pludselig kom fra) men resultatet har indtil nu været at jeg har været røgfri i en måned og jeg håber virkelig at det vil holde fremadrettet.

  MVH
  Morten

 • Har nu været røgfri i 8 dage efter 30 år som ryger. Jubiiii. Har et skidt blodomløb i venstre ben. Hvis jeg nu skulle falde lidt i vandet. Hvor skadeligt er E- cigaret med nikotin i. Kontra almindelig cigaret. I forbindelse med mit blodomløb???

  • Hej Robert
   Det er sådan noget du skal spørge din egen læge om…
   Men umiddelbart lyder det da sundere hvis alternativet er at du ryger…

   Janno

 • Hej, jeg har et sprøgsmål mht. rygestoppet. Er nu i gang med dag 15 som ikke ryger, og først nu begynder mine lunger at reagere, ved at hoste og udskille giftstofferne. hvordan kan det være? Mvh. Hôa

 • Hej, jeg er idag på min 5 dag som ikke rygere 🙂 og er meget glad, jeg vil dok sige at jeg tar zyban piler snart i 14 dag men jeg har problem med at sove igennem hele natten og kvelma er der meget tit. Jeg har funderet på at nu efter 14 dag skal jeg mindske og indtage kun en piller de 7 dag og stope. Så mindsker jeg min kur fra 4 uge til 3 uge. Vil det fungere?

  • Det tror jeg du skal spørge om, der hvor du har fået pillerne…

 • Røgfri i 3 uger, det er fedt at vågne op i et “spidstelt” igen, min kone går og små-smiler hele tiden 🙂

 • Mit rygestop startede d.28-12-16 og har ikke røget siden,( har ikke brugt noget erstatning) jeg har haft stor glæde af denne side, men nu efter 2 mdr har jeg nogle dage en temmelig stor rygetrang, nogen der ved om det fortsætter i fremtiden???

  • Min onkel som stoppede for 15 år siden, siger at der altid vil være dage hvor rygetrangen vender tilbage.
   Dog bliver der længere og længere mellem dem.

   Han har ingen problemer med at sidde til en fest i et røg fyldt lokale, han siger dog at der hvor trangen har lettest ved at vende tilbage, er når han bare sidder og slapper af og hovedet ikke er fyldt med andre tanker.

   Hans bedste råd er at holde hjernen beskæftiget, så den ikke har tid til at tænke på smøgerne.
   Hvad han ikke snart har taget af test’s, læst af bøger, set af film, bygget til hjem og have, bare for at holde tankerne fra at flyve i smøgernes retningen.

   Har selv gang i rygestop, køre på 2 måned nu og jeg kan kun give min onkel ret i at det hjælper at holde hjernen beskæftiget.
   Jeg har selv kastet mig over at ordne have, plante og passe alverdens planter, gøre hovedrengøring, male lejligheden og pt har jeg kastet mig over noget så gammeldags som at strikke.
   Ingen ide om hvad det skal blive til, strikker bare lige ud og har smidt lidt kabler ind i det for så at skulle tælle hele tiden.
   Heldigvis for youtube, ellers havde jeg ingen ide om hvad jeg laver.
   Strikning har klart været min favorit til at aflede min opmærksomhed fra rygetrangen ind til nu.

 • Hey
  Nu har jeg ikke røget tobak i 3 måneder. Røg 30 om dagen de sidste 5 år. Begyndte desværre at dampe E cigaret efter 14 dage. Bruger 9mg nikotin. Og har overhovedet ikke styr på hvad det gør ved mit kredsløb?? Men er trods alt stolt over at have kvittet tobakken. Har overhovedet ikke haft en almindelig cigaret i munden siden da:-)
  PS. Kommer aldrig til at røre alm. Tobak igen:-)

 • Hej
  Jeg er på 5 dag som røgfri.Jeg bruge ingen hjælpemidler, dog drikker jeg vand i stedet.
  Har selvfølgelig gjort alt for, at blive “straffet” – en slankekur(som er selvvalgt).

  Mine første to dage gik nemt, men gik og tænkte på at få en “belønnings smøg” – bare lige en klokken 10-smøg, eller en morgenkaffe-smøg. Dag 3 og 4 var et helvede, alt hvad man havde gjort til vane, kom frem:
  – At gå tur med hunden.
  – At drikke en kop kaffe
  – en pause fra computeren
  Nu går det dog nemt igen.
  Bare se fremad og drik vand

 • Så er jeg nået til syvende dagen som ikke-ryger. Har røget 20 cig pr dag i 20 år. Jeg har mødt bølger af rygelyst, men min motivation er så altoverskyggende at jeg ikke har mødt abstinenser. Mit rygestop startede pga at jeg ikke gad hente smøger, blev så bare enig med mig selv om at stoppe, da jeg er træt af at være slave af at ryge. Var bekymret for at handle, da jeg var bange for om jeg kunne lade være med at købe smøger, men viste sig ikke at være et problem. Rygere lugter, så kan godt være sammen med dem uden at blive fristet til at hapse en smøg. Når der kommer en bølge af lyst, så ryger jeg lidt på min e-smøg ( med god samvittighed)

 • Sikke en skøn og motiverende side jeg er havnet på.

  Jeg er 56 år, har røget i 40 år, dog afbrudt af utallige rygestop forsøg, det længste rygestop varede 2 år og 8 måneder, før jeg til en Smukfest lige syntes jeg skulle (og troede jeg kunne nøjes med) festryge. Det tog det meste af en pakke overhoved at komme til at synes om det igen, med kvalme, svimmelhed og hovedpine undervejs ti følge, men SÅ var jeg til gengæld også helt klar!! Hvordan ialverden kan man være så dum???

  Jeg startede på Champix mandag d. 22/9, fastsatte mit endelige rygestop til mandag d. 29/9 og er således helt røgfri på 5. dagen lige nu. Det meste af den første uge på Champix fik jeg både en vanvittig kvalme der varede fra 1-4 timer et par gange dagligt, hovedpine, de vildete drømme og rygning der gradvist blev mindre og mindre fordi cigaretterne ganske enkelt begyndte at smage grimt, men kvalmen gjorde selvfølgelig også sit til den manglende lyst til cigaretterne. Kvalmen og hovedpinen er nu næsten væk, men drømmene er der stadig, men da der heldigvis ikke er tale om mareridt, er det egentlig en ret sjov bivirkning.

  Jeg har INGEN abstinenser, bortset fra en smule rastløshed, hvilket jo i sig selv ikke er spor pinefuldt. Har måske en lille smule større lyst til at spise, men det var jeg så forberedt på ville komme, at jeg tog den beslutning, at kan jeg lade være med at ryge, kan jeg dælme også lade være med at stoppe i hovedet.

  Grunden til at jeg nu følger med på denne side og også bidrager med mine oplevelser i forbindelse med rygestoppet, er kun fordi der – på trods af hvor nemt jeg synes det er denne gang – sidder en stor skræk i mig om hvorvidt jeg pludselig får lysten tilbage og/eller i et svagt øjeblik lader mig falde for fristelsen til bare en enkel cigaret, for så ved jeg af erfaring, at jeg er direkte tilbage i “fangehullet” igen og det VIL jeg bare ikke!!!

  Jeg har aldrig røget under 20 om dagen og de sidste mange år var jeg nærmere oppe på 30, i guder hvor kunne jeg have fået meget for de penge. Hvis jeg tager udgangspunkt i prisen på en pakke cigaretter idag og ganger med 25 cigaretter dagligt i 40 år, har jeg betalt omkring 780.000 kr. for at stinke af røg, have konstant dårlig ånde, misfarvede tænder, ret mange rynker i forhold til min alder og sidst men ikke mindst har jeg spillet russisk roulette med mit og mine børns liv og helbred. Og apropos at spille, har jeg spillet lotto næsten ugentligt det meste af mit voksne liv, i håbet om – som så mange andre – at vinde den helt store gevinst. Men havde jeg hverken røget og spillet, men lagt pengene til side i stedet, ville jeg på nuværende tidspunkt have haft mere end 850.000 kr. at forsøde tilværelsen med, DET er sq da vildt at tænke på! Lægger jeg tilside for de cigaretter jeg ikke ryger fra nu, kan jeg rejse (jeg ELSKER at rejse) for omkring 20.000 kroner om året, så ved I hvad? Det har jeg besluttet mig for at gøre – første rejse bliver nok til Bali i februar 17, hvor jeg bl.a. skal besøge min datter der er der som frivillig i en børnehave på det tidspunkt. Nøj hvor jeg glæder mig, ikke mindst til at kunne tænke og sige højt, at denne rejse blev mulig, bare fordi jeg er stoppet med at ryge 👏👏👏
  Stort tillykke og fortsat held og lykke til jer alle med jeres rygestop, jeg vender løbende tilbage med beretninger om mit.

  Hilsen Judy

 • Det er nogle fantastiske fortællinger, jeg har læst mig igennem. Er fri for cigaretter på 5. dag, og jeg bruger historierne på siden som motivation for at forsætte rygestoppet. Jeg føler virkelig at jeg har gjort et godt valg for mig selv og mine nærmeste.

 • Så er den føste uge af mit nye røgfri liv gået og jeg er stadig både glad, fast besluttet og helt uden abstinenser eller lyst til at ryge 👍
  Igår var jeg sammen med 4 hvor af de 3 er rygere og det eneste der generede mig bar lugten af både selve røgen ( gav mig faktisk en smule af samme kvalme som jeg oplevede i starten på Champix kuren) og lugten i deres hår tøj og ikke mindst ånde.. pyyy… 😖
  Jeg er – for første gang nogensinde – så bombesikker på at det her nok skal lykkes og at jeg denne gang forbliver ikke ryger i resten af mit liv, dog er jeg helt bevidst om, at jeg sikkert risikerer at lysten kommer til at dukke op i ny og næ, måske først når jeg slipper pillerne, men det er jeg så forberedt på, at jeg VED jeg vil kunne takle det, dels ved at tænke alle de positive tanker jeg har mobiliseret de sidste par uger, dels ved at tænke tilbage på den fantastiske lykkefølelse jeg har boblende inden i mig lige nu og ikke mindst mit løfte til mig selv om de mange dejlige og spændende rejser jeg skal ud på 😊
  Fortsat held og lykke til jer alle, ikke mindst til dig Jan… hiold ud!!

  • Hej Judy
   Dejlig tilgang du har til dit rygestop…
   Bliv ved med de positive tanker, og tvivl aldrig på at du lykkes, så bliver det nemlig lige præcist dit resultat…
   Tillykke med det nye liv som ikke ryger…
   Kærlig hilsen
   Janno

 • Hej igen. Tak for hilsenen, Judy. Dejligt at læse dine breve og tillykke med dit rygestop. Jeg er 48 år og har nu holdt mit rygestop i 10 dage. Hurra for det 🙂 Denne gang føler jeg mig mere klar end tidligere. For 2 år siden stoppede jeg. Jeg brugte nikotin tyggegummi, men kunne ikke vænne mig af med nikotinen. Efter et år fik jeg en sygemelding med stress og startede med cigaretter igen. Håber at jeg har lært noget siden, f.eks at cigaretter ikke skal være en mulighed på trods af de bump, som livet giver. Denne gang har jeg gjort brug af e-cigaretter, som forhåbentlig vil gøre overgangen til helt røgfri mere overkommelig. Jeg skal bare huske ikke at gøre mig al for afhængig af erstatningspræparater. 😉 Venlig hilsen Jan

 • Hej igen Jan.

  Fedt og flot at du også hænger på, vi SKAL lykkes denne gang! Og tak for din hilsen også, super skønt at dele vores oplevelser/erfaringer synes jeg 😊
  Jeg tror jeg har prøvet alt som prøves kan i mine tidligere forsøg – nikotintyggegummi/tabletter/plaster, hypnose, akupunktur både med og uden strøm, coaching, e-cigaret og selvfølgelig også en kold tyrker, sidstnævnte holdt højst en dag eller to og med stor fare for andres liv og helbred undervejs… overdrivelse fremmer forståelsen.. haha… Alle nikotinpræparater blev jeg desværre alt, alt for afhængig af, e-cigaretten endte jeg faktisk med at have liggende på sengebordet.. hvor sølle er det ikke lige. Derfor valgte jeg altså pillerne denne gang og heldigvis går det jo helt fantastisk. Jeg er dog ualmindelig træt, har normalt et rigtig irriterende søvnmønster og vågner næsten altid alt for tidligt til at være udhvilet, nu sover jeg 8-9 timer i streg om natten, stadig med de vildeste drømme – gode, sjove og spændende drømme – og hvis jeg har mulighed for det, napper jeg dælme også en morfar midt på dagen på en timestid, men føler mig alligevel aldrig helt frisk og fuld af energii. Men pyt nu med det, det går jo over når jeg – på et tidspunkt – er færdig med kuren. Hvornår jeg slutter kan jeg ikke rigtig blive enig med mig selv om, den er beregnet til at vare i 12 uger, men lige nu har jeg det faktisk sådan, at jeg har lyst til at forsøge mig uden, når jeg har brugt startpakken på de 4 uger op og været helt røgfri i 3 om en uge fra på søndag, ved bare ikke om jeg tør. Nå, den tager jeg lige med min læge, som jeg under alle omstændigheder skal have en snak med før han skriver recept på de næste 4 uger.

  Fortsat held og lykke og rigtig god røgfri weekend 😊

  Vh Judy

 • Hej igen. 14 dage…jeg er egentlig meget stolt af mig selv, men der er ingen tvivl om at jeg har mentale udfordringer. Det kommer ikke som en overraskelse, da jeg også i andre sammenhænge finder det svært at ændre vaner og rutiner. Jeg har lyttet en del til mindfullness på youtube og har reserveret bogen Endelig ikkeryger på biblioteket (glæder mig meget til at læse den), men det er som om at min underbevidsthed arbejder imod. Den kunne sikkert tænke sig at alt er som det plejer og det er irriterer mig. Jeg bliver til tider rastløs og små-deprimeret og kan ikke finde den rigtige belønning for min egen indsats. Nå, men jeg holder ud for jeg kender jo mig selv og ved, at det er noget jeg bare skal igennem for at blive røgfri. Det var status herfra. Hav det nu rigtig godt. Kh Jan

 • Jeg håber du hurtigt får fat i bogen, måske købe den istedet for at vente på at den bliver ledig. Jeg har selv læst den for længe siden og tror den kan være en super god støtte lige præcis der hvor du er mentalt lige nu, hele bogen handler nemlig om at ændre din indgroede tankegang, bl.a. at cigaretter IKKE er en belønning, men det stik modsatte.
  Alt lige så godt her som tidligere, det er virkelig let for mig denne gang, hold ud så du også når dertil 😊
  Kh og fortsat held og lykke herfra 🍀
  Judy

 • Hej Judy. Dejligt at mærke de positive tanker, du sender mig. Forunderligt at jeg havde en dag, som jeg havde i går, for i dag har været lige modsat. Bogen ligger klar til afhentning på biblioteket, men der har været så mange gøremål, at jeg må vente til i morgen med at hente den. Det har været en skøn dag 🙂 Det er så godt at læse, at du har det godt og har let ved at leve uden afhængigheden. Pøj med de næste dage. Vi skrives ved. Kh Jan

 • Så gik endnu en uge og jeg har nu været røgfri i 3, skøøøønt 😊
  Udover lidt rastløshed og øget trang til at spise, er det stadig super nemt at holde rygestoppet. Jeg var til læge i torsdags for at tale om det videre forløb og jeg har – i samråd med ham – besluttet at det nok er “for farligt” allerede at lægge pillerne på hylden, så indtil videre tager jeg 4 uger mere, bare sådan for en sikkerhedsskyld. Jeg tager iøvrigt til Nice med to af mine rygende veninder fra 2-5/10 (de vil også stoppe, men først når vi kommer hjem), så det var også med i mine overvejelser, da jeg besluttede mig for at blive på pillerne…

  Hvor er det dejligt at læse at det (forhåbentlig) bare var en enkel dum dag du havde Jan, jeg er spændt på at høre om du er kommet igang med bogen, hvad du synes om den og ikke mindst om du stadig er røgfri, sidstnævnte tror jeg på 😊

  Fortsat pøj pøj og en dejlig uge til dig, og hvis andre læser med på tråden her 😊

  Kh Judy

 • Hej Janno,

  Jeg har skrevet et indlæg tidligere idag, som stod til godkendelse sidst jeg kiggede, men nu er det væk?

  Kh Judy

  • Jeg er i Vatikanstaten og jeg godkender normalt ikke uden wifi😀

   Men Paven vil åbenbart have dig godkendt… hehe

 • Nå, nu står det der igen… hahaha…

 • Hej endelig ikkerygere.
  Jeg har rundet 22 dage uden cigaretter. Jeg tør godt kalde mig ikkeryger, men nikotinuhyret bor stadig i mig og jeg fodrer det med e-cigaretter. Mønsteret er det samme hver dag:
  Nikotin efter morgenmad, før arbejdet starter, efter arbejde og efter aftensmad og til sidst inden sengetid.
  Jeg læser med fornøjelse Allen Carr’s bog og forholder mig til alt det han skriver. Jeg savner overhovedet ikke cigaretterne, men på et tidspunkt SKAL jeg ud af nikotin hungeren og det er her, at jeg bliver lidt utryg.
  Jeg har overvejet tidspunktet for det endelige rygestop men ikke besluttet mig endnu. Overvejer bl.a. at en hypnose eller akupunktur skal markere overgangen… hvis nogen har gode erfaringer så del gerne med mig.
  Kære Judy. Du er med i mit rygestop og det betyder faktisk meget for mig at skrive med dig på denne side. God tur til Nice – håber du får dine veninder med på rygestoppet.
  Kh Jan

 • Hej Jan, selv endelig ikkeryger 👍
  Hvor er det skønt at du nu kan kalde dig ikkeryger, er det ikke en fantastisk ting at “sige højt”? Det gør jeg selv indimellem, f.eks. når jeg sidder i kø på motorvejen og ser røg komme ud af åbne bilruder rundt omkring… Jeg synes det er så fedt at du supplerer nikotinen med bogen, har på fornemmelsen at den vil hjælpe dig godt på vej til at give det der fæle nikotinuhyre et endeligt knock-out stød på et tidspunkt, jeg glæder mig til at være med på sidelinien og med skadefryd 👏👏👏 God idé at overveje en omgang hypnose og/eller akupunktur, når du beslutter dig for også at lægge e-cigaretten på hylden. Jeg er nok ikke det bedste eksempel at lytte til, for selv om jeg har prøvet begge dele og med god effekt, så er jeg jo alligevel – på et eller andet tidspunkt – gået i fælden igen, Men motivation har du jo i HØJ grad, siden her er en god hjælp, bogen giver dig med garanti også en masse brugbart, hvis du så sætter en dato for et endeligt stop og bruger f.eks. hypnose som en sidste hjælp er jeg sikker på at det får dig det sidste stykke vej til målet!

  Du er bestemt også med i mit rygestop, fedt at have dig som soarringspartner 👍

  Igår var jeg til et firmaarrangement, med super lækker gourmet og ditto vin menu og må indrømme at jeg var en lille smule nervøs for hvordan det ville gå. Jeg er omgivet af flere rygere, med hvem jeg altid har stået sammen og STORrøget med til vores fester/arrangementer, men gudskelov havde jeg intet problem, faktisk blev jeg helt glad i låget af at betragte dem og tog mig selv i at tænke, GODT jeg ikke længere er en del af det slaveri og ikke mindst at jeg ikke lugter sådan længere… pyyy… 😖 MEN… for at være på den helt sikre side drak jeg ganske lidt og tog hjem ved midnatstid, istedet for at hoppe med videre i byen som jeg plejer, der er jo stadig en masse (dårlige) vaner, eller som du selv skriver, mønstre, der sikkert tager lang tid at komme helt af med….

  Tak Jan, det bliver en skøn tur og efter min sejr igår, er jeg på ingen måde nervøs for at falde i og ja, håber virkelig jeg får de to andre med på vognen…

  Stay strong og rigtig god røgfri weekend 😊

  Kh Judy

 • Idag har jeg været røgfri i en måned og jeg er SÅ jublende glad, månedsdagen er ligesom en milepæl for mig. Der vil nu gå lidt længere tid imdllem mine skriverier, medmindre der sker et eller andet drastisk, men jeg vil stadig holde øje herinde og hjælpe til med at motivere, hvis nogen skulle få brug for det.

  Jeg håber alt fortsat går vel for dig Jan og at du er kommet tættere på en nikotin stop dag 😊

  Mange hilsner
  Judy

 • Glad for lige at falde over denne side igen. Ok min historie er ikke så typisk, begyndte at ryge som 40 årig,røg 1-2 cigarillos (ikke cigaretter) alm siger mig intet og får ikke rygetrang ved at se folk ryge eller være sammen med rygere. HAVDE røget 5md , hold på min 19 dage uden røg. Mit problem er at trangen især her 18 & 19 dagen vare timevis ikke minutter! GIK lige en ekstra tur med hunden. dog var det denne side, der gav udslaget i at jeg ikke købte en pakke i dag. Har haft alle rygestop symptomerne. HVORFOR er det så hård efter de mange dage, minder mig selv om grundene til jeg stopper. HAR ikke støtte og brugt kun alm tyggegummi, samt få hiv af damp med smag uden nikotin. VED hvorfor jeg begyndte og hvorfor jeg gør det, ryger, det er for hyggen , lidt ekstra og noget følsemæssige årsager. HAR været engang ved lægen om stoppet for at få lidt støtte. Men ikke i denne omgang, hvor jeg har holdt 19 dage. Hvordan skal man også kunne nyde 1 om dagen når man er fyldt med samvittigheden om hvor skadeligt det er, når man ved det, men stadig føler at man vel må havde lidt sjovt i sit liv (lille pengepung) andre drikker og æder slik, det er også skadeligt og i sidste ende så dør vi, uanset hvad vi stiller op med livet. Er lidt deprimeret i dag. glæder i mit liv, er de gratise, og er meget livsglad alligevel, også trods dårlig økonomi, dårlig helbred, problemer med kommunen i årevis (det de udsætter syge for omg trudsler mm) ja deres press startede grunden til at jeg begyndte at ryge (9 år med dem er så dødelig) smøgen gav mig,, lidt forkælelse, nydelse da den tager tid at ryge.

 • Hej ☺
  Jeg sidder idag på min første månedsdag som ikke-ryger. Det har været så ubeskrivelig let.
  MEN ARGH – hold op den er hård idag…. kæmper med lysten! Ved at det er en økonomisk udfordring der dukkede op igår, som sikkert har udløst den, men Gud i Himlen den er svær …. fandens også 😕😕😕😕

  • Hold ud… Du vil så bittert fortyde det efterfølgende…. Tobakken vil ikke gøre den økonomiske udfordring lettere… tværtimod…. kæmp 👍🙂
   Jeg er selv ved dag 22… og selv om det er svært indimellem.. så er det, det hele værd

 • Jeg har deltaget i rygestop kursus (afholdes af kommunen)
  Er nu på 51 dage uden nikotin – støttet af Champix.
  Det har i hele forløbet og til nu været overraskende let at stoppe.
  Flemming

 • Hej – så er der gået 2 måneder uden røg – hosten er væk – er blevet stærkt hjulpet af at kunne følge med i hvad der sker dag for dag. Jeg har givet mig selv lov til at synde med lidt ekstra lækkert til måltiderne – som kompensation for røgen. Bemærker nu hvor meget rygere egentligt lugter af røg……
  Lægger de penge jeg spare på røg til side til en SUPER LUKSUS FERIE….. Til fruen og mig til sommer
  Ønsker ALLE held og lykke med projektet

 • Efter at have røget i 40 år blev jeg for 10 dage siden opereret i munden og fik 10 sting.. Kæbe kirurgen havde fortalt mig at jeg ligesågodt kunne lade være med operationen hvis jeg fortsat var rygende… Jeg stoppede derfor på operationsdagen og har således ikke røget i 10 dage. Med munden fuld af tråde og forudgående mental forberedelse på rygestoppet har jeg ikke haft svært ved at være afholdende… Jeg frygter at få rygetrang når stingene udtages 19. April.

  • Hej Peter
   Jo mere du tænker på rygning, des sværere bliver det at lade være…
   Samtidigt vil det kunne hjælpe at tænke på de fordele du får fremover i dit nye ikke ryger liv, den slags hjælper altid med motivationen…
   Held og lykke med det hele…
   Janno
   p.s. rygestop er kun så svært som man gør det, hvilket du selv har erfaret i denne periode hvor du fuldkommen har kunnet udelukke det som en mulighed, det behøver ikke at blive sværere… tværtimod.

   • Tak Janno!
    Jeg er nu på +4 mdr uden røg.. og du har ret. Rygestop er kun så svært som man gør det! Det har kostet 6 kilo på vægten, som jeg må deale med senere, men derud over betragter jeg mig selv som ikke ryger og begge mine døtre synes jeg er ret sej.. efter 40 år som misbruger sådan at kunne holde op med at ryge. Det bedste er vel nok at jeg ikke hoster den første kilometer, når jeg løber om morgenen.. Troede det var en del af min anatomi at hoste ved løb… med det er altså ikke tilfældet.

    Tak igen

    • Det er jeg rigtigt glad for at høre Peter… Tillykke med det, og husk det er dine tanker om røgen der gør det let eller svært…
     Janno

 • Jeg fik sidste år i november en rigtig træls lungebetændelse, og lovede mig selv at stoppe med at ryge. Jeg har siden brugt nikotinplaster og tyggegummi, men uden at det helt lykkedes. Så hørte jeg om Champix, og besluttede at det skulle være min redning fra cigaretterne. Motivationen var i top, og jeg vidste at dette var min sidste chance for at stoppe. I starten af min Champix-behandling begyndte cigaretterne at smage dårligt, men inden jeg nåede til stop-datoen, smagte smøgerne igen fint. Men efter 52 år med et stigende forbrug af cigaretter stoppede jeg d. 25. september, det har været 13 meget trælse dage, men jeg er stålsat på at stoppe med at ryge. Jeg tror ikke at Champix hjælper så meget, men på den anden side tør jeg ikke slippe dem, da de måske alligevel hjælper LIDT. Det har været en stor hjælp for mig at læse på rygestop dag for dag, og hjulpet mig med min beslutning om at fortsætte mit rygestop, derudover skrev jeg om mit rygestop på Facebook – det gør det svært at fortryde – jeg er sikker på at det vil lykkes 🙂

 • Jeg har ikke røget i 4 dage nu. Jeg ved at jeg bare skal holde ud, men min hosten og smerter i lungerne og brystet gør det rigtig svært for mig. Duer evt. hostesaft mod de smerter?

  • Hej Anne
   Hostesaft tvivler jeg på vil hjælpe. Men hvis du bruger noget tid (Ikke lige når det gør rigtigt ondt)på at tænke alle de fordele du forventer at få fra et rygestop igennem, og skrive lidt om det, evt lister over fordele… Så sker der oftest det at dit fokus på noget andet mildner dine symptomer…
   Man kan sige at du flytter din opmærksomhed, og det bliver lidt lettere…
   Held og lykke med det.
   Janno

 • Jeg har nu været røgfri i 2 mdr.
  Hoster rigtigt meget og jeg synes at, Jeg har en metal smag i munden. Ved ikke helt om det er fordi at, mine lunger renser, efter 7 års rygning ca.

  Men jeg kæmper rigtigt meget hårdt.. 🙂

 • Hej igen

  Havde en vanskelig tid omkring December 2017 både personligt og arbejdsmæssigt og tog et bevidst valg at begynde at ryge cigarer…. Jeg er stadig personligt udfordret… Arbejdsmæssigt ser det nu lidt lysere ud og jeg begyndte igen at løbe om morgenen… Pga cigarerne er præstationen slet ikke den samme som tidligere…. Jeg tror cigarer er omend dårligere for vejrtrækningen end cigaretter er. Janno… Nogen erfaringer med det?
  Jeg er igen røgfri (på 4. dag) og er fast besluttet på at fortsætte.. Afvæningen fra Cigarer forløber nemmere end jeg husker det med cigaretterne…

 • Jeg har røget i 50 år! Og er nu på 7. dag røgfri efter at have læst “Endelig ikke-ryger”. Jeg begynder ikke at ryge igen, men kæmper med følelsen af uvirkelighed/ depressiv følelse. Bruger ikke nikotin erstatn8ngsprodukter, men det kan jeg mærke, jeg tænker på, hvis dette her ikke ændrer sig. Men jeg bryder mig ikke om erstatningsprodukterne.

 • Vil lige fortælle om, hvordan et ellers kedeligt sygdomsforløb kan ende som en rigtig god oplevelse.

  Jeg er en yngre mand på 68, som har røget i ca. 55 år. Har røget pibe, cerutter og cigaretter.

  Mens jeg arbejdede i Sverige brugte jeg snus og skråtobak ved siden af.
  Efter at jeg gik på folkepension i 2015 er mit cigaretforbrug steget til mellem 2 og 3 pakker om dagen. Altså mellem 50 og 60 cigaretter dagligt.

  Har forsøgt at neddrosle, og det går fint en uges tid, hvorefter alt er ved det gamle.
  Tidligere i mit liv har jeg stoppet med at ryge i op til et halvt år, hvorefter et festligt lag fik mig på krogen igen.

  De seneste år har jeg følt, at det er helt umuligt at holde op med at ryge på egen hånd.
  Jeg har læst om akupunktur og hypnose, men fælles for alle tilbud er, at man skal være motiveret.
  Og jeg har aldrig været helt sikker på, at jeg var rigtig motiveret. Er det nu så slemt at ryge en smøg en gang imellem? Og sådan kan man bilde sig selv en masse ind.

  Det korte af det lange er, at jeg i sidste uge blev indlagt på Skejby med blodprop i højre ben og propper i begge lunger. Det gør ondt, og det er skræmmende ikke at kunne trække vejret rigtigt.
  Men det er en rigtig god motivation til rygestop.
  Har ikke røget siden jeg blev indlagt, og det er nu 10 dage siden.
  Betaler min skat med endnu større glæde efter Skejbyopholdet.
  Har haft stort udbytte af at læse din blog.

 • Jeg har holdt i 31 dage, og jeg føler mig plaget om natten, hvor jeg drømmer at jeg ryger, og jeg oplever at svede meget om natten, og det er ikke ret behageligt. Er det normalt? Jeg tilhører nok den lille procentdel, der får det værre med ugerne….Jeg oplever ikke symptomerne som konstante, men jeg skal holde mig selv i kraven flere gange om dagen for ikke at dukke under for lystcentret. Hvor længe kan jeg forvente at det fortsætter – anyone?
  Kh. Gitte

  • Hej Gitte
   Hvorfor stoppede du med at ryge?
   Det hele handler om hvad det er du tænker på, for du er ude over det rent fysiske, så det er en mental ting fremover…
   Hvis du hele tiden tænker på hvor dejligt det var at ryge, så bliver det en svær tid du går i møde, og i stedet bør du hele tiden fremhæve for dig selv hvor godt det er at du ikke ryger.
   Overvej hvorfor du stoppede, for det hele ligger i din motivation, og hvis du blot stoppede fordi du vil tage hensyn til andre eller lignende så bliver det ikke lettere.
   Jeg er personligt stoppet en del gange i mit liv, og den eneste grund til at det holder i årevis, er at jeg fokuserer på alt det gode jeg får ud af det. (jeg hader at hoste klatter op fra lungerne eksempelvis, så glædes over at det hurtigt går væk.)
   Det er måske en kliche, men i rygestop er du selv din værste fjende, men også din egen største støtte, du vælger selv, og hvis du dagligt flere gange om dagen glæder dig over fordelene, er det dem der ender med at komme i forgrunden for dig, og da man kun kan fokusere på en ting ad gangen, kommer fordelene over tid til at fylde mest.
   Så hver gang du får lyst til at ryge, så fortæl dig selv hvor meget bedre du har det som ikke ryger… så vinder du kampen i det lange løb…
   En tidsramme kan jeg ikke give dig, for det er individuelt og afhænger af hvor dit fokus ligger.
   Held og lykke med det.
   Janno

  Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *