Rygestop Piller

Posted af 0 comment

Umiddelbart er der i skrivende stund 2 rygestop piller at vælge imellem, og spørger du mig hvilken en der er bedst, er mit umiddelbare svar at ingen af dem kan anbefales.
Det er dog et udtryk for min egen personlige opfattelse af hvordan man skal angribe medicin der manipulerer med kroppens kemi.

De 2 rygestop piller er henholdsvis champix og zyban.

Champix rygestop piller, er decideret udviklet til rygestop, og tvang du mig til at vurdere dem overfor hinanden, er der ingen tvivl om at jeg ville anbefale champix pillen, da denne som udgangspunkt er fremstillet til rygestopformål.

Zyban rygestop piller er egentlig ikke en pille der er udviklet til rygestop, men en pille af den type man kalder antidepressiver, eller mere præcist lykkepiller. Pillen viste sig dog hurtigt at være effektivt til rygestop, da mange af dem der fik pillerne til behandling af depression eller lignende, spontant stoppede med at ryge under behandlingen.

Der kan selvfølgelig siges meget til fordel for en pille der gør jobbet for en, men for mig at se handler det at stoppe med at ryge egentlig om langt mere end det rent kemiske i at slippe ud af nikotinafhængighed.
For mig at se, (og af erfaring) handler det at stoppe med at ryge om langt mere end nikotin.

Det handler for en stor del om hvilke vaner du igennem årene har forbundet med det at ryge, om hvorvidt du har benyttet rygning som en metode til at kontrollere stærke følelser, hvilket mange mennesker rent faktisk gør. Mange har også forbundet det at slappe af med at skulle ryge, og derved er alle pauser stort set gjort til rygeperioder.

Den type af vaner kan godt være noget der fylder en stor del af din hverdag, og uden en decideret strategi til hvordan du vil håndtere de situationer kan de ende med at virke som en bombe under dit nye liv som ikke ryger.

Rygestop piller og hjernens kemi

Men for nu at vende tilbage til rygestop pilerne så lad mig lige gennemgå hvilket stof der er tale om, og hvordan de influerer på hjernens kemi, i hvert fald min forståelse af det.

Zyban pillen er lavet af et stof der hedder bupropion, og indeholder absolut ingen nikotin. Ved at påvirke de nervebaner i hjernen der ellers ville udløse rygestop abstinenser, letter pillen overgangen fra ryger til ikke ryger, og derudover skader det sikkert heller ikke at det er en lykkepille, set i forhold til min tidligere udtalelse om at mange benytter rygning til at kontrollere svære følelser, der i givet fald burde være langt færre ef end ellers.

Selv om zyban er et antidepressivt middel er pillen efterfølgende blevet testet og godkendt til brug ved rygestop, så hvis du er til piller, og ikke har forbehold imod at de indvirker på din hjernes kemi, bør du være rimeligt sikker efter danske godkendelsesstandarder.

Champix rygestop piller er som sagt deciderede rygestop piller, der er udviklet udelukkende med henblik på at det skulle virke ved at hjælpe folk til at gennemføre et succesfuldt rygestop.

Pillerne er fremstillet af et stof der hedder vareniclin, der indvirker på en lidt anden måde på hjernens kemi. Vareniclin ”fylder” de steder i hjernen hvor nikotinen normalt ville søge hen, på den måde tror kroppen at den allerede har fået sin nikotin, og det i sig selv skulle fjerne trangen til at ryge.

Det faktum at champix er udviklet kun for at skulle afhjælpe rygetrangen, gør det umiddelbart til min favorit, men som jeg skrev foroven, vil jeg ikke anbefale nogen at benytte piller før de har prøvet andre muligheder.

Andre rygestop muligheder

Andre muligheder for et succesfuldt rygestop, kunne være rygestop hypnose, et af de mange nikotinprodukter, en rygestop bog eller en decideret kold tyrker.

En kold tyrker er ikke for de svage, for det kan kræve sin mand at skulle gennemføre en kold tyrker, indenfor stort set alt der kan skabe afhængighed. Det skyldes selvfølgelig at det stof man er afhængig af, fjernes fra den ene dag til den næste. Det samme foregår ved hypnose rygestop, men her er din psyke blevet påvirket til direkte at nyde det, og ordentlig udført rygestop hypnose kan være yderst effektivt.

Nikotin produkter

Vælger du et nikotinprodukt, er der en hel del forskellige at vælge imellem, og det handler lidt om hvor meget du har røget om dagen, når du skal sortere imellem dem, men det handler for en stor dels vedkommende også om hvilken metode der foretrækkes.

Er du til rygestop plaster, handler det om lethed frem for alt. Et rygestop plaster påsættes huden om morgenen, og leverer nikotin til kroppen igennem dagen. Rygestop plastre fås i 16 og 24 timers modeller, og din afhængighedsgrad afgør hvilket du får bedst resultat med.

Andre igen vil hellere have en inhalator, der simulerer cigaretten som de ellers føler at de mangler, og det er op til en selv at dosere hvor meget nikotin man indtager, alt efter hvor meget man suger på inhalatoren.
Der er masser af andre nikotinprodukter, men det sidste jeg vil fremhæve her er nikotin tyggegummiet.

Nikotintyggegummi doserer man også selv, men min erfaring fra da jeg selv røg, og prøvede tyggegummiet (Det er længe siden, og de har udviklet det sidenhen) er at det er nemt at få for meget nikotin, og dermed skabe et såkaldt nikotinsus, som kan være ret ubehageligt og give hjertebanken og en generelt ubehagelig fornemmelse i kroppen.

Tyggegummierne er beregnet til at ligge i kinden og levere nikotinen stille og roligt, men så længe man tygger frigives der nikotin, og selv med et tyggegummi kunne jeg dengang få for meget.

For lige at runde den sidste mulighed jeg opremser, findes der flere såkaldte rygestop bøger, og af dem jeg har læst er endelig ikke ryger af allen carr helt bestemt den bedste af dem.

Køb mp3 rygestop hypnose her

Jeg praktiserer ikke selv længere, men kan anbefale de følgende produkter med 100% tilfredshedsgaranti til rygestop med hypnose.

Normal hypnose til rygestop

Kunne du tænke dig at være ikke ryger om en time?

En anden hypnotisør ved navn Malte Lange har lavet et rygestop hypnose produkt han kalder ”Rygestop – Røgfri på 1 time” som du enten kan få tilsendt som en cd, eller med en god rabat kan downloade lige med det samme, og benytte når du ønsker det.

For de fleste mennesker vil denne metode kunne stå fuldkommen alene, med resultat på en time.

Du kan købe Maltes rygestop-cd her!

Rygestop Masterclass - For den tidligere Storryger

Herunder er et lidt mere omfattende rygestop produkt, som også kommer fra Maltes hånd, det henvender sig til dig der tror der skal lidt mere til fordi du har været stor ryger igennem en årrække.

Klik her for at købe/læse nærmere, eller klik på billedet af rygestop masterclass for rygestop med tilfredshedsgaranti.

Du kan købe Maltes rygestop-master cd her!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *